Tips voor langer genieten van het vakantie gevoel.

Net terug van een heerlijke vakantie aan het Gardameer ben ik bijna weer back on track. Ik doe mijn best om het vakantiegevoel wat langer vast te houden.

De dagen vullen zich meteen weer met wassen, werken, afspraken, moeten, andere verplichtingen en me-time schiet er weer volledig bij in. Teruggekomen merk je vaak dat het positieve vakantie gevoel snel verloren gaat.

Je vakantiegevoel hoeft nog niet voorbij te zijn. Ik hoor al veel mensen zuchten om weer terug te gaan naar de ‘echte’ wereld. Het is vaak je idee dat de vakantie over is en dat het genieten voorbij is. Ook ik moet mezelf vaak toespreken om te blijven te genieten en het is waar je je gedachten tot zet.

De vrijheid, ruimte en eenvoud is zo lekker op vakantie maar helemaal niet nodig om nu al op te geven.

Tips voor langer genieten van het vakantie gevoel:

 • Eet zoveel mogelijk buiten. Ontbijt ook buiten als je daarvoor de mogelijkheid voor hebt. Of ’s avonds een bakje koffie/thee op de bank buiten.
 • Verminder het gebruik van social media. Maak dagelijks een tijd vrij zonder social media!
 • Ga wandelen en geniet van de natuur.
 • Werk je op kantoor? Ga dan tijdens de lunchpauze lekker naar buiten
 • Kijk ’s avonds naar de zonsondergang.
 • Plan leuke activiteiten
 • Laat de kranten en de televisie nog even uit
 • Zet strepen in je agenda om niet meteen je agenda vol te plannen
 • Wat ‘moet’ je allemaal van jezelf? Vaak zijn het de dingen die je jezelf oplegt. Stel het ‘moeten’ uit en vraag jezelf af wat je kunt loslaten.
 • Maak een lijst met dingen die je energie geven. Plan deze activiteiten in. Plan deze afspraak met jezelf.
 • Nodig vrienden uit die je aan het lachen maak en je goed laten voelen
 • Maak tijd vrij om heerlijk een boek te lezen
 • Maak gewoon een kampvuur in de tuin
 • Eet lekker licht met weinig koolhydraten.
 • Droom af en toe een lekker weg en terugdenken aan je vakantie.
 • Start met voorbereiden van een weekend weg of je volgende vakantie
 • Sta er eens bij stil wat de denkgen zijn die je dat vakantiegevoel bezorgen. Wat vond je fijn op je vakantie? De relax uren op het strand? Het lange tafelen? Kijk eens wat het is  en probeer dit te integreren in je leven.
 • Schrijf op wat je in je vakantie bedacht hebt. Wat wil je? Wat voor stappen moet je ervoor gaan zetten? Doe het nu! Beloon jezelf als je het gedaan hebt met bijvoorbeeld een mini vakantie?
 • Maak jezelf gelukkig! Dit hoeven geen grote dingen te zijn. Koop bloemen en/of een plant voor op je bureau, zing in de auto, ga lekker lunchen met je vrienden/collega’s.

Hoe krijg je het voor elkaar om wat langer te genieten van je vakantie? Ik waardeer het zeer als je jouw tip hieronder, bij commentes, neer wil zetten

 


Tags

jezelf, vakantie gevoel, vrijheid


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Angela schreef:

  Ik ben niet op vakantie geweest en zal dat ook in de toekomst niet kunnen. Wij hebben aan nachthokken gewerkt voor de Kinderboerderij die ik aan het opzetten ben, en verder kan ik altijd doen en laten wat ik wil, heb geen baan, geen baas, kan lekker mijn koffie op de wei opdrinken en kijken naar de opkomende zon…………..Met de hond spelen en dollen en een boek lezen, wanneer ik er zin in heb. Soms vind ik dat ik zelfs teveel vrijheid heb, dan wil ik juist een beetje meer structuur in mijn leven, nuttig zijn……..nou, als mijn kinderboerderij klaar is, zal dat allemaal samen gaan, dan is mijn hobby ook mijn werk en ach, dan heb ik geen vakantie nodig…………

  • Hoi Angela,

   Dat klinkt heerlijk zeg! Geef je een seintje als je kinderboerderij klaar is?

 • Simone Matthijs schreef:

  Ik heb eigenlijk geen tip,want die heb ik allemaal al zien staan. Om mijn vakantiegevoel vast te houden leef ik zoveel mogelijk buiten. En ik kijk bijna geen tv,lees veel of luister naar muziek.

 • Is niet altijd haalbaar, maar eens een eitje in de pan slaan ’s ochtends helpt ook goed tegen het vakantie-verdriet 😉

 • Koop wegwerp-bestek/bekertjes/roerstaafjes/borden/ en gooi na het eten de hele ‘afwas’ weg.

  • Dat is inderdaad een goede, Esmee. Deze neem ik de volgende keer mee op vakantie want daar moet ik de afwas doen en hier de ‘machine’ ;-).

   Thanx voor je reactie!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >