Ik jat het terug…

Manlief en ik zijn op de terugweg van Italië en hebben besloten om onderweg te kijken naar een Bed & Breakfast of een hotel.
De terugreis gaat niet zo soepel als de heenreis. Veel langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

Doelstelling was om zeker 1.000 km erop te hebben zitten maar we komen er achter dat we dit niet gaan halen. Dat is even bijsturen. We hebben niets besproken en dat is nu net waar het omgaat.
Ik ga om 18.00 op mijn telefoon kijken voor een hotel naast de snelweg. Ik kom op een site terecht die hotels aanbeveelt maar deze blijken allemaal vol te zijn. Ik ben er een lange tijd zoet mee.

Manlief zegt nog tegen mij: ‘relax, het komt allemaal goed en als ik het zat ben dan ga ik van de snelweg af en dan komen we vast wel wat tegen.’

Positief denken en vertrouwen op het Universum is wat ik geleerd heb. Wat mij zoveel gelukkiger heeft gemaakt.

Het gaat bij mij mis….

Een aantal jaar geleden hadden wij ook hetzelfde plan opgevat om te gaan rijden maar met toen nog twee kleine kinderen in de auto. In Duitsland kwam de regen met bakken uit de lucht en wij op zoek naar slaapplek. Wij waren toen niet de enige die dit in gedachten hadden.

Afin lang verhaal kort.. Het heeft een tijd geduurd voordat we een slaapplek hadden. Hoop energie en frustratie verder.

Ik voel nu met het kijken naar een overnachting dat mijn humeur daalt.

Een kracht van mij is om meteen actie te ondernemen als er iets in mijn hoofd zit. Op dat moment was het een overnachting vinden.
Echter wat je kracht is, kan ook je valkuil zijn! 

Dan komen we op het moment dat manlief zegt, dat het rijden genoeg is geweest. Ik kijk nog een keer op een site en zie een hotel in een plaatsje. Manlief ziet deze plaatsnaam op het bord staan en draait meteen van de weg af.

Ik boek tegelijkertijd met mijn app en wil op google map kijken waar we naar toe moeten.

Manlief draait een keer naar rechts en naar rechts en staat voor het hotel! Hij zegt lief: ‘schat, volgens mij is dit het’.

Inderdaad!

Aangekomen bij de receptie zegt de vrouw: ‘heb je geboekt vanuit de auto?’ ‘Je had gewoon even langs moeten komen, scheelt je in prijs’. Natuurlijk wrijf het er ook maar even in.

Ik wil het terug jatten…

Wat, zal je je misschien afvragen?

Ik ben begonnen met het vertrouwen wat er op je pad komt. Ik ben gaan leven met: ‘alles heeft een reden’. En wie reageert er op zo’n cruciaal moment zoals het ideaalbeeld is? Juist,manlief!

Hij heeft een update gehad want een aantal jaar geleden was dit niet zo.
Ik ben blij met de update maar ik wil mijn denkwijze weer terug.

Moraal? Ik heb het verleden laten meespelen en ik heb niet vertrouwd op de weg. Ik heb dit voorbeeld nu echt letterlijk ondervonden.

We hebben er onder genot van een hapje, over gesproken en wat er is gebeurd. Mooi inzicht maar ik wil het wel terug….

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn.

Ik wens je een heel fijn weekend.

With love,

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>