Vergeet jij ook wel eens om genoeg (water) te drinken?

Het belang van water drinken is voor mij van de week maar weer gebleken toen ik werd geconfronteerd met een blaasontsteking. Ik merk ook dat ik vermoeiender word als ik niet genoeg heb gedronken.

water drinkenEr zijn genoeg redenen om voldoende water te drinken.  

Er zijn genoeg redenen om jezelf dagelijks te voorzien van water. Water houdt ons lichaamstemperatuur op peil, kan infecties aan de urinewegen en hoofdpijn voorkomen.

Wacht niet totdat je dorst hebt met drinken maar drink gedurende gehele dag iets. Dit kan natuurlijk ook (groene) thee, koffie (met mate), siroop, soep etc. zijn.

Tips om meer water te drinken

1. Neem altijd een flesje mee.

Ik zorg nu altijd dat ik een flesje water in mijn tas zit of ik neem een flesje mee als ik in de auto stap. Let wel op dat je niet vaak hetzelfde flesje vult met water omdat deze anders weer vol kan zitten met bacteriën. Neem een nieuw flesje of maak deze goed schoon met een sopje

2.  Water met een smaakje.

Ik krijg vaak te horen dat mensen water niet lekker vinden. Je kan ook water met een smaakje maken. Er zijn tegenwoordig veel siroop soorten waar je uit kan kiezen. Een tip: Bouw de hoeveelheid siroop in je glas af zodat je gaat wennen aan water drinken.

3. Begin de dag als eerste met een glas water.

Ik heb nu een fles water midden op de aanrecht staan en als ik ’s ochtends wakker wordt dan kan ik er niet omheen. Ik pak meteen een glas. Je gaat er echt aan wennen.

4. Water en alcohol.

Als je alcohol drinkt wen er dan aan om ook één glas water erna te drinken. Als ik eens een wijntje neem dan zet ik er een glas water naast of als ik mijn wijn op hebt dan vul ik het glas meteen met water.

5. Zorg voor een herinnering.

Stel het alarm van je mobiel in zodat je er aan herinnert dat je een glas water kan drinken.

Hoeveel drink jij?

Heb jij nog meer tips? Leuk om ze te weten.


Tags

blaasontsteking, Energie management, tips om meer water te drinken, water drinken


Misschien vind je dit ook leuk:

Alles komt goed van Louise Hay

Alles komt goed van Louise Hay

Kaneel in voeding gezond?

Kaneel in voeding gezond?
 • Hoi Marian,

  Bedankt voor deze tip! Vanaf nu ga ik ook steeds een flesje mee nemen, zodat ik onderweg genoeg drink. Ik heb begrepen dat een klein beetje vochttekort al enorme effecten heeft op je energie-niveau.
  Ik zie uit naar je volgende tip!
  Yvon

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.