De magie van essentiële olie

Magie? Ja, zo kun je het gerust noemen wat mij betreft. Ik ben namelijk dolenthousiast over essentiële oliën. Sinds ik er dagelijks mee werk, voel ik me zoveel meer geaard, geïnspireerd, healthy en dankbaar. Ben jij al bekend met de essentiële oliën? Ik vertel je er graag meer over. 

Essentiële olie

Een wonder / magie -> fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel

Essentiële olie (ook wel etherische olie genoemd), wordt verkregen uit bomen, struiken, bladeren, stengels, bloemen, grassen en hars. Het bevat de essentie (prana, ofwel levensenergie) van de plant. Elke plantensoort heeft z’n eigen, unieke levensenergie (energiefrequentie). Dat maakt dus dat ook elke essentiële olie z’n eigen unieke aroma en krachtige werking heeft.

Er zijn meerdere oliën die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld stress, zorgen, een slechte nachtrust of stramme spieren. En elke olie kan je helpen bij meerdere doelen, zoals rust, een heldere geest of meer creativiteit. Welke olie het beste bij jou past, is een kwestie van uitproberen. Want het wil niet zeggen dat als ík meer energie krijg van essentiële grapefruit olie, dit voor jou ook geldt. Misschien ervaar jij wel meer verkwikkende energie door pepermuntolie.

Essentiële olie - Fysiek

De structuur van essentiële olie is zo opgebouwd dat het makkelijk en snel tot je cellen (celmembranen) door kan dringen. Dat is waarom ze cellulaire functies in je lichaam zo goed kunnen verbeteren. Het gevolg is dat klachten verminderen of zelfs kunnen verdwijnen. Dat lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ik heb het bij mezelf ook gemerkt. 

Ik kreeg de tip om een essentiële olie uit te proberen om mijn onrustige en gevoelige darmen meer in balans te brengen. Ik merkte dat ik last had van mijn buik toen ik achter de computer zat en dacht aan de olie. Geloof het of niet, maar mijn darmen reageerden hier meteen goed op. Ik was zelf hartstikke verbaasd en dacht dat het de wens van mijn gedachten was. Ik heb altijd last van mijn buik en darmen. Sindsdien ben ik om! Ik vertel er veel meer over in mijn Gratis Online Workshop: De magie van Essentiële Oliën. Je begrijpt, sindsdien ben ik fan en heb ik inmiddels al heel veel verschillende oliën uitgeprobeerd. 

Even een paar interessante cijfers en feiten op een rij. Wist je bijvoorbeeld dat de geurmoleculen van essentiële oliën:

  • Al na 22 seconden je hersenen bereiken? 
  • Na 2 minuten de olie waarneembaar is in je bloed?
  • Na 20 minuten de moleculen elke lichaamscel hebben bereikt? Je kunt dus snel het effect merken en snel resultaat bereiken. Geweldig toch?!

Essentiële olie - Mentaal 

De essentiële oliën hebben niet alleen fysiek geholpen maar ook metaal doet het veel en werkt voor mij. Het is zo’n krachtige tool en is nu niet meer weg te denken uit mijn leven. Het leuke is dat ook andere mensen die ik ermee help, ervaren de voordelen.

Hoe dat kan? De geur van de olie beïnvloedt het limbisch systeem in je brein. Dit is het gedeelte van de hersenen wat betrokken is bij emoties, geuren, leren, herinneringen en motivatie. Wonderlijk toch?!

Neem bijvoorbeeld lavender, wat helpt tegen slapeloosheid, spanningen en stress.
Orange maakt vrolijk, geeft energie en verhoogt je productiviteit. Dus heb jij een drukke of spannende dag voor de boeg? Met een beetje energy olie olie krijg je veel gedaan en blijf je positief. Ben je hooggevoelig dan is bijvoorbeeld Frankinsence een olie voor jou!

Ik gebruik deze olie in mijn serum die ik maak dus ik heb een heerlijk huidje en ben beschermd maar daar vertel ik je veel meer over in de Gratis Online Workshop

Heb je een schaafwondje (niet open) dan gebruik ik de Lavendel Roll on (welke standaard in mijn tas zit) Doe je pepermuntolie in een diffuser? Dan verbetert het je concentratie. 

Essentiële olie - Emotioneel 

Door essentiële olie aan een intentie of affirmatie te koppelen,
wordt het makkelijker om oude overtuigingen los te laten

Doordat je dankzij essentiële olie beter kunt ontspannen en in je kracht staat, lukt het ook makkelijker om je niet te laten meeslepen door gevoelens en emoties. En het is ook eenvoudiger om lastige emoties los te laten.

Een geweldig boek is van Thorsten Weis: Breng je emoties in balans met Essentiële oliën

Hij zegt: Je emoties en gevoelens worden vooral bepaald door de ervaringen uit je kinderjaren en daarna. Je hebt op jonge leeftijd al geleerd hoe je met deze emoties moet omgaan. Het goede nieuws is dat essentiele olien je kunnen helpen bij het opsporen van je onbewuste emotionele reacties en je helpen deze emoties op een nieuwe manier te verwerken.

De geurmoleculen van oliën kunnen op zodanige wijze op je zenuwstelsel en limbische systeem inwerken dat je ongelooflijke nieuwe ervaringen kunt hebben met betrekking tot hoe je met emoties omgaat.

Het interessante is dat je niet eens in de werkzaamheid van de oliën hoeft te geloven, want zodra je ze gebruikt en je zenuwstelstel en hersenen de plantenstoffen opnemen, begint het genezigsproces dat je niet bewust kunt beïnvloeden.

Door essentiële olie aan een intentie of affirmatie te koppelen, wordt het makkelijker om oude overtuigingen los te laten

Essentiële olie - Spiritueel 

Op spiritueel vlak zijn essentiële oliën inmiddels een vast onderdeel van mijn ochtendroutine en maanrituelen en elke keer als ik een intentie zet. Het aroma ondersteunt namelijk de intenties die je hebt en zorgen ervoor dat ceremonies en rituelen meer impact op je hebben. 

Heb jij een droomdoel waar je helemaal voor wilt gaan? Zoals een nieuwe liefde ontmoeten of een fijn huis vinden? Het kunnen natuurlijk ook kleine dingen zijn. Wat jouw wens ook is, gebruik de melange Self Manifestation – en helemaal in combinatie met affirmaties – om jouw manifestatiekracht te versterken en te bereiken waarnaar jij verlangt.

Zo kun je essentiële olie dagelijks gebruiken

Ik gebruik essentiële oliën tijdens mijn affirmaties in de ochtend, voordat ik ga journalen. Ik doe een druppel olie op mijn handen, wrijf ze tegen elkaar en adem de geur in. Cuppen wordt dit genoemd. Daarna zet ik een intentie voor de nieuwe dag en ga ik schrijven. journalen is een geweldige manier om bij jezelf te blijven en om inzichten uit het Universum te downloaden. Meer hierover lees je hier

Grote krachtpatsers in een klein flesje

Dit is wat essentiële oliën voor je kunnen doen (maar test het vooral zelf uit):

  • Worry Free >Je raadt het al: deze oliemelange helpt tegen zorgen en spanningen en om negatieve emoties te verwerken.

Tip: Smeer een druppel met een draagolie (of gebruik een kant en klare roll on) onder je voeten voor het slapengaan. Of doe een druppel in de diffuser in de slaapkamer. Wedden dat je heerlijk slaapt?!

  • Frankincense -> Deze oliemix zou je dé Just Be You Essential kunnen noemen, omdat het de verbinding met jezelf verbetert. Het opent namelijk je kruinchakra, helpt tegen stemmingswisselingen, verzacht de huid en schijnt rimpels en ouderdomsvlekken te verminderen. 

Tip: Doe een druppel op je kruin voor een betere verbinding met je hogere zelf en het Universum. Je kunt het ook vermengen met je dagcrème voor een gezonde glow.

  • Loving Compassion (hart chakra) -> De inzet van deze geweldige hart chakra essentiële olie blend van Plant Therapy, werkt troostend, kalmerend en zorgt dat je energie weer beter kan stromen. Helpt om: het hartcentrum te openen, pijn van het hart te verzachten, diepe wonden en blokkades op te ruimen en te reinigen. Nodigt positieve energie uit en moedigt een vreugdevolle en liefdevolle verbinding aan. Bevordert onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.

Tip: Rol deze olie, met de klok mee, op je borstbeen (de roll on en anders verdunnen met een draagolie) en richt je op de connectie tussen jou en je hart

  • Self Esteem-> Zelfvertrouwen essentiële olie: Self Esteem van Plant Therapy is dé essentiële olie voor meer zelfvertrouwen. Deze olie ondersteunt je met het nemen van stappen om je zelfvertrouwen een boost te geven wanneer je deze nodig hebt.

    Het helpt je met bouwen en ondersteunt je met: een positief zelfbeeldacceptatie van wie je bent (niet afhankelijk van anderen), ondersteunt je innerlijke krachtvertrouwen in eigen mogelijkheden. Beschouw dé zelfvertrouwen olie als je natuurlijke bron van moed.

Tip: Neem de roll on mee en smeer voor wanneer je het gevoel hebt dat je het nodig hebt. Doe een druppel door een body lotion en smeer jezelf heerlijk in en zeg daarbij lieve dingen tegen jezelf. 

De kracht van malakettingen

Naast de pure essentiële oliën of de roll on, vind je op mijn website ook malakettingen van edelstenen met lavakralen. Een malaketting is van origine een gebedsketting en een mala is een symbool van mededogen. Een malaketting bestaat uit 108 mala’s en een extra kraal die de goeroekraal genoemd wordt. Deze staat symbool voor de kruinchakra en dient als begin- en/of eindpunt van de malareeks.

Niet voor niets wordt de malaketting steeds populairder. Of je nu spiritueel geïnteresseerd bent of niet, iedereen kan een malaketting dragen en gebruiken in combinatie met essentiële olie om je beter te voelen. Het helpt je herinneren aan jouw intentie die je eraan gekoppeld hebt, doordat je de geur tijdens het dragen af en toe ruikt.

Zo kun je het doen:

De Just Be You malakettingen en armbanden hebben allemaal lavakralen die speciaal bedoeld zijn om essentiële olie op te druppelen. Zo heb je altijd je eigen diffuser bij de hand. Soms hou ik het armbandje zelfs ’s nachts om en ruik ik het nog steeds heel subtiel. Heerlijk! Zo kan de intentie mooi in mijn onderbewuste systeem integreren terwijl ik slaap.

Tot slot: test vooral zelf welke olie het beste bij jou past. Ik kan wel zeggen dat een bepaalde olie ergens goed voor is, maar dat hoeft voor jou niet zo te zijn. Ga dus vooral zélf op onderzoek uit.

Voel wat het met jou doet en doe altijd wat goed voelt voor jou.

Accepteer dat wat er is, laat los wat is geweest, geniet van wat er is en heb vertrouwen in wat kan zijn.

With love,

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

abundance, digize, emotioneel, essentiele olien, etherische olie, frankinsence, fysiek, malakettingen, mentaal, spiritueel, stress away


Misschien vind je dit ook leuk:

De magie van essentiële olie

De magie van essentiële olie

Zo ervaar je minder angst, Deel 2

Zo ervaar je minder angst, Deel 2
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>