Vertrouwen, mindset, manifesteren van je mooiste leven en meer

Vertrouwen, mindset, manifesteren van je mooiste leven en meer

Hee, welkom bij een nieuwe aflevering van de Just Be You Podcast waar we het hebben over vertrouwen, mindset, manifesteren van je mooiste leven en meer. En mijn eerste stap is geweest het leren positief denken en ik ben hier om jou ook daarmee te helpen en je te helpen om je beperkende overtuigingen om te zetten, zodat je duidelijkheid, liefde en plezier hebt in je leven. 

Vandaag een belangrijke topic met betrekking tot liefde, geld, carrière, zelf-liefde, vertrouwen, zelfvertrouwen. Ik ben geïnspireerd voor deze podcast door de coachingsgesprekken die ik van de week heb gehad, met als tool de Just Be You energie inzichtkaarten

Onbewuste gedachten

Ik heb zulke mooie gesprekken gehad waarbij het eigenlijk bij allemaal zo duidelijk naar voren kwam, datgene graag dingen willen veranderen. Maar de mindset of eigenlijk onbewuste is op een heel ander niveau. En de gesprekken worden vaak aangevraagd voor de antwoorden, maar deze zitten altijd in jou. Ik geef je geen antwoorden, maar ik help je om je eigen gids te vinden, om je eigen gids te zien.

De sleutel tot je mooiste leven ligt in het volgen van jouw eigen pad. En ik ga het uitleggen hoor. Bijvoorbeeld in een gesprek kwam naar voren dat degene heel graag haar soulmate wilde gaan vinden. Maar toen trok ik het kaartje, bijvoorbeeld één van de kaartjes was perfectie. En weer zo mooi om te zien hoe synchroniciteit werkt en hoe snel je bij de kern komt. Want ze wilde alles perfect. Ze had een mooi manifestatie lijstje: man, 1,85 meter, zwart haar, niet te zwaar, sportief, lief, interesse tonen in haar werk en weet ik 't allemaal niet.

Super natuurlijk, dat je weet wat je wilt. Maar dan komt die man aan de bar met je kletsen en die heeft rood haar. Hij heeft niet zoveel met  sport, maar je ziet de man komen en denkt hup, die voldoet niet aan mijn lijstje of aan mijn profiel en klaar.

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Laat je dan nog ruimte over aan andere mogelijkheden en misschien betere mogelijkheden? Dat was één ding, één kaartje. Maar dan ook aangeven tegen mij van: Ik wil het al zo lang, maar het lukt me toch niet. 

Dus ik zei: Is dat het verhaal wat je jezelf vertelt? Alles wat je jezelf vertelt gaat je brein voor waarheid aannemen. En het feit ook dat ze vond dat ze aan de man moest komen, want dat hoorde bij het plaatje van perfectie. 

Het magische deel is dat wanneer je het pad van 'willen' volgt, in plaats van 'zou moeten', niet ooit te veel moeite is en alles gewoon veel gemakkelijker aanvoelt. En wanneer je motivatie van binnen komt, in plaats van buitenaf, word je schijnbaar moeiteloos naar je doel gedreven.

Het pad wat bij je past is het pad waar je in flow bent, waar je kunt genieten en je eigen koers kunt varen. In plaats dat je voelt alsof je aan het zwemmen bent, tegen de stroom in.

Moeten kost teveel energie

Een ander gesprek ging ook een beetje in dezelfde trant. Ik heb hierbij bijvoorbeeld heel veel mindset puntjes aangehaald en misschien heb je daar wat aan. We hebben ook erg gelachen hoor tijdens het gesprek, want  elke keer kwam in een zin naar voren: ik moet. Moeten kost te veel energie. Of ik kan het niet. En dan zei ik weer: Oh, waarom denk je dat je het niet kan? Waar is dat op gebaseerd?

Aan het einde van het gesprek bijvoorbeeld, was ze helemaal blij en dankbaar. En zei ze iets van: Hee, ik ben blij en dankbaar, leuk dit gesprek. En het is nog een lange weg. Oh? Zeg ik. Is dat zo? Is het een lange weg? Is dat het verhaal wat je jezelf verteld? 

Het zijn zinnen die je snel zegt en/of schrijft. Coaches zeggen vaak dat de realiteit waar je in leeft, het resultaat is van je gedachten en acties uit het verleden. En ik vind zelf dat wel een hele grote statement, maar ik ben het er ook zeker niet mee oneens. 

Misschien een leuke uitdaging voor jou, nu je deze podcast luistert, om dat eens voor jezelf te gaan onderzoeken.

Wat zijn jouw gedachten, emoties, houding en overtuiging met betrekking tot wat je wilt in het leven?

Vraag je jezelf ook eens af of je het misschien te hard probeert. Dat je te veel aan het pushen en aan het trekken bent. 

Natuurlijk kunnen we niet honderd procent positief zijn, of alleen maar  alles de hemel in affirmeren. Van: ik ben rijk, terwijl je rood staat op je bankrekening. Dat gaat niet werken. 

Als je graag je realiteit wilt veranderen, hoe denk je dan? Hoe handel je dan? Neem de proef op de som en start eens met twee weken, of het  veranderen van je mindset, je externe wereld gaat veranderen. Superleuk natuurlijk om dat van je te horen als je die proef op de som neemt. 

Het is vaak zo automatisch om iets te zeggen, daar ben ik ook debet aan, hoor. Ik ben ook maar een mens natuurlijk. Het is wel zo dat ik vaker positief ben dan negatief. Dat de balans echt wel naar de plus kant doorslaat. 

Affirmeren

Affirmeren is een tool, het is niet overal voor inzetbaar. Ja, het is wel overal voor inzetbaar, alleen bijvoorbeeld toen ik mijn bedrijf begon en voor het eerst zichtbaar wilde zijn op Facebook, deed ik het echt in m'n broek. Doodeng vond ik 't. Ik wist dat ik het moest doen en affimeren helpt hier niet bij. Ja, alleen om je gerust te stellen, zoiets van: 'Uit m'n comfortzone ga ik groeien'.

Leestip: Zo gebruik je affirmaties als super power

Ik moest echt actie ondernemen en na die eerste Live zat ik te trillen, zo spannend vond ik het. Maar daar groei je inderdaad van. Het is dus wel daadwerkelijk die actiestappen gaan nemen.

Als bijvoorbeeld blijkt voor jou dat je na drie keer Live er gewoon geen bal aan vindt, dan is dat niet voor jou. Maar vaak gaan we in het hoofd allemaal dingen bedenken, zonder stappen te ondernemen.

Dus neem je gedachten eens onder de loep. Daar kunnen zulke grote veranderingen mee gehaald worden. Bekijk je interne wereld en stop ook met het zo hard werken. Want het kan ook gemakkelijk zijn. 

Vaak is het ook weer onbewust, vaak ben je er niet van bewust. Dus een onbewuste gedachte dat het niet makkelijk kan zijn. Geniet van het sturen, geniet van het rijden, geniet van de reis en de uitzicht op je reis door het leven.

Zelfliefde

Op je pad blijven in het leven kan een uitdaging zijn. Maar hoe meer je het doet, dat is natuurlijk met alles zo, hoe gemakkelijk het wordt. Het wordt dan gewoon, het wordt je tweede natuur. 

Wat mij ontzettend heeft geholpen, is door mezelf aandacht te geven. Mezelf liefde te geven. Zelfliefde is de basis. Dit heb ik ook echt moeten leren. 

Als je deze podcast deze week nog hoort of leest, of meteen luistert, dan heb ik deze week nog een gratis masterclass zelfliefde. Maar kijk gerust hier bij: www.justbeyou.nl/agenda voor de gratis masterclass. Daarin ga ik je meer vertellen over mijn pad, wat ik heb gedaan met betrekking tot zelfliefde.

Want als je lief bent voor jezelf en je voelt je goed, dan kun je veel meer aan van wat er allemaal op je pad komt. Dus waar iedereen mee te maken heeft.

Zorg dus goed voor jezelf. Verander je verhaal, verander je leven.

Welk verhaal vertel jij allemaal tegen jezelf? Ik weet dat ik het er meer over heb gehad in mijn podcast afleveringen. Maar naar aanleiding van de mooie gesprekken van de week wilde ik hier toch graag aandacht aan geven, nog een keer extra. Want ik vind het zo zonde en het is elke keer zo zichtbaar.

Ga je mind opruimen. Alle negativiteit even lekker uit 't raam gooien en nieuwe, mooiere positieve gedachten erin zetten.

Verander je filmscript.

  • Wat accepteer je in het leven?
  • Waarom accepteer  je het in je leven? Accepteer je je middelmatige baan, omdat je bang bent dat je niets beters krijgt? 

Loop op alle gebieden in je leven het eens na. Daarom zet ik ook in elk elk jaar, in de Just Be You Planner, het Levenswiel. Zodat je kunt kijken op welk gebied je het eerst iets aan kan pakken. 

Mijn ouders waren zelfstandig met horecazaken, maar breed hebben we het nooit gehad. En ik had kunnen aannemen dat een zelfstandige zijn, zwaar is. Dat het niets oplevert. Gelukkig heb ik dat verhaal nooit aangenomen. Ook het huwelijk van mijn ouders is geëindigd in een scheiding met veel ruzies en drank. Ook dit heb ik nooit aangenomen.

Relax

Achteraf heb ik jong al de beslissing genomen dat ik het anders ga doen in mijn leven. Maar vaak willen we zo graag de controle hebben. Ik gaf het net al een beetje aan, je kunt ook te veel affirmeren en journalen. En alles doen, waarvan je denkt van: Hee! Wat je hebt gehoord, of gelezen, of op mijn website hebt gelezen. En geen resultaat krijgen.

Mediteren en visualiseren voor je gedroomde uitkomst en niet mediteren voor de voordelen ervan. Maar eigenlijk voor wat je graag wilt in het leven.

Je probeert zoveel dingen, behalve dat ene ding dat noodzakelijk is om te krijgen wat je wilt in het leven. En dat is: Relax, Chill! Geniet van wat er nu is. Heb vertrouwen in wat kan zijn. Stuur je intenties de wereld in. Wees er duidelijk in en geniet van je leven. Go with the flow!

Geef het de ruimte om het allemaal te laten ontvouwen. En kijk wat er op je pad komt. Jij hoeft je niet druk te maken over de hoe. Neem wel geïnspireerde actiestappen als het op jouw pad komt. En Be You, Just Be You. 

Laat de controle los over de hoe? Maak je vooral niet druk dat je nog niet bent waar je wilt zijn. Want dat is richten op een tekort. Dat is richten op het nog niet hebben van wat je wilt. En daarmee scoor je niet hoog op de energie ladder.

Laat de controle los. Je zorgen maken, laat het gaan, over de manier en hoe. Of dat je richt op het niet hebben, of: Ik weet niet hoe. Je zegt dan dus eigenlijk: Ik vertrouw er niet op. Ik vertrouw niet op mezelf, ik geloof er niet in. Ik geloof niet dat dat mogelijk is. En de woorden die je denkt, schrijft, typt, spreekt, die worden je waarheid. 

Wat je gebruikt heeft een enorme impact op hoe je de externe wereld ervaart. Met affirmaties die je omhoog liften en die je een goed gevoel geven, daarmee geef je jezelf en het universum een richting aan van waar je naar toe wilt. 

Het leven brengt je waar je denkt dat het je brengt. Ik zeg het altijd en volgens mij zeg ik het heel vaak in een podcast: Als jij een rode Volkswagen Golf wilt gaan kopen, dan zie je deze overal rijden. Dat zijn je gedachten, waar je op richt, waar je op focust; dat zie je op je pad. 

Zoals ik al zei heb ik de afgelopen weken zoveel mensen gesproken die graag allemaal wat anders willen in het leven. Maar zo duidelijk het onbewuste naar voren komt die het tegendeel spreken. En dan sta je met de ene voet op het gaspedaal, want je wilt heel graag vooruit. En met de andere voet sta je op de rem. Waar kom je dan? Niet ver. 

Heb je helemaal bedacht hoe jouw nieuwe relatie er uit moet zien? Top natuurlijk. Maar go with the flow. Laat alle mogelijkheden open. Bekijk gewoon hoe iets gaat, of loopt, zonder meteen al af te kappen omdat het niet is wat je bedacht had. Dat je denkt van: Huh, neemt hij me mee naar dat restaurant. Dan heb je al een bepaalde verwachting en dan word je teleurgesteld.

Ga lekker op dates. Kijk gewoon hoe het gaat worden. Zoek naar de dingen die je leuk vindt, waar je dankbaar voor bent. En welke lessen je daaruit kan leren.

Maar haal jezelf niet naar beneden. Neem altijd geïnspireerde actiestappen. Journalen, intenties schrijven, doelen bedenken, die zijn natuurlijk super. Maar zonder daadwerkelijk actie te nemen kom je niet ver. 

Het leven kan veranderen. Waar je ook bent, in welke lastige tijden je ook zit misschien en hoe je verleden ook is geweest. Dingen kunnen veranderen, het leven kan veranderen. Jij kan veranderen, je houding en omgeving kunnen veranderen.

Sta niet toe dat beperkende overtuigingen je nog langer tegenhouden. Creëer een nieuw verhaal en begin met het nemen van stappen in de richting van wat je wilt. En ervaar liefde, vrijheid, rust en vreugde tijdens je reis. 

Dat is wat ik je gun en dat is wat je verdient. Ik spreek je heel graag weer volgende week, bij een nieuwe podcast.

Accepteer dat wat er is, laat los wat is geweest. Geniet, geniet, geniet, geniet, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. En heb vertrouwen in wat kan zijn. Tot volgende week. 

Uitgelicht in deze aflevering:

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

affirmeren, intentie zetten, journalen, manifesteren, mindset, wet van aantrekking, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>