Ga op zoek naar het goede en je zult het vinden

Ga op zoek naar het goede en je zult het vindenVorige week had ik een leuk gesprek met mijn vriendin. Haar man had een romantisch diner verzorgd met alles erop en eraan. Lekker eten, een rode roos, champagne en een armband als kadootje. Menig zou er jaloers op zijn zou ik zeggen!

Waar focus je je op?

Maar… nu komt het….

Ze begon ook over dat de keuken niet helemaal was opgeruimd ?!?!

Dit heeft me doen nadenken. Waar richt je je op? Focus je je op de gebreken van bijvoorbeeld je partner of op de goede dingen?

Het was een eye opener en ik ben me weer bewust geworden om te kijken naar de mooie eigenschappen van mijn partner.

Dit zijn de eigenschappen waar ik weer naar kijk:

 • Hij is super positief
 • Hij is vrolijk
 • Hij is erg zorgzaam
 • Hij is loyaal
 • Hij kookt als hij ziet dat er niet zoveel zin in heb
 • Hij heeft altijd een positief woord voor je
 • Hij is het gelukkigst als onze meiden en ik gelukkig zijn

Er zullen genoeg dingen zijn om over te klagen (kleren op een hoop naast het bed…) maar er zijn zoveel dingen om blij mee te zijn. Het kijken naar mooie dingen geeft zoveel energie dus waarom niet daarvoor kiezen?  Ga op zoek naar het goede, die zijn er genoeg. Geloof me!

Voor vandaag de affirmatie: ‘Vandaag kijk ik alleen naar het goede’

Waar richt jij je vaak op? Welke mooie dingen heb jij vandaag gezien? Ik vind het leuk als je hieronder een reactie wilt achterlaten en daarmee ook weer anderen mensen inspireert.


Tags

eigenschappen partner, energie, focus, klagen, mooie dingen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • lenneke schreef:

  Hoi Marian,

  Je hebt helemaal gelijk ik kijk ook meestal naar wat niet goed is,maar sinds een week door jou cursus blogs en allerlij leuke positieve verhalen richt ik me meer op wat goed is. Kijk wat zonniger naar de wereld rond om mij. Ik bedank je ervoor.
  Mijn man hing iedere dag de zon voor me op,zei hij dan zag ik toch vaak wel een regenwolk verschijnen. Jammer besef ik nu des te meer!
  Vriendelijke groeten en succes: Lenneke

 • Jacqueline schreef:

  Het positieve waar ik me op richt is dat mijn moeder jarig is. Ze is al zo lang hulpbehoeftig, maar ze is er nog steeds en we hebben het van het weekend groots kunnen vieren! Een positive dag gewenst !!!!

  • Hoi Jacqueline,

   Gefeliciteerd met je moeder en wat een mooi iets. Ik heb mijn moeder al ruim acht jaar niet meer en je weet pas wat je mist als het er niet meer is.

   Dank je wel voor je reactie. Fijne avond.

   Warme groet, Marian

 • Angela schreef:

  Hier ook zo! Mijn man is nu bezig met nachtverblijven bouwen voor mijn toekomstige kleinvee, hij heeft last van een tennisarm, maar hij doet het toch! Tuurlijk heeft hij ook wat mindere kanten, maar ik ook toch?? Wij zijn happy met elkaar!

  • Hoi Angela,

   Daar gaat het om, happy zijn! Iedereen heeft ‘mindere’kanten en het gaat er maar om hoe je daar mee omgaat.

   Thanx voor je reactie. Succes met de nachtverblijven!

 • Saskia schreef:

  Mijn opdracht van vandaag,alleen maar kijken naar de positieve dingen van deze maandag.Ik heb er al 1 ,ik heb nl net lekker koffie zitten drinken met mijn man voordat we naar ons bedrijf gaan.Fijne dag!

  • Hoi Saskia,

   En zo simpel kan het zijn! Mooi voorbeeld! Vele mensen denken te moeilijk maar het zijn vaak de kleine dingen die het doen.

   Thanx voor je reactie! Leuk!

 • Dit is zeker weer een mooie eye opener….richt je op het positieve 😉

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >