Just Be You
Shares

Vijf simpele stappen om je snel weer vol zelfvetrouwen te voelen in plaats van een beetje depri


Hoe vaak heb je het gevoel gehad dat je gebrek aan zelfvertrouwen je weerhield om iets te doen wat je dolgraag wilde doen? Hoe vaak heb je iets niet gedaan omdat je het angstig vond en je allemaal beren op de weg zag?
Hoe vaak heb je naar iemand gekeken en gedacht dat degene het wel heel makkelijk af ging, omdat het zelfvertrouwen ervan af spatte?

Geloof me, deze mensen hebben echt geen eigenschappen die jij niet hebt! Ze hebben misschien alleen geoefend. Net zoals ik.

Zelfvertrouwen is te leren. Het is iets wat ook binnen jouw handbereik ligt, alleen zoals ik al meerder keren heb geschreven, het gaat niet vanzelf. Je moet  bereid zijn om er iets voor te doen. Als je eenmaal begint met het werken aan je zelfvertrouwen dan zal je zien dat het een sneeuwbaleffect heeft. Het gaat allemaal steeds makkelijker.

Het lastigste blijft waarschijnlijk om de beslissing te nemen om iets te gaan doen aan je zelfvertrouwen. Hieronder heb ik 5 tips geschreven om goede gewoontes te ontwikkelen waardoor je weer meer vertrouwen krijgt in alles wat je wilt doen.

Wil je meer tips? Schijf je dan rechtsboven in op mijn nieuwsbrief en ontvang 23 tips voor direct bouwen aan meer zelfvertrouwen.

Vijf simpele stappen om weer zelfvertrouwen te voelen in plaats van depri

 • Weet jij waar je je bed vooruit komt? Wat vindt je nu echt het leukst om te doen? Als je dit weet dan kan je wat met je passie gaan doen en hier je leven omheen gaan bouwen. Je gaat dan makkelijker op je doel af. Weet je het echt niet, dan kan je eens kijken of  een loopbaanbegeleiding iets voor jou is. Kijk eens bij  Brigitte van Tuijl of Otteline van Asselbergh.
  .
 • Wat zijn je eetgewoontes? Eet je veel suiker? Hierdoor voel je je vermoeider en ‘’zwaar” op de hand. Ik ben nu weer een aantal weken mijn koolhydraten aan het verminderen en ik merk het meteen aan mijn energieniveau maar vooral aan mijn gevoel. Ik zie het nog vaker positief en dat bevalt mij heel goed. Het is de moeite waard om eens te proberen.
  .
 • Beweeg. Je hoeft echt niet uren te sporten of te fitnessen. Met een half uur bewegen ga je je echt een stuk beter voelen! Ga lekker wandelen. Schrijf het voor jezelf op waarom je het doet. Dat motiveert weer.
  .
 • Wat motiveert je? Wat zijn je waarden? Als je niet leeft waarvoor je staat dan is het makkelijk om je ongemotiveerd, gefrustreerd etc. te voelen. Kijk eens wat je belangrijk vindt en of je een strategie hiervoor kunt maken.
  .
 •  Wees 100% verantwoordelijk voor jezelf. Stop met klagen en/of iemand anders de schuld te geven. Hou de kracht bij jezelf. Ook al heb je gelijk dan is het soms toch verstandig om je mond gewoon dicht te houden. Het is verloren energie voor je. Heb er vertrouwen in dat alles goed zal komen. Hoe meer verantwoordelijkheid je neemt, hoe meer vertrouwen je zal krijgen.

Je kan niet op alle vlakken in je leven 100% vertrouwen krijgen, je kan wel dicht in de buurt komen. Ga beginnen om aan jezelf te werken. Alleen JIJ kan het doen. Zelfvertrouwen krijgen is niet haalbaar door alleen met je vingers te knippen of door één nacht slapen. Zelfs mensen vol met zelfvertrouwen maken fouten, alleen zien zij het als een leermoment en niet als fout. Dat is dus een positieve benadering.

Echt bouwen aan (zelf)vertrouwen is een lange reis. Weten wie je bent en wie je wilt zijn, en anderen zullen snel je vertrouwen zien zowel aan de binnen- als buitenkant.

Misschien vind je dit ook leuk:

About the Author

Leave a Comment:

Add Your Reply