Waarom en wanneer affirmaties niet werken

Waarom en wanneer affirmaties niet werken

Vandaag heb ik een video podcast voor je opgenomen over waarom en wanneer affirmaties niet werken. Het is namelijk een hele krachtige tool alleen wanneer je er goed gebruik van maakt maar dat is eigenlijk met alles zo. 

Een goede affirmatie heeft écht een soort magische kracht en het kan je beter doen voelen. Maar wat zijn affirmaties eigenlijk? Waarom en wanneer werken ze niet? 

Wat is een affirmatie?

Een affirmatie is een positieve uitspraak die je helpt om je gevoelens en gedachtes te sturen. Dat doe je door de uitspraak of zin regelmatig (liefst een paar keer per dag) te herhalen. Zo programmeer of stuur je als het ware je gevoel. En wat je voelt, straal je weer uit. Op die manier kun je een situatie positief beïnvloeden. 

Maar dat is nog niet alles. Want door de affirmatie te herhalen, beïnvloed je niet alleen je bewustzijn, maar ook je ónderbewustzijn. Met een uitspraak die bij je past ( en dat is de gehele uitdaging maar daar vertel ik je later meer over en de juiste gebruiksaanwijzing , kun je zelfs pijn in jezelf helen. En dat heeft weer effect op je eigenwaarde en het vertrouwen in jezelf. 

3 items waar een goede affirmatie aan voldoet

 • Een positieve zin zonder de woorden willen, geen en niet. Dus niet: Ik wil geen stress voelen. Wel: Ik voel me ontspannen en in balans.
 • Een zin in de tegenwoordige tijd. Niet: Ik wil me morgen beter voelen. Wel: Ik voel me (nu) beter. Doe alsof je het nu al hebt of bent, wat je graag wilt bereiken.
 • Een zin die jou kracht en zelfvertrouwen geeft.

Je hebt ook Onbewuste affirmaties (het kritische stemmetje in je hoofd)

Eigenlijk affirmeer je ongemerkt de hele dag tegen jezelf. Vaak komt dit door het stemmetje in je hoofd (je zelf-criticus) die zegt dat je een sukkel bent als je iets laat vallen. Of die zegt dat je stom bent als je een dubbele afspraak hebt gemaakt. Of een afspraak compleet vergeten bent. Alles wat je regelmatig tegen jezelf zegt, denkt en doet manifesteert zich vroeg of laat in je fysieke werkelijkheid. Dat is het effect en de kracht van affirmaties. Of ze nu positief of negatief zijn.

Bij veel mensen is het stemmetje in hun hoofd erg goed in negatieve zelfkritiek.

Door je negatief over jezelf uit te laten, bouw je niet aan zelfvertrouwen en een goed gevoel over jezelf. Integendeel, je valt jezelf af. De truc is dus om dat kritische stemmetje in je hoofd te temmen en er een positivo van te maken. Op dezelfde manier zoals je tegen een goede vriend of vriendin praat.

Leestip:

Besproken: 

Just Be You Sparkle Collection - Affirmatie kaarten
Waarom en wanneer affirmaties niet werken

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

affirmatie, affirmaties, afvallen, geld, geluk, liefde, mantra, overtuigingen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Ann van Dixhoorn schreef:

  Dankjewel voor al je positiviteit. Zalig om te lezen. Ik draag het mee uit thuis, op het werk en in onze maatschappij.
  grtjs
  Ann

  • Marian schreef:

   Wat een lieve reactie, Ann. Dankjewel dat je de moeite neemt om deze te plaatsen. Ik stuur je veel positiviteit en liefde.

 • Marielle schreef:

  Dankjewel voor fijne video die je hebt geplaatst op je website je straalt zoveel positieve energie uit ik wens je een heerlijke dag toe liefs Mariëlle

  • Marian schreef:

   Dankjewel voor je lief berichtje, waardeer ik zeer ❤️

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >