Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk.

Mijn moeder zei altijd: “wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.” Ik had altijd een hekel als dit zei, alleen nu weet ik hoeveel deze uitspraak waard is.

Ik zeg altijd: waar je je op focust, dat vermeerdert zich.

Als je moppert, klaagt en/of zeurt omdat jou iets is overkomen wat je niet wilt, zul je ook meer van hetzelfde ervaren. Als je de wereld negatief ziet, leef in je een negatieve wereld en als je dankbaar bent, overkomt je meer waarvoor je dankbaar kunt zijn. Dit is de wet van aantrekkingskracht.

Wet van aantrekkingskracht.

De wet van de Aantrekkingskracht stelt dat energie, gelijke energie aantrekt. Hou niet vast aan negatieve gedachten maar buig het om in positieve gedachten.

Een aantal maanden geleden was ik bij een mastermind class van David de Kock. In de  zaal stelden mensen zich voor. Dat ging zo: “Ik ben Jan, 41 jaar oud en ik ben momenteel werkeloos”. David zei: “dit is negatieve energie, buig het om. zeg ik ben Jan , 41 jaar oud en ik heb momenteel een sabbatical”. Je zit dan in een heel ander energieniveau en dat is ook meteen merkbaar als iemand dat zegt.

Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk

Heb je net je ontslag gekregen: Richt je niet meer op je ontslag, maar stel dan als doel een baan te vinden waar je meer verdient dan bij je oude werkgever. Ga op banen jacht. Wees dankbaar dat er een beslissing voor je is genomen. Je vindt waarschijnlijk een veel leukere baan of je kan gaan doen wat je eigenlijk altijd al wilde doen.

Ben je verlaten door je partner: vertrouw er dan op je een nieuwe liefde zult vinden. Richt je aandacht op het ontmoeten van een nieuwe partner en niet op het “gedumpt” zijn. Zorg goed voor jezelf en vervolmaak het heden.

Leef in het hier en nu: wees nu gelukkig en dankbaar en tevreden met alles wat je hebt, bent en doet. Vervolmaak je leven nu, wacht niet op het juiste moment. Creëer het juiste moment.

Wees dankbaar voor al je ervaringen! Wees dankbaar voor alles wat je hebt ervaren, alles wat NU in je leven is. Dankbaarheid is één van de krachtigste emoties en het universum zal je meer geven om dankbaar voor te zijn.

Om dankbaarheid te leren kan je leren gaan zegenen wat anderen overkomt. Dat wil zeggen dat we vaak jaloers zijn, ons minderwaardig voelen als een ander iets moois overkomt en helemaal wanneer wij het eigenlijk ook willen hebben.

Met zo’n houding zal je jezelf alleen maar in de weg zitten. Besef één ding: het geluk dat iemand anders overkomt, gaat niet ten koste van jouw geluk! Het geluk van een ander zal alleen maar kunnen bijdragen aan jouw geluk, mits je dat toestaat. Zegen alles en iedereen die wat moois krijgt en/of overkomt. Kijk eens wat het met jou doet.

Hoe toon jij je dankbaarheid? Leuk als je hieronder een reactie wilt plaatsen zodat iedereen er wat aan heeft. Help jezelf en ook anderen door je ervaring te delen! Bedankt hiervoor.

Wil jij de kortste weg naar geluk bewandelen?

Waar je je op richt dat groeit….Doe 365 dagen mee en richt je op positiviteit!
Klik hier voor the challenge…

Gedachten en Mooie Momenten

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

dankbaarheid, energie, geluk, wet van aantrekkingskracht


Misschien vind je dit ook leuk:

  • Ik heb 4 jaar geleden mijn toenmalige baas bedankt voor het feit dat hij me moest ontslaan. Kon ik eindelijk iets anders gaan doen! Zijn verbaasde blik ben ik nooit vergeten. Ik zat toen doodongelukkig op kantoor en nu heb ik bijna mijn diploma in de zorg. Daar ben ik B. Nog steeds heeeel dankbaar voor 🙂

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

    Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
    Zorgen en Stress

    >