Ik ben weer terug van een paar dagen vakantie in Italië. Maaik en ik zijn bij de Cinque Terre geweest en hebben twee dagen gelopen door bergen van plaatsje naar plaatsje. 

Het is ook altijd in de vakantie dat ik reflecteer en kijk wat ik graag wil doen want waar je aandacht aangeeft dat groeit. 

Stappenteller

Bij het lopen is wel gebleken dat er wat aan mijn conditie gedaan mag worden ;-). Net voordat we weggingen ben ik aangestoken door mijn zus die een stappenteller voor haar verjaardag heeft gekregen en elke dag haar stappen doorgeeft. 

Ik bekijk dit meestal op mijn telefoon en natuurlijk vol trots, de eerste paar dagen van de vakantie, de stappen van mij doorgegeven. Afin… Mijn conditie is niet helemaal om over naar huis te schrijven en wat is nu een uitdaging? Juist een stappenteller. 

Ik ben ,in mijn vakantie, op zoek gegaan naar een stappenteller, reviews gelezen en meteen de Fitbit Charge 2 besteld (review hierover komt nog)  Het is een zo’n horloge die registreert hoeveel stappen je dagelijks loopt, je hartslag, slaapritme etc. 

Wist je dat dagelijks 10.000 stappen lopen effectiever is dan 3x per week naar de sportschool?

Enfin ik registreerde mijn stappen al via een app op mijn iPhone, maar die heb ik niet constant bij me dus waren die gegevens zijn niet helemaal up to date.
Sinds ik helemaal zelfstandig ben ( ik heb na 27,5 jaar mijn betaalde baan opgezegd om helemaal voor mijn droom te gaan) is mijn leven vooral zittend een verdieping lager dan waar ik wakker word.

Nu ben ik dus eigenaar van zo’n mooie gadget om mijn pols en zoals ik altijd al zeg en schrijf: waar je je op richt, dat groeit. Ik ben me namelijk gaan focussen op die 10.000 stappen. 

Misschien nog wel belangrijker, ik heb meteen actie ondernomen. Ik heb dan de Fitbit besteld maar je kan natuurlijk heel makkelijk je telefoon gebruiken of iets anders. Niet uitstellen maar meteen doen. 

Uit Italie gekomen meteen langs de A&H (echt waar, ik kon mijn man overhalen) om mijn pakketje op te halen. Meteen bedacht hoe ik dit ga aanpakken. Ik wil in het weekend mijn plan voor de komende week klaar hebben om de stappen te gaan halen. 

Dit kan zijn de wekker een keer een uur eerder om te gaan lopen, afspraken maken met een vriendin om te wandelen en bij te kletsen (meteen twee vliegen in één klap) etc. 

Vrijdag aangekomen vanuit Italië en meteen in de auto mijn plan bedacht. Zaterdagochtend al af gespoken om onze twee lieve instant kleinkinderen al een kus te gaan geven. Maar manlief gaat naar de kapper en ik ging een half uur later naar de kapper lopen zodat we meteen samen weg kunnen. 

Wat is de essentie?

Succes is beginnen. Stel niet uit wat je meteen kan doen. Dit geldt met alles wat je voorneemt voor jezelf. Als je iets wilt doe het dan NU. Kijk vandaag eens naar wat er al zolang op jouw lijstje staat. Wat zet je er elke jaar met oud en nieuw weer op? Ga je er niets meedoen? Haal het dan van je lijstje af want dan kost het je alleen maar energie.

Ik had de 10.000 stappen ook makkelijk kunnen uitstellen tot na het weekend. Wat belangrijk is dat je de afspraken met jezelf gaat nakomen. Als je dit doet bouw je aan je zelfvertrouwen. Als jij de afspraken met jezelf niet nakomt, wie doet het dan wel? Het geeft zoveel kracht als je kan bouwen op jezelf.

En wat je uitstraalt, trek je ook weer aan!

En natuurlijk denk ik ook wel eens: ‘Bah, zal ik me nog even omdraaien’, ‘vandaag niet’ of druk ik de snooze knop nog een paar keer in. Het gaat niet altijd vanzelf of even gemakkelijk. Ik houd wel mijn doel voor ogen. Ik wil wat fitter zijn. Dan voel ik me lekkerder en gaat voor mijn gevoel de dingen ook veel gemakkelijker.

Waarom wil je iets bereiken? Met je doel voor ogen is het makkelijker om te gaan.

Wil je graag afvallen? Wat maakt dat je wilt afvallen? Wat is het resultaat als je minder weegt? Houd dit voor ogen. Begin met kleine stappen. Eerst het één en dan weer het volgende.

Van de week, aan het einde van de middag, betrapte ik mezelf erop dat ik nog 4.700 (!) stappen moest zetten om aan mijn doelstelling te komen. Slik….Even gebeld met mijn zus en zij vertelde mij (heel praktisch) dat is ongeveer nog 1.000 stappen per uur. 

Oké, wat kan ik doen om dit te halen? Manlief laat normaal allebei de honden uit. Ik ging alvast met 1 hond aan de wandel. Ik had nog een paar telefoontjes, deze heb ik lopend gedaan. En maar heen en weer wandelen tijdens het gesprek ;-). Ik ben thuis gaan opruimen. Er moesten nog dozen met boeken naar boven worden gebracht. Etc.

Kortom: extra actie gaan ondernemen om mijn doelstelling te gaan halen! En ik heb er nog plezier in ook want zo maak ik het een leuke uitdaging voor mezelf.  Ook positief is dat mijn huishouden er meteen ook op vooruit gaat.

Wat wil jij graag bereiken? 

Minder suiker eten? Richten op positiviteit? Meer aandacht voor de mensen om je heen? 10.000 stappen per dag? Een boek lezen? Néé, niet alles tegelijkertijd. Richt je op één ding.

Waarom het vaak niet lukt? Omdat we vaak teveel willen, te snel of het een te grote verandering is. Een dieet is lastig vol te houden omdat er, waarschijnlijk, teveel veranderd moet worden in je lifestyle. Dat is lastig.

Kies iets en als dat een gewoonte geworden is dan kan je weer het volgende aspect gaan aanpakken.

[pullquote align=”normal”]Waar je je aandacht op richt, dat groeit [/pullquote]

Mijn stappenteller is een mooi voorbeeld. Je gaat nl. dingen verzinnen om aan je doel te komen (let op: stel je zelf wel een realistisch doel  )

Stappentellerplan:

 1. Bepaal je doel. Bijvoorbeeld minder suiker eten.
 2. Reken terug wat daarvoor (dagelijks) nodig is. Bijvoorbeeld geen frisdrank meer drinken.
 3. Meet, controleer of check regelmatig of je op de goede weg bent. Bijvoorbeeld schrijf allemaal op wat je drinkt.
 4. Do the job! Neem actie! You can do it!

Wees trots op jezelf!

Wil je ook een gericht een 5 stappen plan voor een gelukkig(er) en positiever leven? 

Check dan hier de nieuwste uitgaven van Just Be You: 5 stappen naar een gelukkig(er) leven…

Waar ga jij je op richten? Heb jij inzichten gekregen in de vakantie periode?  Welke doelstelling ga jij hanteren? Ik hoor/lees graag je reactie hieronder.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

doelen halen, fitbit charge2, focus, gezondheid, lopen, stappenteller


Misschien vind je dit ook leuk:

Stappenteller

Stappenteller
 • Beste Marian,
  Met dit berichtje wil ik je danken voor de dagelijkse wijze woorden die je me stuurt. Ze trekken mijn dag in gang en mijn ‘positieve!) gedachten! Telkens uitkijken…
  Liefs!

  Reina

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >