De magie van essentiële olie

Magie? Ja, zo kun je het gerust noemen wat mij betreft. Ik ben namelijk dolenthousiast over essentiële oliën. Sinds ik er dagelijks mee werk, voel ik me zoveel meer geaard, geïnspireerd, healthy en dankbaar. Ben jij al bekend met de essentiële oliën? Ik vertel je er graag meer over. 

Essentiële olie

Een wonder / magie -> fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel

Essentiële olie (ook wel etherische olie genoemd), wordt verkregen uit bomen, struiken, bladeren, stengels, bloemen, grassen en hars. Het bevat de essentie (prana, ofwel levensenergie) van de plant. Elke plantensoort heeft z’n eigen, unieke levensenergie (energiefrequentie). Dat maakt dus dat ook elke essentiële olie z’n eigen unieke aroma en krachtige werking heeft.

Er zijn meerdere oliën die je kunt gebruiken tegen bijvoorbeeld stress, een slechte nachtrust of stramme spieren. En elke olie kan je helpen bij meerdere doelen, zoals rust, een heldere geest of meer creativiteit. Welke olie het beste bij jou past, is een kwestie van uitproberen. Want het wil niet zeggen dat als ík meer energie krijg van essentiële grapefruit olie, dit voor jou ook geldt. Misschien ervaar jij wel meer verkwikkende energie door pepermuntolie.

Daarom is er ook de starterbundle met 12 verschillende oliën om te ontdekken welke oliën de beste uitwerking hebben op jou. Het is de perfecte start als je nog niet eerder met essentiële olie hebt gewerkt of als je nieuwe oliën wilt ontdekken en uitproberen.

Essentiële olie - Fysiek

De structuur van essentiële olie is zo opgebouwd dat het makkelijk en snel tot je cellen (celmembranen) door kan dringen. Dat is waarom ze cellulaire functies in je lichaam zo goed kunnen verbeteren. Het gevolg is dat klachten verminderen of zelfs kunnen verdwijnen. Dat lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ik heb het bij mezelf ook gemerkt. 

Ik kreeg de tip om de essentiële olie digize eens uit te proberen om mijn onrustige en gevoelige darmen meer in balans te brengen. Ik merkte dat ik last had van mijn buik toen ik achter de computer zat en dacht aan de olie. Geloof het of niet, maar mijn darmen reageerden hier meteen goed op. Ik was zelf hartstikke verbaasd en dacht dat het de wens van mijn gedachten was. Ik heb altijd last van mijn buik en darmen. Sindsdien ben ik om! Ik vertel er veel meer over in mijn Gratis Online Workshop: De magie van Essentiële Oliën.  Je begrijpt, sindsdien ben ik fan en heb ik inmiddels al heel veel verschillende oliën uitgeprobeerd. 

Even een paar interessante cijfers en feiten op een rij. Wist je bijvoorbeeld dat de geurmoleculen van essentiële oliën:

  • Al na 22 seconden je hersenen bereiken? 
  • Na 2 minuten de olie waarneembaar is in je bloed?
  • Na 20 minuten de moleculen elke lichaamscel hebben bereikt? Je kunt dus snel het effect merken en snel resultaat bereiken. Geweldig toch?!

Essentiële olie - Mentaal 

De essentiële oliën hebben niet alleen fysiek geholpen maar ook metaal doet het veel en werkt voor mij. Het is zo’n krachtige tool en is nu niet meer weg te denken uit mijn leven. Het leuke is dat ook andere mensen die ik ermee help, ervaren de voordelen.

Hoe dat kan? De geur van de olie beïnvloedt het limbisch systeem in je brein. Dit is het gedeelte van de hersenen wat betrokken is bij emoties, geuren, leren, herinneringen en motivatie. Wonderlijk toch?!

Neem bijvoorbeeld lavender, wat helpt tegen slapeloosheid, spanningen en stress.
Orange maakt vrolijk, geeft energie en verhoogt je productiviteit. Dus heb jij een drukke of spannende dag voor de boeg? Met een beetje stress away olie krijg je veel gedaan en blijf je positief. Ben je hooggevoelig dan is de white Angelica de olie voor jou!

Heb je vaak last van spanningshoofdpijn? Probeer dan eens panaway. Breng een druppeltje aan op je slapen en je zal merken dat de pijn afneemt. Doe je pepermuntolie in een diffuser? Dan verbetert het je concentratie.

Essentiële olie - Emotioneel 

Door essentiële olie aan een intentie of affirmatie te koppelen,
wordt het makkelijker om oude overtuigingen los te laten

Doordat je dankzij essentiële olie beter kunt ontspannen en in je kracht staat, lukt het ook makkelijker om je niet te laten meeslepen door gevoelens en emoties. En het is ook eenvoudiger om lastige emoties los te laten.

Als rasechte HSP'er ben ik snel overprikkeld en overweldigd.
Raak jij snel overprikkeld? Klik dan hier voor een geweldige start. 

Voel jij je soms neerslachtig of emotioneel wiebelig? Dan is de vetiver olie een uitkomst. De geur is aardeachtig en rokerig en helpt tegen stress, sombere gedachten en houd je mentaal beter in balans. 

Toen ik een begon met experimenteren, ontdekte ik dat de melanges Abundance en Believe het beste met mijn energie resoneren. Abundance (overvloed) is de olie die staat voor de wet van aantrekkingskracht. En de geur die gekoppeld is aan Believe (geloof) geeft me direct meer rust en vertrouwen in mezelf en in wat er komen gaat. 

Andere essentiële oliën die een rustgevend effect hebben, zijn o.a. peace & calming, myrtle.

Heb jij binnenkort een spannende date, sollicitatie of iets anders waar je je een beetje zenuwachtig of onzeker over voelt? Breng dan een druppel Believe op je polsen, wrijf je polsen over elkaar en ruik de geur. Breng aan op een lavakraal op je armband of doe een druppel op je hand en ruik eraan (cuppen noemen ze dit). Heb de intentie dat het jou meer power en zelfvertrouwen geeft. Voel je dat het werkt?

Door essentiële olie aan een intentie of affirmatie te koppelen, wordt het makkelijker om oude overtuigingen los te laten

Essentiële olie - Spiritueel 

Op spiritueel vlak zijn essentiële oliën inmiddels een vast onderdeel van mijn ochtendroutine en maanrituelen en elke keer als ik een intentie zet. Het aroma ondersteunt namelijk de intenties die je hebt en zorgen ervoor dat ceremonies en rituelen meer impact op je hebben. 

Heb jij een droomdoel waar je helemaal voor wilt gaan? Zoals een nieuwe liefde ontmoeten of een fijn huis vinden? Het kunnen natuurlijk ook kleine dingen zijn. Wat jouw wens ook is, gebruik de melange Abundance – en helemaal in combinatie met affirmaties – om jouw manifestatiekracht te versterken en te bereiken waarnaar jij verlangt.

Zo kun je essentiële olie dagelijks gebruiken

Ik gebruik essentiële oliën tijdens mijn affirmaties in de ochtend, voordat ik ga journalen. Ik doe een druppel olie op mijn handen, wrijf ze tegen elkaar en adem de geur in. Cuppen wordt dit genoemd. Daarna zet ik een intentie voor de nieuwe dag en ga ik schrijven. journalen is een geweldige manier om bij jezelf te blijven en om inzichten uit het Universum te downloaden. Meer hierover lees je hier

Grote krachtpatsers in een klein flesje

Dit is wat essentiële oliën voor je kunnen doen (maar test het vooral zelf uit):

  • Stress away ->Je raadt het al: deze oliemelange helpt tegen stress en spanningen en om negatieve emoties te verwerken.

Tip: Smeer een druppel onder je voeten voor het slapengaan. Of doe een druppel in de diffuser in de slaapkamer. Wedden dat je heerlijk slaapt?!

  • Frankincense -> Deze oliemix zou je dé Just Be You Essential kunnen noemen, omdat het de verbinding met jezelf verbetert. Het opent namelijk je kruinchakra, helpt tegen stemmingswisselingen, verzacht de huid en schijnt rimpels en ouderdomsvlekken te verminderen. Deze olie zit ook in de starterbundle

Tip: Doe een druppel op je kruin voor een betere verbinding met je hogere zelf en het Universum. Je kunt het ook vermengen met je dagcrème voor een gezonde glow.

  • Digize -> Deze melange is een combinatie van – hou je vast – dragon, gember, pepermunt, jeneverbes, citroengras, anijs, venkel én patchouli. Het ondersteunt je spijsverteringsstelsel en voorkomt een plofbuik.

Tip: Doe een druppel in een glas water en drink het bijvoorbeeld ’s ochtends tijdens je ontbijt of maak een roller met draagolie en smeer dit op je buik.

  • Abundance (overvloed) -> Deze blend ondersteunt de processen van de wet van aantrekkingskracht. Anders gezegd: het versterkt het magnetische energieveld en verhoogt de energiefrequentie. Bovendien helpt het bij het loslaten van oude, beperkende overtuigingen in (en over) jezelf.

Tip: Rol deze olie op je stuitje (wortelchakra) en denk ondertussen aan wat je wilt manifesteren of transformeren.

  • Thieves -> Deze blend bestaat uit 5 krachtige planten en kruiden (kruidnagel, eucalyptus, citroen, kaneel en rozemarijn). Het zuivert de lucht en reinigt negatieve emoties. Deze olie zit ook in de starterbundle

Tip: Smeer een druppel (verdunnen wat die is een 'hete' olie) op je borstkas, polsen en hals (vooral op koude dagen) om de ademhaling te ondersteunen.

  • Panaway - Deze geurensamenstelling biedt ondersteuning bij fysieke klachten en heeft een verkoelend effect op de huid. Maar het verlicht ook je mind, zoals negatieve emoties, mede doordat je makkelijker kunt ontspannen. Deze olie zit ook in de starterbundle

Tip: Gebruik Panaway na het sporten om vermoeide spieren tot rust te brengen en te herstellen.

De kracht van malakettingen

Naast de ‘Starterbundle’ met essentiële oliën, vind je op mijn website ook malakettingen van edelstenen met lavakralen. Een malaketting is van origine een gebedsketting en een mala is een symbool van mededogen. Een malaketting bestaat uit 108 mala’s en een extra kraal die de goeroekraal genoemd wordt. Deze staat symbool voor de kruinchakra en dient als begin- en/of eindpunt van de malareeks.

Niet voor niets wordt de malaketting steeds populairder. Of je nu spiritueel geïnteresseerd bent of niet, iedereen kan een malaketting dragen en gebruiken in combinatie met essentiële olie om je beter te voelen. Het helpt je herinneren aan jouw intentie die je eraan gekoppeld hebt, doordat je de geur tijdens het dragen af en toe ruikt.

Zo kun je het doen:

De Just Be You malakettingen en armbanden hebben allemaal lavakralen die speciaal bedoeld zijn om essentiële olie op te druppelen. Zo heb je altijd je eigen diffuser bij de hand. Soms hou ik het armbandje zelfs ’s nachts om en ruik ik het nog steeds heel subtiel. Heerlijk! Zo kan de intentie mooi in mijn onderbewuste systeem integreren terwijl ik slaap.

Tot slot: test vooral zelf welke olie het beste bij jou past. Ik kan wel zeggen dat een bepaalde olie ergens goed voor is, maar dat hoeft voor jou niet zo te zijn. Ga dus vooral zélf op onderzoek uit.

Voel wat het met jou doet en doe altijd wat goed voelt voor jou.

In mijn volgende blog vertel ik meer over essentiële olie en een paar bijzondere en magische verhalen hoe olie kan werken om je emotionele- en spirituele ontwikkeling te stimuleren. Je zal versteld staan, mis het niet!

Accepteer dat wat er is, laat los wat is geweest, geniet van wat er is en heb vertrouwen in wat kan zijn.

With love,


Tags

abundance, digize, emotioneel, essentiele olien, etherische olie, frankinsence, fysiek, malakettingen, mentaal, spiritueel, stress away


Misschien vind je dit ook leuk:

De magie van essentiële olie

De magie van essentiële olie

Zo ervaar je minder angst, Deel 2

Zo ervaar je minder angst, Deel 2
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.