Rituelen voor het einde van de maand + nieuwe maand

Rituelen voor het einde van de maand + nieuwe maand

Deze aflevering om je te helpen bij het reflecteren van de maand + energetisch afstemmen op de komende nieuwe maand.

Het is een leuke en eenvoudige maandelijkse ritueel waarbij je even stil staat waar je bent en waar je naar toe wilt gaan in het leven. 

Geef je intenties kracht

Transciptie: Rituelen voor het einde van de maand + nieuwe maand

Hee, welkom bij weer een nieuwe podcast. Vandaag even wat anders. Een oefening, of eigenlijk een ritueel die ik met je wil doornemen. En daarom heb ik deze podcast op een maandag gezet, omdat het vandaag de laatste dag van de maand is, in plaats van dinsdag, zodat je vanavond eventueel nog kan beginnen met de afsluiting van de maand.

Doe altijd wat goed voelt voor jou, want dit kan natuurlijk ook nog later. Er is geen goed of fout en dat blijf ik maar herhalen. 

Deze aflevering is dus even om je te helpen bij het reflecteren van de maand, plus energetisch afstemmen op de komende nieuwe maand. Het is een leuke, eenvoudige, maandelijkse ritueel, al zeg ik het zelf. Waarbij je even stilstaat waar je bent en waar je naartoe wilt gaan in het leven. 

Het leven kan zo snel voorbijgaan. Ik heb het zo vaak dat ik bijvoorbeeld aan het einde van de dag denk, wat heb ik nu eigenlijk gedaan? Waar is de tijd gebleven? Waar is de dag gebleven? Dus even een reflectie op wat je voor elkaar hebt gekregen. Wat je hebt gemanifesteerd. De lessen die je hebt geleerd. Waarin je bent gegroeid en natuurlijk het bewustzijnszaadje te planten of te laten groeien.

Als je bewust bent, dan kun je accepteren en/of veranderen. Daarnaast ga je afstemmen op het manifesteren van je verlangens door dankbaarheid en door te richten op wat je wilt.

Dus tijd voor pen en papier, of een journal, of wat dan ook. Daarvoor heb ik ook mijn boek Gedachten en Mooie Momenten gelanceerd. Dus misschien vind je dat wat. Dus kijk gerust even op de link hieronder. 

>> Boeken serie van Just Be You

Ook hier weer: doe wat goed voelt voor jou, waar je blij mee bent. Neem ook even de tijd voor jezelf om dit te doen.

Ben je er klaar voor? 

We gaan starten met de reflectie. We starten met een terugblik op de afgelopen maand.

Dus ga lekker zitten met bijvoorbeeld een kopje koffie of thee, wat voor jou lekker is. Stel jezelf de volgende vragen. Nogmaals, ik zeg het nog een keertje, er is geen goed of fout. Lekker journalen, schrijven wat er in je opkomt.

 • Wat is er goed gegaan?
 • Wat heb je voor elkaar gekregen?
 • Welke stappen heb je ondernomen?
 • Wat heb je deze maand gemanifesteerd? Maar geef jezelf dan ook een compliment en wees trots op jezelf.

Vier het, voel het. Van: hee, ik ben blij dat ik dat bereikt hebt. Wat voelde goed voor jou? Waar ben ik trots op? Kan je schrijven? Waar ben je dankbaar voor?

Op één lijn zijn met jezelf

Maar ook: Waar was je niet in één lijn met jezelf? Want als je niet in één lijn bent met jezelf, dan voel je dat in je zijn.

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld gefrustreerd was, dat je je overweldigd voelde, dat je het leven als zwaar hebt ervaren, of nog. 

Ik vertel ook meer over in één lijn zijn met jezelf in mijn gratis online masterclass: Reset je energie. Daar leg ik het veel meer uit. Ook over split-energy, waarom het niet lukt in je dingen die je wilt manifesteren. Zie de link daarvoor ook hieronder, in de beschrijving.

Als je dus niet op één lijn bent met jezelf, dan voel je dat dus in je lijf.
Waar ben je over je grenzen gegaan?
Wat was er niet in één lijn dat het gebeurde?
Waarin kun je nog een stap maken?

Allemaal vragen die je jezelf kan stellen en dit op te schrijven. Als je daarmee klaar bent, kun je schrijven, dank je wel voor de lessen. Ik heb het eerder genoemd in een podcast, maar een manier om te schrijven is ook met dankbaarheid.

Bijvoorbeeld als je een reflectie wilt doen: "Bedankt dat je mij inzicht hebt gegeven in .....". "Bedankt dat je me hebt geleerd ......". "Bedankt voor de herinnering van ......". "Bedankt dat je me hebt laten inzien dat .......".

Omarm jij jezelf om wie je bent?

Hoe zou het voelen als je je helemaal jezelf zou zijn? Dat je durft te vertrouwen op wie je in de kern bent en jezelf te omarmen.

Zolang de zon in je mindset schijnt, kun je de donkere dagen ook aan. 

Live via Zoom, heb ik nu een paar plaatsjes vrij voor een unieke Manifestatie lezing.
Deze omvatten berichten via de orakel kaarten die speciaal voor jou zijn getrokken, een affirmatie (ook speciaal voor jou via een orakel kaart), energetische afstemming, praktische tips en inzichten. 

Hele mooie reviews heb ik hierover ontvangen en klik gerust op de link om te lezen wat ze erover schrijven. 

Weet dat je niet kunt falen. Omdat "fouten" maken je helpt om lessen te leren over wat anders kan.

Goed genoeg zijn

Weet dat je altijd goed genoeg bent. Je bent altijd goed genoeg en dan gaan we intenties zetten, vanuit de prachtige energie van zelfreflectie, dankbaarheid, lief zijn voor jezelf. Zet dan nu je intenties en verwachtingen voor de komende maand. Beslis eerst wat je graag wilt bereiken, wat je graag wilt manifesteren en zorg dan voor de juiste energie. 

Vragen die je zelf kan stellen:

 • Waar wil ik me op richten?
 • Waar wil ik me op focussen?
 • Wat zijn mijn topprioriteiten voor deze maand?
 • Welke stappen of stapjes kan ik nemen richting mijn droom, doel? Richting mijn verlangens?
 •  Waar kan ik mijn energie op richten?
 • Wat is belangrijk voor mij?
 • Wat past bij mijn missie?

  En daaronder kun je weer je dankbaarheid uiten. "Ik ben zo blij en dankbaar dat ....". Schrijf zo, alsof het al gebeurd is. Alsof het al gerealiseerd is in jouw realiteit.

Neem geen genoegen met minder. Je verdient het beste. Schrijf volluit. Schrijf, droom, denk groot. Schrijf alsof het een uitgemaakte zaak is.  "Ik ben zo blij en dankbaar", want je woorden creëren onder andere, jouw realiteit.

Positieve energie

Hiermee stuur je positieve energie de wereld in. We leven in een overvloedig universum waar alles uit energie bestaat. Jouw energieveld reageert op jouw gevoelens, op je denken, op wat je gelooft, wat je verwacht en zal dat in jouw energieveld projecteren en je toekomstige realiteit worden. 

Je kunt ook opschrijven wat je niet wilt. Want vaak is dat voor mensen makkelijker. Ze weten vaak goed te benoemen van wat er allemaal niet goed is, in plaats van wat wel. Ik zou dit zelf op een apart blaadje doen en dan deze vernietigen, want dit hoef je niet meer te zien. Maar nogmaals, doe wat goed voelt voor jou.

Wat je kan schrijven is:

"Ik ben niet meer beschikbaar voor ....". "Ik wil niet langer dit of dat meenemen uit het verleden". Vul maar in. "Ik wil niet zo vaak kwaad worden op ....". Gewoon lekker opschrijven wat er in je opkomt.

Laat het stromen, laat het zijn en vertel het universum waar je niet beschikbaar voor bent. En wat je niet meer wil toestaan of toelaten in je leven. 

Je kunt het nog vervangen door de Journal vraag: "Ik zal dit gemakkelijk bereiken door ....". 

Maak dan een commitment met jezelf. Maak een afspraak met jezelf. Onderteken het formulier bijvoorbeeld. "Ik verklaar hierbij dit naar waarheid te hebben ingevuld. With love". En dan je naam, handtekening en misschien de datum.

Dit kun je elke maand doen en kijk eens wat het je brengt en hoe je hierover voelt. 

Wat ik een hele tijd geleden heb geleerd, eigenlijk helemaal in het begin van mijn persoonlijke ontwikkelingstraject is, dat ik iedereen die mij een vraag stelde, die iets van me wilde, dat ik
zei: "ik kom erop terug." En dan kan je kijken bijvoorbeeld met je intenties: Is het in lijn met wat ik wil? Past het bij me? Past het bij mijn doelstellingen?

We zeggen zo vaak, ja, is goed. Ik vind het leuk, dit of dat en dan pas gaan we erover nadenken. En dan baal je omdat je eigenlijk je tijd wil investeren in een droom, doel, ik noem maar wat op.

Maar ga leren jezelf, of de ander te zeggen, ik kom er op terug. Zodat je bij jezelf af kan stemmen: Hee, geeft het me energie, of kost het me energie? Of dat je naar je intenties kan kijken: pas dit nu bij me? Dus misschien is dat ook nog een mooie tip.

Ik vind het zelf heerlijk om me zo te verenigen met mijn missie, visie, helderheid en gewoon tijd te nemen, om af te stemmen op mijn mooiste zelf. Terwijl je ook je successen viert die je hebt behaald.

Vier altijd je successen. Hoe groot of klein het ook is. Beter gezegd eigenlijk, vier het leven.

Dit helpt je zo met een mooie mindset en te manifesteren van wat jij wilt in je leven. Want je intentie, je energie en je vibraties zijn zo krachtig.

Laat het mij gerust weten wat het met je doet door een reactie hieronder achter te laten en inspireer hiermee ook weer anderen. En voor nu stuur ik je veel liefde, overvloed en dat je gaat voor wat jij wilt in het leven. Want het leven is zo kort. Maak er het mooiste van.

Tot volgende week weer bij een nieuwe podcast!

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet, geniet, geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn.

Rituelen voor het einde van de maand + nieuwe maand

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

dagboek schrijven, intentie zetten, journal vragen, journalen, reflectie, ritueel, vragen aan jezelf


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>