Alles komt goed van Louise Hay

Alles komt goed van Louise Hay

alles komt goedAlles komt goed

Heel je lichaam en geest met medicijnen, affirmaties en intuïtie.

Auteurs: Louise Hay & Mona Lisa Schulz

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam. Wat een staaltje perfectie. Al die systemen die zo ingenieus met elkaar samenwerken, zichzelf sturen en regelen.

Ook het feit dat er wel eens iets hapert, misgaat, stuk gaat en ook door dokters niet meer te repareren valt, had weer wat later mijn aandacht. Vanaf het moment dat ik iets wist van genetica was ik verbaasd over het feit dat b.v. tweelingen met hetzelfde DNA toch niet per definitie dezelfde ‘foutjes’ en ziektes vertonen. Ondanks dat ze ook nog eens in dezelfde omstandigheden opgroeiden. Blijkbaar is er nog iets anders dat invloed heeft op je gezondheid en geestesgesteldheid behalve DNA en omgevingsfactoren.

En wat te denken van de talrijke ‘volksspreuken’ die verwijzen naar oorzaak en gevolg, zoals bv: ‘je gal spuien’, of ‘een zware last op je schouders dragen’, ‘iets op je lever hebben’, ‘je buik ervan vol hebben’, ‘hartzeer hebben’, ‘pisnijdig zijn’, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Eenmaal begonnen met mijn verpleegkunde opleiding werd mijn respect voor het menselijk lichaam alleen maar groter, en mijn fascinatie voor de ‘foutjes’ ook. Iets wat van nature zo perfect is, waarom gaat het mis? Dus toen we onderricht kregen over ‘psychosomatische klachten’ was ik een en al aandacht. Een tipje van de sluier werd opgelicht, maar mijn honger naar meer informatie en inzichten is sindsdien alleen maar groter geworden.

Bij mij ging het ‘licht’ aan, toen ik in de nazomer  van 2001 zelf geconfronteerd werd met die ‘psychische’ kant van mijn klachten. Mijn oudste zoon was 15 maanden, ik had al 16 maanden geen een nacht meer behoorlijk geslapen, gaf nog borstvoeding, was doodop, en we gingen twee weken kamperen in Italië. Total loss was ik, pijn in mijn nek, rug, schouders, hoofdpijn. Ik hoefde nog net niet aan de zuurstof toen we op de camping arriveerde!! Gaandeweg de dagen ontspande ik en mijn klachten verdwenen voor het grootste deel.

Twee weken later, alles weer ingepakt en we stappen in de auto. Ik voel mijn lijf letterlijk verstrakken! Zelfs de gewrichtjes in mijn handen gingen pijn doen! Ik wist niet wat ik meemaakte. Maar een ding wist ik meteen zeker:’ die klachten, dat doe ik zelf’. De gedachte dat ik weer terug moest naar de ‘ratrace’ van alledag, het slopende ritme van werken, huishouden, zorgen, zette me helemaal onder druk en mijn lijf gaf duidelijk aan dat ik inmiddels alle grenzen van mijn kunnen wel bereikt had.

Eenmaal thuis ging ik voor informatie naar de bibliotheek (een computer en internet had ik nog niet). En stuitte ‘toevallig’ op een boek over rugpijn zelf helen (de titel weet ik helaas niet meer). Een openbaring! Alle vormen van rugpijn werden herleid naar leef-en denkpatronen. En er werden handvaten gereikt hoe je zelf deze klachten kan verhelpen.

Vanaf toen is mijn kijk op ziekte en beperking nooit meer hetzelfde geweest en heb ik, bijna, uitsluitend nog boeken gelezen met dit soort thema’s. Waaronder mijn kennismaking met het boek van Louisa Hay: ‘Je kunt je leven helen’. De meest voorkomende klachten beschrijft zij, hun oorsprong ( in je overtuigingen) en bijbehorende affirmaties om die overtuigingen om te buigen in een positieve, zachte, helende houding naar jezelf toe.  Life-changing vond ik het!!!

Dat het bestaat en dat het werkt is nooit een vraag voor mij geweest. Maar hoe het nou precies werkt was niet wetenschappelijk onderbouwd. Decennia lang heeft de medische wetenschap zich ver gehouden van alles wat intuïtief, zelfhelend, natuurgeneeskunde of iets in die trant heette.

Tegenwoordig liggen die verhoudingen gelukkig iets anders.

Alles komt goed van Louise Hay

Het bijzondere aan dit boek van Louise en Mona Lisa is, dat het intuïtieve van Louisa en de wetenschappelijke kennis van dr. Mona Lisa hier een perfecte symbiose vormen en een helder verhaal oplevert. Het een sluit het ander niet uit, maar er wordt gepleit voor samenwerking tussen de kracht van het lichaam, en geest, en de verworven inzichten van de reguliere geneeskunde.

Aan de hand van zeven emotionele centra in het lichaam beschrijven de auteurs de meest voorkomende fysieke problemen en geven zij inzicht in de mogelijk mentale oorzaken ervan.

Met een uitgebreide vragenlijst breng je zelf je aandachtsgebieden in kaart en pas je vervolgens de adviezen en affirmaties toe. Door op deze holistische manier naar je lichaam en geest te kijken leer je je leven in balans houden en gezond te blijven.

Louise schrijft zelf in haar voorwoord o.a.:

‘Hoewel ik persoonlijk geen bewijs nodig heb om te weten dat deze methoden werken- ik vertrouw op wat ik mijn ‘innerlijk weten’ noem om iets te evalueren- weet ik dat veel mensen een nieuw idee alleen in overweging willen nemen als er wetenschap achter zit.

Laat dit boek je gids zijn. Mona Lisa laat stap voor stap, zien hoe je van ziekte naar gezondheid kunt bewegen- terwijl ze het verband schetst tussen emotioneel welzijn en gezondheid en de voorschriften die wij geven om te helen. Dit boek combineert medische, holistische, voedingskundige en emotionele gezondheid in één mooi, klein pakketje waar iedereen zich door kan laten leiden, altijd en overal.’

Alle zeven emotionele centra en bijbehorende klachten worden uitgebreid beschreven en toegelicht. Ook is er volop aandacht voor persoonlijke casussen waardoor de theorie meer tot leven komt.

Achter in het boek ( hoofdstuk 11) is een uitgebreide ‘alles komt goed’ tabel opgenomen.

Daarin worden schematisch de meest voorkomende klachten genoemd, de waarschijnlijke oorzaak en de affirmatie voor een nieuw denkpatroon. Helder en overzichtelijk op alfabetische volgorde.

Je kunt het boek natuurlijk van A tot Z lezen. Het is toegankelijk geschreven en uitermate interessant.

Je kunt ook, na de ‘alles komt goed-zelfbeoordelingsquiz’( hoofdstuk 2), meteen doorgaan met het lezen van het voor jou van toepassing zijnde aandachtsgebied. De keus is aan jou.

Al met al een uitgebreid naslagwerk waar iedereen mee uit de voeten kan. Een boek wat je ter hand neemt op het moment dat je antwoorden zoekt op je vragen rondom je gezondheid en welzijn. Een boek met adviezen en tips, die de verantwoording weliswaar bij jezelf leggen, maar daarmee ook de sleutel tot zelfheling in handen geven. Je bent niet langer alleen afhankelijk van de mening en visie van de medici. Je hebt zelf ook een belangrijke stem in het genezingsproces.

Samenwerking en een holistische aanpak van de klachten, dat is mijn inziens de kern van dit verhaal.

Over de auteurs:

Louise L. Hay is auteur van de bestseller: “Je kunt je leven helen”, metafysisch spreker en leermester met wereldwijd meer dan veertig miljoen verkochte boeken.

Al ruim dertig jaar helpt zij mensen over de hele wereld om het volle potentieel van hun eigen creatieve krachten te ontdekken en toe te passen voor persoonlijke groei en genezing. Ze is oprichter en voorzitter van Hay House Inc., Uitgever van boeken, cd’s, dvd’s en andere producten die bijdragen aan het healen van onze planeet.

Dr. Mona Lisa Schulz is een van die zeldzame mensen die kunnen oversteken van de wetenschap en geneeskunde naar de mystiek. Ze is neuropsychiater en hoogleraar psychiatrie aan de faculteit der geneeskunde van de universiteit van Vermont.

Ze verricht nu al 25 jaar medisch intuïtief werk. En heeft al eerder drie boeken gepubliceerd.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

alles komt goed, dr. mona lisa schulz, Energie management, het spectrum, je kunt je leven helen, louise hay, unieboek, welzijn, winactie, winnen


Misschien vind je dit ook leuk:

Website van het jaar 2016

Website van het jaar 2016

Het leven houdt van je

Het leven houdt van je
 • Corrina schreef:

  Wat mijn lichaam mij op dit moment wil vertellen? Dat mijn verpakking niet past bij mijn innerlijke belevingswereld. Gelukkig komt daar op 25 augustus verandering in en onderga ik een GBP een maagverkleining. Alst lichaam en geest niet in balans zijn, reageert het lijf meestal met kwaaltjes, die onschuldig beginnen en die helaas door velen genegeerd worden. Maar het is een teken dat het met je geest ook niet goed gaat. In mijn tienerjaren zat ik echt in de knoop met mezelf, prikkelbare darm, negatief denken, en toen vond ik ‘ je kunt je leven helen’ van Louise Hay. Dit boek is een eyeopener voor me geweest, een rode draad in mijn tienerjaren, en heeft me veel over mezelf geleerd, en ook om van mezelf te houden.

 • Sorry, zie net pas dat jullie 11 januari de boeken hebben weggegeven. Het deed me toch wel goed om alles op te schrijven.Ik moet er toch wel om lachen.Lieve Groet Ina

  • Lieve Ina, een reactie is altijd leuk! Je helpt hiermee ook weer anderen mensen. Thanx voor je reactie en dat je dit jaar de balans mag vinden ;-).

   Warme groet, Marian

 • 12 jaar geleden is mijn man overleden aan ALS. 4 jaar later leerde ik een weduwnaar kennen.We werden heel verliefd, dacht dit gaat nooit stuk.Januari 2013 maakte hij een eind aan de relatie,Ik begreep het niet, we hadden het goed dacht ik. Hij zei nooit veel over gevoelens maar sloeg alles op.Ik ben een spontane vrouw praat graag over gevoelens en leef gezond, daar had hij niet zo veel mee. Na 7 jaar was het over en uit. Ik heb een vreselijk jaar achter de rug was nog steeds gek op hem. Het boek “Je kunt je leven helen”van Louise Hay ligt op de bank naast me en elke dag lees ik er een stuk uit.Wat een geweldige vrouw en wat een goed boek Heb spreuken op de spiegel geplakt en vraag elke dag wat mijn lichaam en mijn hart me wil vertellen Heb vertrouwen het komt allemaal goed hoor ik steeds in mij. Elke avond noem ik 6 dingen op waar ik dankbaar voor ben.Maar nu na 1 jaar nog steeds onrust en psychisch niet helemaal verwerkt.Misschien brengt dit boek me verder.

 • Marlene schreef:

  Mijn lichaam zegt: stop met piekeren, kom uit je comfortzone en LEEF!

 • Anneke schreef:

  Doordat ik een torticollis spasmodica kreeg ben ik met de neus op de feiten gedrukt. Mijn nek verkrampte zo dat mijn hoofd achterover stond en naar links keek. Na veel artsen kon ik niet anders dan luisteren naar mijn eigen intuitie en kwam ik er achter dat ik bepaalde dingen niet onder ogen wilde zien en er dus ZELF aan moest werken. Nu ben ik acht jaar puzzelen verder en staat mijn hoofd bijna recht. Als ik niet naar mijn eigen lijf had geluisterd was ik nog geen stap verder geweest!
  Mede door de inzichten en kleine stappen toepassen van het boek Je kunt leven helen!!!!!

 • Phoebe schreef:

  Met een bijnieruitputting kun je er niet meer om heen wat je lichaam zegt! Door het voedingspatroon aan te passen/om te gooien kun je een heel eind komen. Maar de ‘andere’ knop moet ook om. Na heel wat boeken gelezen te hebben (oa. van Eckhart Tolle, Ben Tiggelaar, Sonia Lyubomirsky, The Magic etc) was een interview met Louise Hay een heuse eye-opener. Wat een opmerkelijke, interessante en geweldige vrouw!! Vreemd is het dan ook dat ik nu juist van haar geen enkel boek heb. Dit boek zou weleens dat laatste zetje kunnen zijn om het roer echt helemaal om te gooien!

 • Mijn lichaam wil me duidelijk maken dat ik toch echt hier op aarde mijn ding mag doen. Dat ik een lichaam heb gekregen en er goed voor mag zorgen om zo hier op aarde te leren wat ik mag leren. Ik ben nogal geneigd om in mijn hoofd te leven, zo ver mogelijk van de grond af. Daardoor voel ik vaak de pijntjes van mijn lichaam niet, die wil ik niet voelen. Er is een (lange) tijd in mijn leven geweest dat ik mijn lichaam verafschuwde, ik wilde niet leven en hongerde mezelf uit. Gelukkig is dat verleden tijd en sta ik er weer. Maar ik vind dit vervoersmiddel iets waar ik maar niet aan kan wennen. Het zou mooi zijn als ik vrede kan sluiten met mijn lichaam zodat we samen door dit leven kunnen gaan.

 • Mijn lichaam verteld me (schreeuwt) dat ik een stap terug moet doen, door regelmatig en langer te slapen. Gezonder te eten. Meer te bewegen en minder alcohol te drinken. Sinds kort weet ik dat ik diabetes heb, en stop mijn kop daar het liefst voor in het zand, maar dat kan helaas niet.

 • Katinka schreef:

  Mijn lichaam vertelt mij heel veel, het kan heerlijk ontspannen voelen na een yogales maar ook heel gespannen als ik me weer eens te druk maak, of heel moe na een lange dag… Ik ben een grote fan van Louise hay en zou het boek graag willen winnen om er van te leren.

 • Serina schreef:

  Dat mijn lichaam meer rust en ontspanning kan gebruiken. Dat ik er onvoorwaardelijk van mag gaan houden. En dat het goed is zoals het nu is. Accepteren dat ik niet eerst 15kg hoef af te vallen voor dat ik mijn lichaam weer mooi vind. 😀

 • Sylvia schreef:

  Dat ik weer veel te lang slecht naar mijn lichaam heb geluisterd! De hoogste tijd om daar weer eens wat aan te gaan doen! Alle beetjes helpen, hopelijk dit boek ook!

 • Sylvia schreef:

  Daarom zou ik dus heel graag dit boek willen winnen…..omdat ik er maar niet achter kom wat mijn klachten / mijn lichaam mij wil (len) vertellen….. Groetjes, Sylvia.

 • …dat probeert het al ’n jaartje of 15…..maar ik durf het niet om gas terug te nemen….terwijl m’n lichaam en geest bijna breken….om maar te voldoen aan de verwachtingen die anderen van mij hebben, die ik denk dat ze hebben, eigenlijk…”als je iets doet, doe het voor 200%, of doe het niet”….. blijft maar in mijn hoofd spoken…. de tranen vloeien als ik het zinnetje “alles komt goed” hoor….ik hoop het zó….

 • Mijn lichaam vertelt me vrijwel dagelijks: ” GA OP TIJD NAAR BED!” Soms lukt. het me, maar meer niet dan wel. En dan zit ik met de gebakken peren; superslaperig opstaan, ’s middags heel graag ’n dutje willen doen en me voornemen dat ik toch ècht vanavond op tijd erin lig….
  Wat niet lukt, want ik heb nog 1000 dingen te doen …
  Door het laat naar bed gaan, ben ik ook meer gaan snaaien tijdens snackbehoefte later op de avond. Mijn lijf zegt: “Stop daarmee, want je bent 8 kg aangekomen!!
  En nu doen!

 • Mijn lichaam gaf signalen af die ik negeerde. Vervolgens heeft het lichaam geen andere keus gehad dan in te storten. De enige manier om mij te doen luisteren. Inmiddels heb ik ervaren dat lichaam en geest veel met elkaar gemeen hebben, niet zonder elkaar kunnen functioneren. Maar hoe dit werkt en hoe ik hier zelf nog meer aan kan doen, weet ik niet goed. Ik ben daarom heel benieuwd naar dit boek!

 • Mijn lichaam verteld mij of ik dicht bij mezelf blijf of niet. Het verleden en oudzeer heb losgelaten. Of dat ik me laat leiden door wat andere mensen over me zeggen en van me denken. Het uit zich door slapeloze nachten, buikpijn en een snelle ademhaling. Ik wil meer rust en mijn lichaam liefdevoller behandelen.

 • Mijn lichaam heeft me de laatste tijd verteld dat ik toch echt wel wat meer aandacht aan mezelf mag besteden, op elk gebied: ontspanning, rust, verzorging, loslaten, voeding, houding, instelling. Het zou natuurlijk heel wat schelen als ik beter ga begrijpen wat mijn lichaam mij (nog meer) vertelt.

 • Jolanda schreef:

  Last van mijn rug, vroeg wakker worden en niet meer slapen. Ik weet niet wat mijn lichaam daar precies mee wil zeggen, maar wellicht dat dit boek mij daarbij kan helpen…

 • Herman schreef:

  Mijn lichaam vertelt me: beweeg meer, beweeg meer, beweeg meer!

 • leonie schreef:

  oohhh..wat lijkt me dat een mooi boek. Ik ken het boek ‘Je kunt je leven helen’…Geweldig..maar ik zou er nog zo graag meer over willen leren. Afgelopen jaren ben ik door een heftig emotioneel en daardoor ook lichamelijk periode gegaan. Het laatse half jaar heb ik veel van mijn voeding veranderd, emotioneel aan het werk gegaan…en ik voel me steeds beter..erg fijn..maar ik heb nog vaak last van ‘kwaaltje’ zoals iritatie aan mijn oren, tandvlees, snel gespannen, e.d. Zal dit boek mij verder kunnen helpen?…

 • jacqueline schreef:

  Mijn lichaam vertelt me als ik moe begin te worden, en moet bijtanken. Dit gaat me wel goed af. Het is meer mijn mind, waar ik soms geen controle op heb. Dat ik me achter realiseer dat ik weer voor niets mezelf druk heb gemaakt .

 • Krisje schreef:

  Jaren ben ik boos geweest op mijn lichaam omdat ik steeds maar ziek werd en het leek of het me niet liet doen wat mijn geest wilde. Het bleef me maar sterkere en ergere signalen sturen tot ik er ben naar beginnen luisteren… Nu beschouw ik het als mijn ‘kompas’. Mijn lichaam zegt me wanneer ik te weinig heb geslapen, te veel heb gegeten, te veel naar anderen luister en niet naar mijn eigen buikgevoel, te veel hooi op mijn vork heb genomen… Ik ben dankbaar voor dit mooie instrument, maar wil altijd graag nog wat bijleren om dit kompas te ‘finetunen’!

 • Ik ben al jaren lichamelijk aan het knokken. Soms met en soms tegen mijn lijf. Wat vind ik dit boek daarom super interessant. Ik wil me hier zo graag in verdiepen en wie weet wat ik er zelf van kan leren.

 • Minder internetspelletjes doen, me minder druk maken voor anderen en meer wandelen.

 • Mijn lichaam vertelt mij dat ik goed moet eten en op tijd mijn rust moet nemen.

 • Mijn lichaam vertelt me dat ik er beter naar moet luisteren en er – soms – veel liever voor moet zijn 🙁

 • Corinne schreef:

  bij iedere belangrijke gebeurtenis schiet het ook bij mij in mijn rug, dit te lezen is dus voor mij een bevestiging. Nu schreeuwt mijn lichaam, tijd om te luisteren naar de adviezen die je aan anderen geeft en voer ze zelf eens uit……..werk (voor eventjes dan) aan niemand anders dan JEZELF……
  dit steuntje in de rug zou ik zeer waarderen ♥

 • Mijn lichaam vertelt me dat ik de Snickers wel eens vaker mag laten liggen in de supermarkt.

 • Mijn lichaam vertelt mij wanneer ik de zaken weer eens moet relativeren: wat is nu echt belangrijk en waar hoef je je niet zo druk om te maken.

 • Mijn lichaam vertelt me dat ik weleens te lang doorga en dat uit zich dan in (over)vermoeidheid, het vertelt me vaak dat ik meer moet drinken op een dag,
  droge mond etc.
  Door te zwaar of verkeerd te tillen (op m’n werk) vertelt het me dat ik dat niet moet doen want daar krijg ik rugpijn van!
  Zo kan ik nog wel even doorgaan, daarom ben ik nieuwsgierig naar het boek
  “Alles komt goed” en ik weet zeker dat ik er goede tips uit kan halen daar heb ik tenminste iets aan!

 • Mijn lichaam is zowel een open als een gesloten boek.
  Uiteraard geeft mijn lichaam aan wanneer ik te druk ben. Maar helaas kan ik er soms niet genoeg naar luisteren. Mijn werk op kantoor, mijn gezin en mijn bejaarde moeder en schoonmoeder eisen veel aandacht. Toch doe ik met alle tegenwind heel hard mijn best.
  Door mijn kantoorwerk zitten mijn schouders altijd vast en door de vele zorgen slaap ik soms niet goed. Maar ik ga veel fietsen en wandelen en laat soms vooral mijn huishouden even voor wat het is en stel dan anderen prioriteiten. Ook zo nu en dan een paar daagjes weg en alles vergeten helpt.
  Maar de moderne vrouw heeft het zwaar om alle bordjes in de lucht te houden.
  Dus ik ben zeer geïnteresseerd in het boek ” alles komt goed ” .

 • jehanne schreef:

  oei, dat is zo’n beetje de meest prive vraag die je kunt stellen, dat houd ik liever voor mezelf, maar ik wil wel graag het boek winnen en lezen!:-)

 • Mijn lichaam vertelt me soms dat ik beter moet eten

 • Sandra schreef:

  Een pijntje hier, een steekje daar, soms een beetje misselijk………. het is te makkelijk om het allemaal op stress te gooien. Ook gaan mijn hormonen regelmatig met mij aan de loop, of zit ik al een beetje in de overgang…………tja ik heb gewoon dit boek nodig ben ik bang 😉

 • Chantal schreef:

  Mijn lichaam wil mij heel veel vertellen. Vooral het bovenste deel en het onderste deel. Het onderste deel schreeuwt om pijnstilling vanwege het Complex Regionaal Pijn Syndroom waar ik sinds 1998 last van heb. Maar daar naast ook om de operatie om de gescheurde pees te herstellen, die momenteel voor extra pijn zorgt. Het bovenste deel, mentale vlak, geeft aan dat het een groot risico is om de operatie te ondergaan evenals de gipsperiode daarna. Daarnaast heb ik mijn onderbuikgevoel waar ik altijd op kan vertrouwen en dat geeft heel duidelijk aan dat het risico het waard is, mocht het toch mis gaan (toename van CRPS) dan kan ik dat prima handelen, ik ben daar sterk genoeg voor om daarmee om te kunnen gaan. Daarnaast geeft mijn gevoel duidelijke signalen hoe ik moet handelen in bepaalde situaties. Ondanks dat ik weet dat ik volledig op mijn gevoel kan vertrouwen wil mijn verstand er nog wel eens overheen denderen met een tegenstrijdige ingeving. Wat dat betreft ‘spreekt’ mijn lichaam dag en nacht, helaas vooral qua pijn maar inmiddels heb ik bewezen daarmee om te kunnen gaan en mijn weg daarin te vinden van wat wel kan en wat niet kan, en ook qua dingen laten om iets leuks te kunnen doen. Luisteren naar je lichaam, in alle opzichten, is erg belangrijk. Iets wat je naar mijn idee niet (te vaak) moet negeren. Ondanks dat ik de pijn waar ik 24/7 mee te maken heb goed kan dragen denk ik dat dit boek mij nog aardig wat goede inzichten kan geven. Bovendien is het nooit verkeerd om oude gewoontes eens in te wisselen voor nieuwe die mogelijk zelfs een beter resultaat kunnen bieden. Dit boek is een zeer interessant boek om te gaan lezen in de periode dat ik in het ziekenhuis verblijf. Misschien ook voor mede-patiënten, in het ziekenhuis is het vaak ‘goh, wat lees jij voor boek?’ daarmee kan ik anderen misschien ook inspireren om dit boek te lezen en zo dingen op te steken waarmee zij verder kunnen. Ik zou dit boek dan ook dolgraag willen winnen omdat ik er absoluut interessante dingen uit kan halen waar ik iets aan heb.

 • Tijd voor mezelf om eindelijk eens met mn eigen gedachten te kunnen denken in plaats van voor en met anderen.

 • Ons lijf geeft ons signalen, de hele dag door, het is je beste raadgever! We zijn echter verleerd naar deze signalen te luisteren en negeren of onderdrukken ze liever. Hoe vaak neem je een aspirientje als je hoofdpijn hebt…? In onze taal kun je verwijzingen vinden en vaak gaat daarachter een oude wijsheid schuil. ‘ je poot stijf houden’ ‘ te weinig armslag hebben’ ‘ koppigheid’ ‘ hardnekkigheid’ ‘adembenemend’ enz. Mooi hè!
  In mijn werk als massagetherapeut probeer ik cliënten hiervan bewust te maken. Het boek van Louise Hay ken ik nog niet, haar visie deel ik in ieder geval wel 😉

 • Ilse Overweg schreef:

  Mijn lichaam schreeuwt om aandacht en rust en dat ik naar haar luister.

 • Marina schreef:

  Ik ben moe en mijn stressniveau is te hoog, hierdoor eet ik slecht en ben ik vaak misselijk wat er weer voor zorgt dat ik nog slechter eet. Ik denk dat ik vooral moet zorgen dat mijn stress niveau omlaag gaat ik denk dat de kwaaltjes dan vanzelf afnemen!

 • Je lichaam geeft alle grenzen aan luister daarom goed naar je lichaam.
  Als hij zegt ik ben moe,heb pijn.

 • Dikkiedik schreef:

  Ja, ik weet het, mijn lichaam en mijn geest werken niet echt samen. Een ( meer dan) fulltime baan, een pittige studie, 2 kinderen die net uit huis zijn maar nog veel aandacht willen, een moeder van 87 waarvoor ik mantelzorger ben en een echtgenoot die regelmatig ziek is, mijn geest vindt het niet meer dan normaal. Mijn schouders zeggen: je neemt teveel hooi op je vork! Dat uit zich in een frozen shoulder waardoor je letterlijk blokkeert en een aantal dingen niet kunt. Je kunt je leven helen van Louise Hay heb ik gelezen al is het een kleine 20 jaar geleden, misschien wordt het tijd voor een update!

 • Miranda schreef:

  Mijn lichaam wil vaak iets zeggen.Wat doe ik: negeren en doorgaan.
  Tot er een moment komt dan kan ik het niet meer negeren dan is het moeten.
  Hier ben ik dankbaar voor,in het diepst en donkerste uur laat mijn lichaam zien, wees kalm, neem de tijd, wees bewust van je zijn en ontspan.
  Telkens geeft mijn lichaam aanwijzingen zolang tot ik het doorheb en het begrijp en daar ben ik zeer dankbaar voor.

 • Lieve Marian, wat lijkt me het een boeiend boek! In tegenstelling tot vele andere reacties denk ik juist dat mijn onrustige benen me willen vertellen dat ik actiever moet zijn. Meer eropuit, mensen ontmoeten en leven ipv overleven. Het boek zou een mooie handleiding zijn! Groetjes manon

 • “zorg goed voor mij; de binnen- en de buitenkant”

 • hellen schreef:

  Mijn lijf wil mij helemaal niks meer vertellen, want ik luister toch niet….. vandaar dat ze een andere aanpak heeft.Die van wie niet horen wil moet voelen, Dus als ik na een drukke werkweek met thuis ook nog eens 4 opgroeiende kinderen ,een fijne migraine aanval heb in het weekend, ligt mijn lijf in een deuk……. ik slik genoeg medicijnen om een kudde olifanten een week te laten slapen…..en maandag ben ik dan weer boven jan. Ik woest hele weekend weer verknald, en mijn lijf flikt het gewoon iedere keer weer…….. Nee wij praten niet zo makkelijk met elkaar, mijn lijf en ik…….. misschien dat dit boek helpt!

 • ankie pluim schreef:

  Wat mij geweldig helpt om alles weer te laten stromen in mijn lijf is yoga! Het maakt mijn lichaam soepel,geeft me veel energie en ik voel me veel minder gestrest. Even een momentje voor mezelf. Even weer voelen in mijn lijf. Een echte aanrader !

 • Wat mijn lijf me vertelt is dat ik rustig aan moet doen. Kan nogal erg gepassioneerd zijn, ook in mijn reacties. Naast rustig aan doen, zegt mijn lijf dat ik gezond moet eten. Ik merk het als een voedingsmiddel niet goe is voor me. De combinatie van stress en slecht eten resulteert bij mij in een opstoot van psoriasis. Ook mijn gewicht mag eraan geloven met 20 kg extra in 1 jaar…Actie geblazen dus!!!

