Schrijf een brief naar jezelf

Schrijf een brief naar jezelf

Ontdek je toekomstige ik door de kracht van pen en papier

Het magische moment waarop je een brief uit het verleden opent, gericht aan de persoon die je nu bent, is zo leuk en mooi. Een aantal jaren terug begon ik aan deze bijzondere reis: het schrijven van brieven aan mijn toekomstige zelf. Toen ik onlangs zo'n brief herontdekte, wist ik meteen: dit is het perfecte moment voor een inspirerende blogpost.

De kracht van een brief naar Jezelf

Er staat geen limiet op de momenten die je kunt kiezen om een brief naar jezelf te sturen.
Of het nu over een jaar is, drie jaar, of zelfs meer, de keuze is volledig aan jou.

Schrijf een brief naar jezelf

Waarom zou je schrijven aan je toekomstige zelf?

Deze oefening kan een verhelderende ervaring zijn. Stel je voor dat je een brief schrijft aan je toekomstige zelf over twee jaar, dat helpt je nadenken bij welke doelen je graag wilt bereiken.

Je gedachten op papier zetten is nu eenmaal anders dan er alleen maar over nadenken. Het is interessant om te zien hoe je in die tijd bent veranderd of misschien ben je nog wel precies dezelfde persoon. Neem de tijd ervoor en breng jezelf in een stemming waarbij je nadenkt over jezelf. Zie jezelf over twee jaar…

Inspiratie voor je brief: een dialoog met de toekomst

Wat schrijf je? Begin met een vriendelijke toon en laat je fantasie de vrije loop. Er is geen goed of fout. Doe altijd wat goed voelt voor jou! Reflecteer op je dromen, de obstakels die je overwonnen hebt, en hoe je jezelf in de toekomst ziet. Gebruik onderstaande vragen als springplank voor je brief:

 • Hoe zie je jezelf over een paar jaar?
 • Wat zijn je diepste wensen en dromen?
 • Hoe verschilt de persoon die je wilt zijn van de persoon die je nu bent?
 • Welk advies zou je je toekomstige zelf willen geven?
 • Waarop ben je het meest trots en wat vind je uitdagend?

Houd je niet bezig met de vraag of je doelstellingen wel realistisch en haalbaar zijn. Laat gewoon je gedachten (fantasie) de vrije loop.

Na het schrijven, verzegel je brief en noteer de datum waarop je deze mag openen. Het is een moment van herverbinding met jezelf, een herinnering aan wie je was en een viering van wie je bent geworden.

Laat je niet langer definiëren door je verleden. Het is geweest, het heeft je gevormd maar heeft geen plaats in jouw toekomst. Definieer jezelf opnieuw door een brief te schrijven naar jezelf en op die manier stuur jij je gedachten naar het universum voor een mooiere toekomst voor jezelf.

Start vandaag met het schrijven aan je toekomstige zelf. Plan een moment, markeer het in je agenda, en omarm de reis naar een mooiere toekomst. Je zult versteld staan van de kracht die schuilt in een brief naar jezelf.

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. 

With love,
Marian

Je kan ook eens kijken naar deze set van 12 uitvouwbare brieven met creatieve onderwerpen om een gesprek met je toekomstige zelf te starten.
Of check gerust mijn Masterclass: Date met je toekomstige zelf. Deze masterclass is speciaal gemaakt voor jou om je te leren hoe je in contact kunt komen met je toekomstige zelf, je diepste verlangens kunt onthullen, en positieve veranderingen in je leven kunt manifesteren.

Bij deelname ontvang je een digitaal journal vol inspirerende affirmaties en journal prompts, naast een begeleide meditatie om je ondersteuning te bieden op je pad naar zelfbewustzijn en zelfliefde.

Uitgelicht

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

brief aan jezelf, brieven aan mijn toekomstige zelf, bucket list, jezelf


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Lazina schreef:

  Super dit! Had je blog eerder gelezen maar daar was de tijd nog niet voor.
  En nu komt het goed uit voor me, ben der klaar voor.

 • Wat een uitdaging, ik heb het idee dat ik nu op een soort kantelpunt sta in mn leven (net afgestudeerd en op zoek naar een “grote mensen” baan) en ik ben dan ook heel benieuwd naar hoe ik over 3 jaar naar mijn brief zal kijken! Daarnaast ook wel confronterend. Dingen waarvan ik nu eigenlijk al het gevoel heb dat het niet succesvol is en geen toekomst zal hebben, wie hou ik hier nog mee voor de gek…? Kortom een opdracht die genoeg stof doet opwaaien bij mezelf!

 • Ik mag mijn brief pas over 10 jaar openen Maar ik kan niet wachten om mijn eigen fantasie terug te lezen!

  • abcdefghijklmnopqrstuvwxyz dat was het alfabet loser

 • Hanneke schreef:

  Dat is een goed plan om me nog meer te helpen mijn dromen te realiseren. Ik ga zsm aan de slag hiermee! Ben heel benieuwd of het me ook daadwerkelijk daar gaat brengen wat nu alleen nog in mijn gedachten zit…

  • Hoi Hanneke, leuk om te lezen. Hou je me op de hoogte? Succes.

   Warme groet, Marian

 • Wat leuk dank je wel voor het delen ga ik gelijk doen kan ik goed gebruiken op dit moment. Voor mij klinkt het altijd heel zwaar om doelen te stellen. Maar dit lijkt me de juiste manier voor me. Ga gelijk aan de schrijf groetjes

  • Geen dank, Mary. Jij bedankt voor het achterlaten van een reactie. Waardeer ik altijd zeer. Laat je het even weten hoe het is gegaan? Succes.

   Warme groet, Marian

 • Een leuke variatie op deze oefening is om een liefdevolle brief naar jezelf te schrijven. Even los van je toekomstige ik! Een brief die je bijvoorbeeld aan je beste vriendin zou schrijven. Waarin je schrijft over hoe geweldig zij is, wat haar talenten zijn, et cetera. Maar dan nu een brief aan en over jezelf. Stop de brief in een envelop. Schrijf je adres erop. En plak er een postzegel op. Vraag vervolgens aan iemand in je directe omgeving (je moeder, beste vriendin, oma, buurvrouw, et cetera) om deze brief ter zijne tijd op een onverwachts moment op de bus te doen. Wat zul je vervolgens enorm vrolijk worden van je eigen onverwachtse liefdevolle brief!

  • Dat is zeker een leuke variatie, Nancy! Leuk, thanx voor het delen en je reactie.

   Warme groet,
   Marian

 • Zo als je zo veel toppers van tips hebt, is deze wel erg leuk!!
  Kijk er nu al naar uit om mijn brief te mogen ontvangen over een jaar!
  Dank je wel,hoor!

  • Hoi Joy, ik zal het leuk vinden om het over een jaar weer te lezen wat eruit is gekomen. Je hebt de eerste stap gezet dus dat is klasse! Leuk dat je het gedaan hebt en een reactie hebt achter gelaten. Waardeer ik zeer. Geen dank en heel graag gedaan ;-).

   Warme groet, Marian

 • Lucia montsanto schreef:

  Heel goed,
  Dit is wat ik nu nodig heb.
  Dank je

  Prettige dag.

  • marian schreef:

   Hoi Lucia,

   Fijn dat het net komt wanneer je het nodig hebt! Lief van je dat je het me even laat weten. Hier kan ik ook weer wat mee.

   Dank je wel!

   Warme groet, Marian

 • Wat een goede tip! Ik ga gelijk aan de slag.

  • marian schreef:

   Hoi Rosa,

   Harstikke goed! Fijne zondag!

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >