Wat is de kracht?

Het leven is simpel. Je leven bestaat uit twee soorten dingen – positieve en negatieve. Elk aspect van je leven, of het nu gaat om gezondheid, geld, relaties, werk of geluk, is voor jou positief of negatief. Je hebt genoeg geld, of niet. Je bent stralend gezond, of niet. Je relaties zijn gelukkig, of moeizaam. Je werk is spannend en succesvol, of onbevredigend en niet succesvol. Je bent gelukkig, of voelt je een groot deel van de tijd niet goed. Je hebt goede jaren of slechte jaren, goede tijden of slechte tijden, goede dagen of slechte dagen.

Als je leven meer negatieve dan positieve aspecten heeft, is er iets heel erg mis; dat weet je zelf ook. Je ziet dat andere mensen gelukkig zijn en hun beloften waarmaken, dat hun leven overwegend positieve aspecten kent, en iets vertelt je dat jij dat ook verdient. En je hebt gelijk: je verdient een leven dat barstensvol zit met goede dingen.

De meeste mensen die een prachtige leven hebben, weten niet precies wat ze hebben gedaan om het te krijgen. Maar ze deden wel iets. Ze maakten gebruik van de kracht die ten grondslag ligt aan alles wat goed is in het leven…

Zonder uitzondering heeft iedereen die een prachtig leven heeft, liefde gebruikt om het te bereiken. De kracht om louter positieve en goede dingen te krijgen in het leven is liefde.

Er wordt al sinds mensenheugenis gepraat en geschreven over liefde, in elke religie en door elke grote denker, filosoof, profeet en leider. Maar velen van ons hebben hun wijze woorden niet echt goed begrepen. Ook al was hun leer bedoeld voor hun tijdgenoten, toch is hun waarheid boodschap voor de wereld nog steeds dezelfde: liefde, want als je liefhebt, maak je gebruik van de grootste kracht in het heelal.

Het soort liefde waar de grootste denkers en redders van de wereld over spraken, is heel anders dan hoe de meeste mensen liefde opvatten. Het is veel meer dan houden van je familie, vrienden en lievelingsdingen, want liefde is niet zomaar een gevoel: liefde is een positieve kracht. Liefde is de oorzaak van alles wat positief en goed is. Er zijn niet honderd verschillende positieve krachten in het universum; er is er maar één.

De grote natuurkrachten, zoals zwaartekracht en elektromagnetisme, zijn niet waar te nemen met onze zintuigen, maar hun kracht is onweerlegbaar. net zo is de kracht van liefde onzichtbaar voor ons, maar in feite is deze veel sterker dan welke natuurkracht dan ook. Het bewijs van haar kracht is overal ter wereld te zien: zonder liefde is er geen leven.

Liefde is de kracht die je beweegt

Alles wat je wilt zijn, doen of hebben komt voort uit liefde. Zonder liefde zou je niet bewegen. Er zou geen positieve kracht zijn om je ertoe aan te zette ’s morgens op te staan, te werken, spelen, dansen, praten, leren, naar muziek te luisteren, of wat dan ook te doen. Je zou net een stenen beeld zijn. De positieve kracht van liefde spoort je aan tot bewegen en wekt de behoefte om wat dan ook te zijn, doen of hebben. De positieve kracht van liefde kan iets goeds creëren, de goede dingen vermeerderen en alles wat negatief is in je leven te veranderen.  Je hebt de zeggenschap over je gezondheid, je financiën, je carrière, je relaties, kortom alles in je leven. En die kracht – liefde – zit in je!

Maar als je de zeggenschap over je leven hebt, en als die kracht in je zit, waarom is je leven dan niet geweldig. Waarom is niet elk aspect van je leven prachtig? Waarom heb je niet alles wat je wilt? Waarom heb je niet alles kunnen doen wat je wilde doen? Waarom loop je niet elke dag te stralen van geluk?

Het antwoord luidt: omdat je kunt kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de positieve kracht te koesteren en aan te wenden – of niet. En of je het beseft of niet, je hebt elke dag van je leven – elk moment van je leven – deze keuze gemaakt. Elke keer dat je iets goeds in je leven ervoer, echt elke keer, heb je de positieve kracht van liefde gekoesterd en gebruikt. En elke keer dat je iets ervoer wat niet goed was, heb je niet liefgehad, en het gevolg was negativiteit. Liefde is de oorzaak van alle goede dingen in je leven, terwijl een gebrek aan liefde de oorzaak is van al het het negatieve en alle pijn en ellende. Tragisch genoeg wordt overal ter wereld – en door de hele geschiedenis heen – het leven van mensen getekend door een gemis aan kennis over en begrip van de kracht van liefde.

“Liefde is de krachtigste en nog altijd minst bekende energie ter wereld.”
Pierre Teilhard de Chardin.

Bron: Secret The Power van Rhonda Byrne


Tags

gelukkig, liefde, postief, Rhonda Byrne, The Power


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>