 • Je lichaam vertelt je: hallo daar…stop hou op! Ik geef je genoeg signalen maar je wil het niet weten..je wil het niet voelen…je wil doorgaan..je wil presteren..je wil het negeren…je wil hetniet accepteren..ik krijg je niet wakker geschud. .tot het te laat is…..het breekpunt voorbij…des te langer duurt het om er weer uit te komen…om naar me te luisteren..kom uit je hoofd meisje en kom terug in je lichaam..probeer de blokkades op te heffen zodat je er weer langs kunt komen en in je lihaam kunt komen..luister alsjeblieft naar me en ga ermee aan de slag……..

 • Mijn lichaam wil me vertellen dat ik me niet zo druk overal om moet maken en meer moet ontspannen. Dit is gemakkelijker gezegd dat gedaan. Ook mijn klachten verminderen als ik weg ben. Maar zodra ik weer naar huis ga, worden de klachten van spanningen weer erger.
  Ik zou graag het boek willen lezen om deze spiraal van klachten te doorbreken en meer rust in mijn hoofd te krijgen.

 • Mijn lichaam vertelt me dat ik gas moet terugnemen en meer moet genieten van het leven. Ik heb een heel stresserende job, waarschijnlijk door mijn eigen houding en denken. Ik ben daardoor vaak enorm gespannen en oververmoeid. Dit houdt me tegen om voluit van het leven te genieten. Ik zou me graag willen verdiepen in de zeven emotionele centra in het lichaam zodat ik de oorzaken van mijn klachten kan aanpakken!

 • Lianne schreef:

  Mijn lichaam wil mij vertellen dat het tijd is dat ik mijn plekje op aarde inneem. Dat ik me mag ontspannen dus geen gespannen schouders meer en dat als ik gezond eet ik veel lekkerder in me vel zit;). Stress en negatieve gedachten niet nodig zijn en dat ik gewoon moet genieten!!!

 • Suzanne schreef:

  Dat is het ‘m nou juist… Ik probeer er al zo lang achter te komen wat mijn lichaam mij probeert te vertellen! Vanuit het niets heb ik sinds maanden weer acne en wat ik ook probeer – niets helpt tot nu toe…. Net als met mijn staartbeentje dat – na maanden rugbehandelingen – plots chronisch ontstoken was (daarvoor was er niets met mijn staartbeentje aan de hand). Ik voel aan alles dat mijn lijf mij iets duidelijk wil maken (want anders was ik immers al kerngezond) maar WAT!? Ben ongelooflijk benieuwd naar dit nieuwe boek van Louise Hay, ik hou van deze bijzondere vrouw! ❤

 • Astrid schreef:

  Als ik echt eerlijk kijk, vertelt mijn lichaam mij van alles. Denk aan hoofdpijn, last van mijn schouders, buikpijn. Ik weet alleen niet goed hoe ik ernaar moet luisteren.
  Mijn baan opzeggen: geen optie want dan moeten we verhuizen en mijn kinderen hun enige hobby ontzeggen. Rust nemen: en mijn moeder dan, die net weduwe is geworden, mijn zusje die vaak zo verdrietig is, mijn kinderen die aandacht nodig hebben, mijn relatie die op scherp staat….
  Kortom: wat handvatten zouden welkom zijn!!

 • Dat weet ik nog niet precies,maar ik probeer wel op mijn lichaam te letten,en meer rust te nemen en gezonder te gaan eten als ik denk dat het nodig is.

 • Ik slaap te weinig en leg de lat voor mezelf nog steeds te hoog, of moet ik het omdraaien, omdat ik de lat te hoog leg, slaap ik slecht?

 • Anita H. schreef:

  Ojee, jouw vraag dwingt wel zeer tot nadenken. Precies weet ik het niet; ik heb wel wat “kwaaltjes”. Maar ik doe mijn best om te antwoorden:
  1) Ik zit teveel achter de computer. 2 Muisarmen namelijk!
  2) Ik pieker teveel. Daardoor veel last van mijn maag en een opgejaagd gevoel.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >