Spiritueel geldbewustzijn

spiritueel geldbewustzijnSpiritueel geldbewustzijn

Auteur: Thorsten Weiss

Ben jij tevreden over de rol die geld speelt in jouw leven?

Ik heb een beetje een ambivalente relatie met geld. Enerzijds ben ik er dol op; het geeft een enorm gevoel van vrijheid als je niet ieder dubbeltje hoeft om te draaien. Aan de andere kant besef ik donders goed dat alles wat belangrijk is in het leven
(gezondheid, je kinderen, lieve mensen om je heen, geluk e.d.) absoluut niet te koop zijn met geld. In die zin maakt het geld ‘waardeloos’, althans voor mij.

Ik ben er over het algemeen ook vrij laconiek in. Is het geld er in voldoende mate, dan geef ik het gemakkelijk uit (ik ben geen big-spender, dat niet). Is het er niet, of minder, dan kost het mij ook niet veel moeite de ‘tering naar de nering’ te zetten. Gelukkig ben ik nog nooit in de omstandigheden geweest dat er onvoldoende geld ter beschikking was.

In mijn beleving is geld door de tijd heen ook in ‘misbruik’ geraakt. In principe is het gewoon een ruilmiddel. Heel vroeger ruilden mensen diensten t.o.v. elkaar. En uiteindelijk is dat natuurlijk nog steeds zo. We hebben elkaar tenslotte allemaal nodig. De bakker bakt brood, de advocaat bemiddelt bij moeilijke juridische zaken, de huisarts ondersteunt bij lichamelijke kwalen, de loodgieter vervangt een lekkende dakgoot en ga zo maar door. Iedereen draagt zijn steentje bij in de samenleving en dat doen we tegenwoordig in ruil voor geld.

Maar ondertussen is geld een machtsmiddel geworden en de waardering voor de verschillende ‘diensten’ lopen wel erg ver uiteen tegenwoordig. Dat de een wat meer verantwoording draagt dan de ander en dat dat navenant beloond wordt, vind ik wel oké. Maar dat de verschillen zo enorm goot moeten zijn, qua waardering, vind ik toch wel een beetje idioot.

Volgens de schrijver, Thorsten Weiss, is geld als machtsinstrument een oud geldbewustzijn.

Spiritueel geldbewustzijn

Het nieuw spiritueel geldbewustzijn is van een andere orde: ‘Geld is een vorm van energie waarmee we onze waardering naar elkaar kunnen uitspreken. Wie geld uitgeeft bereikt anderen die het verdiend hebben, en wie geld vraagt, schat zichzelf op waarde.’ Aldus Thorsten.

Hij schrijft verder: ‘Het oude concept van geld, waarin hebzucht een hoofdrol speelde, heeft zijn tijd gehad. Het leven is niet bedoeld om geld en rijkdom te vergaren, maar om je eigen, fantastische uniciteit te ontdekken. Daaruit ontstaat rijkdom op alle gebieden van je leven, ook uitgedrukt in geld.’

Hoe je die omschakeling in geld beleving en -ervaring gaat maken, dat leert Thorsten je stap voor stap in dit boek.

Het boek is een aaneenschakeling van affirmaties, oefeningen en meditaties. Het gaat je leren spelen om een vanzelfsprekende, lichte omgang met geld te hebben.

Het boek laat zich niet zo gemakkelijk vangen in een bondige samenvatting.

Het gaat niet alleen over geld, maar over overvloed in zijn algemeenheid. Het vertrouwen dat er ook voor jou alles voorhanden is wat je nodig hebt op het gebied van: gezondheid, relatie, zakelijk, financieel of spiritueel. Het zijn voornamelijk je beperkende overtuigingen die overvloed in de weg staan.

Thorsten werkt in dit boek intensief met je samen om je bewustzijn steeds meer om te buigen van gebrek naar overvloed.

Hij stelt: ’geld is energie, net als licht. En jij bent licht! Als je jezelf weer in verbinding stelt met de bron van licht en daardoor zelf de bron wordt, dan word je ook de bron van je eigen rijkdom’.

Het boek is onderverdeeld in een heleboel hoofdstukken, waarin je als het ware steeds verder getransformeerd wordt tot een geld/ succes/ overvloed magneet.

De schrijver zegt te werken in samenwerking met de masters van de twaalfde dimensie, via channeling. En zich te verbinden met de kristallijne matrix.

De bladzijden staan vol met transfirmaties. Een afgeleide van affirmaties. Maar doordat ze op een dieper niveau leidden tot een transformatie van energie is het een soort samenvoeging van beide woorden geworden. Om dat te bereiken maakt hij gebruik van het toepassen van een krachtige techniek die hij de MultiDimensionale ZijnsIntegratie-oefening noemt ( MDZI). Dat is nodig om de transfirmaties in de diverse dimensies te integreren. De lichamelijke-materiele dimensie; de mentale dimensie; de emotionele dimensie en de spirituele dimensie.

De MDZI is een soort meditatie, energie-, ademhalingsoefening die je uitvoert tijdens het hardop uitspreken en herhalen van de transfirmaties. In het boek beschrijft hij precies hoe je dat doet. Het is dan ook de bedoeling dat je er even de tijd voor neemt om het geheel te laten bezinken, en het zijn werk laat doen voordat je verder gaat met de volgende fase. Het boek leidt je daar stap voor stap door heen.

Hij gebruikt ook visualisatie oefeningen. Eentje ervan sprak mij enorm aan: daarin zie je eerst jezelf letterlijk krampachtig achter geld, munten, biljetten aanrennen om het te vergaren. Vervolgens ga je dit beeld omzetten en draai je je om, loop je van het geld weg. Terwijl je dat doet vertrouw je erop dat het geld jou als vanzelf achterna komt, gaat volgen en in steeds grotere getalen. Zonder om te kijken blijf je rennen en de stroom geld haalt jou in en plakt, alsof je magnetisch bent, aan je vast.

Geweldige visualisatie, die ik zonder al te veel moeite kan oproepen, en sindsdien ook regelmatig doe.

Ik ga natuurlijk niet alles verklappen, daarvoor moet je gewoon het boek gaan lezen.

Het belooft je manifestatiekracht te vergroten. Het richt zich op het bewust worden van je beperkende overtuigingen en deze om te zetten in vertrouwen. Vertrouwen in je eigen scheppingskracht, alles wat je moet weten en kunnen is al aanwezig in jou.

Het is dus geen boek dat je gemakkelijk even wegleest. Het is vooral een ‘doe-boek’. Om je nieuwe spirituele geldbewustzijn te integreren moet je echt de tijd nemen om de oefeningen te doen en de transfirmaties laten inwerken.

De tijd zal het leren of mijn energie inmiddels is afgestemd op het nieuwe spirituele geldbewustzijn. In mijn hoofd plakt het in ieder geval heel zwaar aan mijn lichaam.

Over de auteur:

Thorsten Weiss is coach voor nieuw bewustzijn, meditatie en zelfheling, en succesvol schrijver. Met behulp van het kristallijne-matrix-model leidt hij spirituele coaches op.

Hij geeft een simpele boodschap: ‘we leven in een tijdperk waarin veel wat tot dusver ondenkbaar was mogelijk wordt. Dit is het juiste moment op dit nieuwe bewustzijn te activeren, om je eigen leven vorm te geven naar je werkelijke wensen en voorstellingen. En daar is iedereen toe in staat.’

Hij geeft regelmatig schriftelijke cursussen, seminars, lezingen, meditatie- en belevenisavonden.

Er is ook een aanvullende, ondersteunende cd die goed te gebruiken is naast het boek: ‘ spiritueel geldbewustzijn’. Deze is in 6 tracks ingedeeld en bevat alle transfirmaties in dezelfde volgorde als in het boek. ( ik had die cd helaas niet ter beschikking voor deze review).

Ik wens jullie allen een leven in overvloed!

Het boek kun je oa hier bij bol.com bestellen of informeer ernaar bij je boekhandel.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

beperkende overtuigingen, geld, geld manifestatie, spiritueel, spiritueel geldbewustzijn, thorsten weiss, visualisatie


Misschien vind je dit ook leuk:

De magie van essentiële olie

De magie van essentiële olie

Grenzen stellen

Grenzen stellen
 • Miranda schreef:

  Voor ons als gezin zijn we afhankelijk van geld. We proberen al 4 jaar een nieuwe tweedehandse auto te kopen waarbij er elke keer andere rekeningen tussen komen. We zijn al meer als 3 jaar niet op vakantie kunnen gaan samen. We kunnen zo weinig doelen stellen om te ondernemen. Ergens wel hartbrekend om te zien dat anderen in je omgeving dat wel kunnen, niet voor hun..iedereen verdient het. Jammer dat je het je partner en kinderen niet kunt geven. We zijn blij met wat we hebben en we leven stabiel, daar zijn we ook dankbaar voor. Een andere instelling of gedachte veranderingen hebben we nog niet geprobeerd, zou ook niet weten hoe. Het maakt me wel erg benieuwd naar dit boek. Waar kunnen we ons dan bewust van worden? Wat kunnen we veranderen?

 • Voor mij is geld iets, tja, hoe zeg ik dat. Het zegt iets over mezelf. Ik vind het lastig om voor mijn diensten geld te vragen. Ik vind het toch leuk wat ik doe, dus dan mag ik er niets mee verdienen. De overtuiging “Je zult moeten werken voor je geld” zit er nogal ingebakken. IK heb dan ook een haat/liefde verhouding met geld. Ik ben me bewust van waar het vandaan komt en dat ik de energie tegen houdt. Toch lijkt het nog steeds niet bewust genoeg te zijn om ook die stroom anders te zetten. Ik ben heel benieuwd of ik met behulp van dit boek (de affirmaties, de meditaties, de ademhalingsoefeningen) mijn stroom kan omzetten en ik heerlijk kan genieten van de energie die de naam ‘geld’ heeft gekregen.

 • Ik vond het altijd lastig om ‘zomaar’ geld uit te geven voor mijzelf. Gauw een schuldgevoel. Ik heb geleerd dat dat met vroeger te maken heeft. Mijn alleenstaande moeder had het niet breed. “Het geld groeit ons niet op de rug!” of: “we hebben geen geldboompje in de tuin”. Ik hoor het haar nog zeggen. Merkartikelen werden niet gekocht. En toch: als er echt iets nodig was, dan ging ze wel voor kwaliteit. De merkloze hagelslag was goed genoeg, maar als er schoenen nodig waren, dan waren ze van goede kwaliteit. Ik heb hier veel van geleerd en ben dankbaar voor deze ervaringen. Maar daar kwam ook het schuldgevoel vandaan. Mag ik van geld genieten terwijl mijn moeder elk dubbeltje om moest draaien? Inmiddels ben ik aan het leren dat ik het verleden wat dat betreft los mag laten. Ik ben niet mijn moeder, de situatie is ook anders. Ik voel me niet meer schuldig als ik eens geld uitgeef aan mijzelf. En dat ik zoveel mogelijk via marktplaats shop, dat zie ik nu als een kwaliteit. Ik help er anderen mee en het is ook nog eens duurzaam. Momenteel geef ik extra geld uit aan gezonde(re) voeding. Aan meel van de molen waar ik mijn eigen brood van bak. Omdat ik mijzelf dat waard vind. Want geld heeft ook te maken heeft met eigenwaarde. Ik werk als zzp-er en oh wat vond ik het in het begin moeilijk om geld te vragen voor mijn diensten.
  Geld is een eigenlijk zo’n mooie spiegel: hoe we met geld omgaan zegt zoveel over wie we zijn! En ik ben wat dat betreft nog lang niet uitgeleerd 🙂

 • Geld betekent voor mij niet meer zoveel. Ruim vier jaar geleden heb ik te horen gekregen dat ik een goedaardige tumor in mijn hoofd heb. Vanaf dat moment stond mijn leven van het ene op het andere moment op zijn kop. Alles is sindsdien veranderd!
  Geld is gemakkelijk maar het maakt mij niet gelukkig. Ik heb dat vaak mensen horen zeggen en ik dacht altijd ja het zal. Ik kan nu voor mezelf zeggen dat het klopt. Geld maakt echt niet gelukkig! Ja het is gemakkelijk en je kan er leuke dingen meedoen, dat klopt. Maar geluk kun je er niet mee kopen dat moet je echt uit jezelf halen.
  Tuurlijk heb ik elke maand geld nodig om mijn vaste lasten te betalen en te kunnen leven en thats it. Geld is voor mij veel en veel minder belangrijk geworden. Ook al had ik alle geld van de wereld dan nog blijft mijn gezondheid hetzelfde. Ik geniet nu veel meer van de kleine dingen.

 • Dag allemaal,

  K i j k dit is nou zo een boek dat, als ik al miljonair zou zijn, gráág aan iedereen met financiële moeilijkheden cadeau zou willen geven. ..

  Met de bijna geniepige vraag “Mag ik over een maand eens informeren hoe het er mee gesteld is?” Want uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat geldgebrek eerder met geestelijke gesteldheid heeft te maken, die je moet leren te herkennen, dat wel, dan met werken, werken. Maar ja, we worden niet graag er op gewezen dat we smoesjes verzinnen om iets niet te hoeven doen (stoppen met roken, bijvoorbeeld).
  Hoeveel moeite mij (59 jaar) het bijvoorbeeld kost om per dag een kwartier (15 minuten!) in te lassen om tot rust te komen door een kleurplaat te kleuren…..On ge loof lijk gewoon!

  Ik ben een fervent aanhanger, geïnteresseerde van de Wet op de Aantrekkingskracht en daarom hoef ik ook niet mee te loten voor dit boek. Als het voor mij bestemd is, komt het vanzelf op mijn weg en ik gun het graag aan iemand anders. Zét hem op!

  Ferdy

 • Miranda schreef:

  Ik behandel geld met respect.Ben heel dankbaar dat ik met geld kan leven,genieten en groeien.Geld maakt onafhankelijk daarom hoop ik binnenkort een eigen inkomen te hebben,nee ik ontvang geen uitkering.

 • Geld is voor mij toch wel belangrijk. Vooral als je man je baan verliest en je elk dubbeltje moet omdraaien en je spaargeld tot bijna niets meer ziet dalen. Terwijl we ervoor hadden gezorgd voor we kinderen kregen toch wel een buffer te hebben. Ik vind dat het ergste voor de kinderen,
  omdat wij nooit op vakantie gaan, en alle vriendinnen wel, wat zeg je dan tegen je kinderen, als we in het weekend alleen een uitje naar de bossen hebben of een blokje om gaan lopen/fietsen.
  Natuurlijk is liefde en je gezin het belangrijkste in je leven, maar met dit boek zou ik graag willen leren om meer geld binnen te krijgen voor meer ontspannen te kunnen leven.

 • Angela schreef:

  Geld is voor mij iets traumatisch…….
  Zelf ben ik in 2006 failliet geweest, na een geweldsmisdrijf, waarbij ik bijna dood ben gegaan en sindsdien niet meer heb kunnen werken……….. en toen mijn 2e man en ik in mei 2011 trouwden en een nieuw leven wilde beginnen in Duitsland, ging zijn baas failliet. Vanaf de eerste maand is de hypotheek niet op tijd betaald en ik was als de dood dat de ING ons zou mededelen dat we het huis weer te koop zouden moeten zetten……..En al heeft zijn baas een doorstart gemaakt in oktober 2011, als mijn man zijn salaris 2 dagen te laat wordt overgemaakt word ik gek van de stress………….
  Raak ik dat rotgevoel ooit kwijt??

  • Tjee, Angela wat heb jij veel meegemaakt zeg. Ik kan me voorstellen dat de schrik je soms om het hart slaat na deze ervaringen. Ferdy Koot (die wat later heeft gereageerd) heeft -denk ik- gelijk. Onze relatie met geld heeft veel met onze geestelijke gesteldheid te maken. Met onze overtuigingen over geld. En die komen weer voort uit wat we van huis uit hebben meegekregen en uit onze eigen ervaringen. Ik heb -met vallen en opstaan- geleerd (en ik leer nog steeds natuurlijk) dat ik invloed heb op die gevoelens en gedachten. Er bestaan heel praktische manieren om ze te beïnvloeden. Dus als jij vraagt: “raak ik dat rotgevoel ooit kwijt??”. Dan zeg ik: ja, dat kan, daar zijn absoluut manieren voor en het kan zelfs best snel. Ikzelf heb zelf goede ervaring met EFT (Emotional Freedom Techniques). Ik nodig je uit om dat eens met mij te ervaren (online bijvoorbeeld). Maar er zijn meerdere wegen naar Rome. Ik ken dit boek (nog) niet, maar ik kan me voorstellen dat je ook door het lezen van dit boek tot andere inzichten gaat komen. Weet in ieder geval dat het kan, trauma’s achter je laten, zodat het geen invloed meer heeft op het nu.
   Ik wens je alle goeds toe en gun je geld in overvloed 🙂

 • jazzmond schreef:

  Ik vind geld wel belangrijk en ben er niet vies van. Maar leer er zo neutraal mogelijk naar te kijken en mee om te gaan.Het is een middel en niet meer dan dat. Ik leer er op een positieve manier naar te kijken. Geld als middel om te leven en uitdrukking te geven aan wie je bent en niet om te overleven. Is voor mij een grote uitdaging, want van huis uit is geld altijd op een negatieve manier benaderd en altijd gerelateerd aan rekeningen die er betaald moest worden. Daarom heb ik altijd met de gedachte rondgelopen dat geld op raakt en je alleen plichtmatige zaken ermee kunt doen. Ik ben me bewust van mij relatie met geld en ben er nu klaar voor om het op te lossen en te verbeteren. Ik geloof trouwens ook niet dat geld de veroorzaker is van alle wereldproblemen, het zegt alleen wat over diens karakter. Op welke manier hij/zij geld gebruikt.

 • Geld betekent voor mij op dit moment afhankelijkheid. Nou ja meer het ontbreken van geld. Ik heb altijd een goede baan gehad. Geld was totaal niet belangrijk voor mij. Ik smeet niet met geld, maar was wel gemakkelijk met geld lenen en kadootjes geven etc. Nu ik geen uitkering heb en geen geld heb beheerst geld ineens mijn leven. Bij alles moet ik nadenken of ik het wel kan betalen en of ik bijvoorbeeld wel ergens naar toe kan gaan. Aan de andere kant leer je steeds meer te genieten van kleine dingen en leer je je vrienden kennen.

 • Isabella schreef:

  Geld betekent voor mij iets dat ik nodig heb om te leven en mijn lasten te betalen. Luxe is voor mij niet zo nodig, ga zoveel mogelijk met de fiets goedkope boodschappen halen. Als ik mensen zie die niet rondkomen maar wel de grootste auto of tv hebben, of de nieuwste telefoon dan wil ik ze het liefst een draai om de oren geven. Mijn lasten zijn betaald mijn ijskast is vol en daar geniet ik van.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >