Voel jij je ook wel eens onrechtvaardig behandeld?

Voel jij je ook wel eens onrechtvaardig behandeld?
In conflict situaties, wanneer je je onrechtvaardig behandeld voelt of wanneer je het gevoel hebt dat je in het nauw gedreven wordt, is je eerste reactie vaak harder praten, schreeuwen misschien, om jouw argumenten kracht bij te zetten.

Meestal levert dat alleen maar agressie en weerstand bij de ander op en raak je dus steeds verder van je doel af: gehoord worden en tot een oplossing komen.

Ben niet bang om je ware gevoelens van verdriet, onzekerheid en gekwetstheid te tonen en deze met woorden uit te drukken. Vertel de ander wat er met je gebeurt en je krijgt een totaal andere uitkomst.


Tags

agressie, gekwetstheid, onrechtvaardig, onzekerheid, verdriet


Misschien vind je dit ook leuk:

  • haha tja, als ik mijn gevoel er over uit dan wordt dat ook gelijk gebomberdeert met onrechtvaardige argumenten, zoals dat ik dat recht niet heb omdat ik nooit zo veel goeds en hard werk heb verricht als de ander. Mijn werken wordt geen werken genoemd. Ik ben persoonlijk ziek, maar de ander die het zegt is toch echt zieker en die staat erop dat hij veel harder en beter doorgaat dan ik. Ik ben toch maar een vrouw, dus ja. Ik zeg vaker dat het niet goed voelt als er zo gepraat wordt. Dan wordt er gemopperd en krijg ik weer een belading argumenten dat ik me aanstel en dat diegene het allemaal heel erg heeft in zijn leven en nou ja ga maar door…

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >

    Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.