Hou van jezelf

Zelfvertrouwen is belangrijk maar misschien is houden van jezelf wel belangrijker.
.

Hou jij van jezelf?

Waarom is het belangrijk om van jezelf te houden?
.
 • Mensen en dingen zullen komen maar ook gaan in je leven. Maar jij hebt jezelf voor de rest van je leven.
  Je zal nooit in staat zijn om te kunnen ontsnappen van jezelf. Is het dan geen goed idee om goed te zorgen voor jezelf? Zorg goed voor jezelf want je zal met jezelf leven voor de rest van je leven.
  .
 • Hou je van jezelf dan zal je in staat zijn om grenzen te stellen en mensen zullen dan niet de macht hebben om je naar beneden te halen of om je pijn te doen. Als je jezelf geen pijn doet, waarom zal je dan toestaan dat anderen dit wel doen?
  .
 • Als je van jezelf houdt met je wel mooie eigenschappen evenals je “gebreken” dan zal je jezelf zijn en geen masker dragen.
  .
 • Je hebt niemand nodig om je gelukkig te maken want dat doe je al bij jezelf. Er is geen vulling nodig of je nu alleen bent of met veel mensen om je heen. Op deze manier zoek je gezelschap van andere mensen omdat je dat leuk vindt en niet omdat je afhankelijk van anderen bent om je goed te voelen. Anderen zullen genieten van je aanwezigheid omdat de vreugde van binnen komt.

 • Wanneer je jezelf respecteert om wie je bent dan ben je ook in staat om gezonde relaties met anderen op te bouwen. Kijk maar eens om je heen: je relaties met anderen zijn een weerspiegeling van de relatie die je hebt met jezelf.
  .
 • Houden van jezelf is het nemen van verantwoordelijkheid van je eigen leven en geluk. Je beslissingen, keuzes, gevoelens en emoties zijn van jou en niemand anders. Het is niet nodig om anderen de schuld te geven van je pijn. Je leven is wat je er zelf van maakt.
  .
 • Wanneer je van jezelf houdt straal je een bepaalde vreugde en krachtige energie uit. Je krijgt een mooie uitstraling die anderen opvalt. Mensen zullen zich aangetrokken voelen tot jou.
  .
 • Houd van jezelf en kunt zijn wie je wilt zijn en niet wat anderen van je verwachten of dat je je druk maakt want anderen van je denken. Je weet wat je wilt en dat je alles verdiend en zal je niet snel genoegen nemen met minder.
  .
 • Liefde begint altijd aan de binnenkant.

Lees eens de 10 geboden van zelfliefde.

Heb jij nog mooie aanvullingen? Leuk als je dat wilt delen door hieronder een reactie te plaatsen en/of de “vind ik leuk” button van facebook aan te klikken. Vind ik leuk.

[divider scroll_text=””]

Van jezelf houdenHoud je van jezelf, dan straal je dat uit. Je voelt dat jij er mag zijn. Je praat positief tegen jezelf en over jezelf. Je stimuleert jezelf. Je vergroot jouw vermogen om liefde te ontvangen en te geven. Jij weet dat je de moeite waard bent om van te houden. Kijk eens naar de 21 krachtige stappen voor meer (zelf)vertrouwen in jezelf…

 

[divider scroll_text=””]

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

geluk, jezelf, van jezelf houden, zelfliefde, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Tineke schreef:

  We proberen eigenlijk altijd om het anderen naar de zin te maken en daarbij vergeten we soms om voor onszelf te zorgen en we vergeten wie we eigenlijk zijn in ons diepe innerlijk. Zelfvertrouwen moet je dan weer op gaan bouwen, soms ben je instaat om zelf in het hier en NU om te schakelen en soms heb je een zetje in de goede richting nodig en dit blog bericht bewijst deze stelling. De meest belangrijke persoon in je leven ben je toch echt zelf.
  Hele fijne punten Marian

 • @Marc wat een wijze pa en ik vind het erg leuk dat het van je vader vandaan komt.

  @Nico, helemaal mee eens.

  Dank je wel voor de bijdrage

 • Mijn pa zegt altijd: als je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van een ander houden… Wat een wijsheid!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >