Review ‘The Wizard’ van Patty Harpenau en maak kans op dit mooie boek!

Patty is trainer, coach en auteur van diverse boeken over menskunde, waaronder The Life Codes, het boek dat wereldwijd een bestseller werd. Samen met Erik Hallers, eigenaar van Conclusion, is Patty Harpenau de oprichtster van The Life Foundation.

Patty is ook BN-er, en vooral ook bekend als coach van bekend Nederland.
Haar grote passie is werken met mensen. Of het nu het opleiden van trainers is, het geven van een workshop, het begeleiden van een team of een persoonlijke coaching: het doorgeven van levenskunde is de liefde van haar leven.

Patty Harpenau, over de Wizard:

Ik kan je op geen enkele andere manier uitleggen hoe jij de Wizard in jezelf zou kunnen doen ontwaken anders dan je te verleiden met een magisch, levensverhaal, zodat je tussen de woorden de levende wijsheid van de Wizard kunt ontmoeten. Want weet je wat het grootste geheim van de Wizard is? We zijn allemaal tovenaars. Zonder uitzondering. Het enige dat we nodig hebben is een zacht en liefdevol duwtje in de juiste richting. Vooruit.. het is tijd om het verhaal te vertellen, geen getreuzel meer, tijd om de Wizard te ontmoeten. 

 Het boek heeft een harde kaft en is prachtig vormgegeven, compleet met leeslint (een luxe, vind ik zelf).

De pagina’s zijn niet ‘tjok-vol’ geschreven, erg prettig en rijkelijk geïllustreerd met prachtige afbeeldingen en pagina versiersels. Daardoor leest het als een sprookjes boek of een bijzonder geschrift.

Patty schrijft in de proloog o.a.

‘Het is handig om te weten, voordat je dit boek leest, dat de wijsheid van de ziel abstract is. Dat is de reden dat wij elkaar sinds oudsher verhalen of wijze sprookjes vertellen om zielenwijsheid te delen’.

En dat is precies wat dit boek doet, het deelt de wijsheid van het leven, de codes van creatie op een mystieke manier, waardoor er ook heel veel ruimte blijft voor je eigen interpretatie en invulling. Het is lezen en leren, tussen de regels in.

‘Of je nu wel of niet spiritueel bent, wel of niet wonderen gelooft: dit boek is voor alle mensen van de wereld. Laat je in het eerste deel betoveren door het verhaal van The Wizard en verwonder je in het tweede deel over je eigen leven als je de Wizard in jezelf ontdekt.’

The Wizard is het vervolg op de ‘The life codes’, maar je hoeft dat boek niet gelezen te hebben om dit boek te kunnen volgen. (Ik ben na het lezen van The Wizard trouwens wel heel nieuwsgierig geworden naar dit boek).

Deel 1: Het verhaal van de wizard

Het boek verteld het verhaal van een jonge, Nederlands vrouw, Michal, die op zoek is naar de wijsheid van het leven, de code van creatie en het pad van verlichting.

Israël vormt het decor, waardoor er een bijzondere mix ontstaat van de moderne tijd en de oude mystieke, overgeleverde wijsheden.

Ze gaat in de leer bij Abraham  Ben David, een rebelse kabbalistische leraar en zijn vrouw Rebecca, maar het is de alchemist Ibrahim die haar kennis laat maken met de ‘tijden’, de illusie van tijd en de code van creatie.

Hij leert haar dat er naast de tijden die wij kennen: de vergane tijd, de huidige en een vertraagde tijd, ook een terugkerende, een innerlijke, een ruimtelijke en een scheppende tijd is. Cryptische levenslessen worden hieraan verbonden.

Elk hoofdstuk beschrijft zo’n ‘tijd’ en sluit af met een samenvattende ‘code’. Dat is heel prettig want het leest als een sprookje, je wordt erdoor vervoerd en om het te kunnen ‘vatten’ is wel enige samenhang nodig.

Het is heel moeilijk het verhaal in logische, begrijpelijke zinnen samen te vatten.

Allerlei spirituele wetten en oude wijsheden uit heilige geschriften passeren de revue. Gecombineerd met oude tradities en waarden uit een andere cultuur wordt het een wonderlijk geheel. Gelukkig is er veel ruimte voor dialoog, waardoor het heel goed leesbaar blijft en ook in westers perspectief hout snijdt.

In ieder geval krijgt Michal haar antwoorden, wat resulteert in dit boeiend verhaal.

Deel 2: De wizard van IS

De meesten van ons verkeren in het ‘land van IK’, het ego.

Dit gedeelte van het boek nodigt je uit kennis te maken met het ‘land van IS’, opgebouwd uit de  Intelligentie van Stilte. Een wereld waarin alles er al is, met oneindige mogelijkheden en kansen.

De  7 codes van creatie worden stuk voor stuk beschreven, wat ze inhouden en wat jij er in je leven mee kunt doen om je eigen leven vorm te geven, te creëren.

Dit is wel even een stevig stuk spiritueel onderricht. In begrijpelijke taal weliswaar en terug gebracht tot het dagelijks leven, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier al even bekend mee is. Gelukkig weet Patty het in hapklare brokken te presenteren.

Er is volop aandacht voor meditatie als instrument om het land van IS te betreden. Geen ingewikkelde toestanden en lange ‘zitten’, nee, praktische oefeningen voor korte meditaties van zo’n 10 minuten. Goed te doen.

Uiteindelijk wordt de essentie van ons ‘zijn’ uit de doeken gedaan: Liefde.

We zijn allemaal ‘geweven uit liefde’, zoals Patty dat benoemt.  De ziel van geluk is liefde. De basis is, van jezelf houden. Van daar uit kun je liefde uitzenden en creëren.

Onze planeet, onze uiterlijke wereld wordt geregeerd door angst. En dat is het tegenovergestelde van liefde en vrede. Door met liefde te leven en te reageren, plant je vrede.

En zo word je uiteindelijk de wizard van je eigen leven. In vertrouwen en met liefde aantrekken wat je uitzend.

Het zijn deze 7 codes die ik nog wel een keer stap voor stap door moet nemen om de essentie volledig tot me door te laten dringen. Maar ook het verhaal zelf is de moeite van het herlezen waard, want ik weet zeker dat ik, tussen de regels in, weer een heleboel nieuws ontdek wat me de eerste keer is ontgaan.

Ik hoop dat ik het zo een beetje begrijpelijk heb samengevat.

Ik heb genoten van het boek. Het is echt een ‘heb-boek’, omdat je het nog vaker ter hand zal willen nemen om stukjes terug te lezen en het een sieraad in je boekenkast is.

Ik ben heel benieuwd wat het verhaal met jullie doet, dus laat het me gerust weten!

  n

Winactie van The Wizard!

Justbeyou.nl mag ZEVEN boeken weggeven van Patty. Wow is dat niet geweldig?  Maandag 16 september om 20.00 uur maak ik de winnaars bekend.

Wat moet je doen?

Beantwoord de onderstaande vraag door een reactie onder dit blog bericht achter te laten. Delen hoeft niet om te winnen maar ik zal het natuurlijk wel waarderen!

Als jij kon toveren, wat zou dat dan zijn?


Tags

codes, liefde, patty harpenau, the life codes, the wizard, vertrouwen, zijn


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Angela schreef:

  En wie heeft het boek nu gewonnen?
  Ik kan het nergens terugvinden?

  • Als je bovenaan deze pagina op Winnen klikt, dan even naar beneden scrolt, dan vind je de winnaars 😉

 • Ik zou graag vrede in de wereld toveren, maar nog veel belangrijker vind ik het om mijn moeder beter te toveren. 🙂

 • Marieke Dollekamp schreef:

  als ik kon toveren zou ik ervoor zorgen dat niemand op de wereld nog hoeft te lijden aan hongersnood, het ergste wat er kan gebeuren met een persoon.

 • 1 ding zorgen dat er geen kinderarbeid meer is en stoppen met uitbuiten van kinderen

 • Sandra schreef:

  als ik kon toveren dan zou ik willen dat de mensen wat meer oog voor elkaar hadden en gelukkiger zijn met wat ze hebben i.p.v. dat ze continue meer en mooier willen !!

 • lisette leeuwen schreef:

  Als ik kon toveren zou ik alle mensen in liefde laten leven.
  Liefde vrede en geluk voor iedereen zou dan vanzelfsprekend zijn.
  Ziekte zou niet meer nodig zijn.
  Wie weet komt het nog eens zo ver!

 • van erum maria louisa schreef:

  nergens oorlog meer ,daar worden we allemaal ongelikkig van

 • Ilse Overweg schreef:

  Als ik kon toveren zou ik een baan bij een fantastisch reclamebureau toveren voor mijn werkloze en verdrietige partner.

 • Marissa schreef:

  Als ik kon toveren voor mijzelf dan zou ik zorgen dat ik de ware liefde vond:)) en voor de wereld heel veel natuurlijk geen kinderarbeid en hongersnood meer

 • suzanne schreef:

  Als ik kon toveren…. Ik heb heel veel wensen voor lieve mensen om mij heen die ziek zijn, verdrietig zijn etc.. Deze mensen gun ik alleen maar rust en geluk. Er is te veel leed met ziekte en nare ervaringen. Dat is het belangrijkst bovenstaand, maar dat is te mooi en bestaat niet. ..

 • Als ik kon toveren koos ik met terugwerkende kracht 25 jaar geleden een goede vent, zodat mijn gezin nu nog bij elkaar was….

 • Als ik kon toveren, dan zou ik zorgen dat iedereen iemand heeft die heel erg van hem houdt. Sinds ik een vriendje heb, weet ik hoe ongelooflijk gelukkig dit een mens kan maken!

 • angela schreef:

  als ik kon toveren , zou ik zorgen dat niemand meer onderdrukt zou worden door hogere machten. dagelijks worden er mensen bedreigt terwijl ze al haast niks hebben. iedereen hoort te leven in vrijheid

 • Ingrid schreef:

  Als ik kon toveren zou ik zorgen dat de welvaart eerlijk verdeeld wordt. Wat zou dat mooi zijn. Geen kinderarbeid meer. Geen hongersnood meer. Maar ook in rijke landen hoeven mensen dan niet naar de voedselbank.

 • lisette leeuwen schreef:

  ALS ik kon toveren dan zou ik ervoor zorgen dat er geen armoede meer in de wereld was vooral voor kleine kinderen.

 • Als ik kon toveren , dan zou ik mijn leven over willen doen……….

 • Als ik kon toveren, dan toverde ik een open dag in de hemel. Zodat iedereen die hier op aarde iemand heel erg mist, op deze open dag even op bezoek kan. Ik zou dan naar mijn overleden dochter gaan, haar knuffelen en haar zeggen hoeveel ik van haar hou. Als ik kon toveren……

 • Als ik kon toveren zou ik het hart van alle mensen op Aarde vullen met vrouwelijke eigenschappen: zorg, mededogen, inlevingsvermogen, zin voor schoonheid, leiderschap vanuit het hart.
  Dit vraagt geen lange of ingewikkelde toverformule, dit vraagt geen bijzondere toverstok … eigenlijk zou dit vanzelf moeten kunnen gaan, gewoon in de opvoeding, als het ware met de paplepel.

 • Als ik kon toveren zou ik iedereen de waarheid laten inzien en dat alles anders is als dat ze zelf altijd dachten dat het was. Vooral dat de gedachten en overtuigingen over zichzelf die hen neerhalen en het gelukkig zijn met zichzelf en hun leven in de weg staan, onwaar zijn. Maar ook dat als ze eenmaal de waarheid gezien hebben de oude overtuigingen ontkracht zullen zijn en er een totaal ander geloof ervoor in de plaats komt die iedereen in zijn of haar kracht zet. Zodat vertrouwen en liefde hun geloof wordt waaruit allerlei fantastische dingen kunnen ontstaan. Maar vooral dat iedereen zijn eigen leven vorm geeft op de wijze die bij hen past met alles wat ze in zich hebben zitten, op hun eigen unieke manier, en zo een waardevolle bijdrage leveren voor mens en dier.

 • Serina schreef:

  Als ik kon toveren zou ik iedereen willen zeggen: Het geluk zit in jezelf en Love is always the answere. Laat je dromen uitkomen en volg je hart. Geniet geniet geniet want het leven is mooi en goedzoals het op dit moment is.

  • Angela schreef:

   Serina, je kan zonder te toveren ook zeggen wat jij wil zeggen……..
   En sorry dat ik het zeg,, maar voor veel mensen is het leven helemaal niet mooi en goed zoals het op dit moment is…………..
   Als je nou zou schrijven dat jij zou willen toveren dat je het leven voor iedereen mooi en goed is, dan is het wat anders…………
   Geluk zit in jezelf………..zeg dat eens tegen die moeder die door haar ex vandaag haar 3 kinderen moet missen omdat hij ze vermoord heeft………….
   Je ziet het te simpel meissie……………sorry!

 • ik ken één toverwoord: DOEN !

 • Anouk van Bree schreef:

  Als ik kon toveren, zou ik graag willen dat iedereen van zichzelf houdt. Dat iedereen zijn levenslessen begrijpt, want niets is voor niets. We ondersteunen elkaar hierin. Daardoor ontstaat er vrede in onszelf en daardoor wereldvrede.

 • Angela schreef:

  Wat een prachtige wensen allemaal, ik krijg het er gewoon warm van, van binnen! Toppie!

 • Dat er geen pijn meer is in het leven. Dat een ieder er mag zijn. Wij allen in harmonie met elkaar leven, met respect en begrip. Elkaar helpen, ook de “minder sterke medemens”. Erkenning voor elkaar. En met zoveel liefde met elkaar verbonden zijn, dat niemand zich nog alleen hoeft te voelen. Vrede voor ons allen, en in ons zelf!

 • Katinka schreef:

  Als ik kon toveren dan zou ik erover zorgen dat iedereen met gemak zijn eigen levenspad vindt en precies datgene doet waar hij/zij gelukkig van wordt en op de aarde voor is gekomen. Ik denk dat de aarde dat een hele fijne plek wordt om te zijn.

 • Vrede en harmony is mijn grootste wens in dit leven, dagelijks streef ik er naar om daar wat van te verspreiden, dus mocht het ooit zover komen dat ik echt kon toveren dan was mijn keus snel gemaakt en zou ik voor alle mensen vrede en harmony wensen.

 • Als ik kon toveren zou ik willen dat er géén gehandicapten mensen meer bestonden , en dat iedereen een gelijkwaardig IQ had , weg met de ongelijkheid. Ook gelijke inkomens gelijke werktijden , gelijkwaardigheid. Zoals het leven nu is , dat lijd tot zoveel onvrede. Balans in de Wereld , dat zou mooi zijn ..

 • Als ik kon toveren zou er liefde en vrede in alle mensen en dus in de wereld zijn. Oorlog bestaat dan niet meer en honger verdwijnt omdat iedereen eerlijk deelt en zich om een ander bekommert.

 • Angela schreef:

  Als ik kon toveren, toverde ik alle ruzies weg……….
  Iedereen zou goed met elkaar overweg kunnen en respect hebben voor elkaar!
  Niet alleen op familie- en vriendenniveau, maar ook op wereldniveau!
  Iedereen hielp elkaar en deelden alles, dus niemand had een tekort!
  Geld schafte ik af! Gewoon alles delen, niks van iemand, maar van ons allemaal!
  Maar ook iedereen werd dankbaar, bescheiden, sober, dus geen hebben , hebben, hebben meer.
  Waarom 3 dure auto’s in de garage van je 2e huis, als je weet dat er aan de andere kant van de wereld mensen uren/dagen moeten lopen om met een ziek kind bij de dokter te kunnen langsgaan???? Heerlijk lijkt me dat………..alles en iedereen gelijk en gelukkig!!!!

 • Lianne schreef:

  Als ik kon toveren zouden alle mensen van kinds af aan leren van zichzelf te houden, vertrouwen te hebben in het leven, genieten van alle kleine en grote wonderen in hun leven en leren openstaan voor spontaniteit. Zodat iedereen liefde kan geven maar zeker ook kan ontvangen. Daardoor zal ieder zijn eigen droom waar kunnen maken!

 • trouwe lezer schreef:

  Als ik kon toveren…. Ik heb heel veel wensen voor lieve mensen om mij heen die ziek zijn, verdrietig zijn etc.. Deze mensen gun ik alleen maar rust en geluk. Er is te veel leed met ziekte en nare ervaringen. Dat is het belangrijkst bovenstaand, maar dat is te mooi en bestaat niet. Als ik kon toveren voor mijzelf… niet meer eenzaam voelen en ik heb nog zoveel om aan te werken voor mijzelf. Hoefde dat maar niet meer….

 • Jolanda schreef:

  Als ik nu ,op dit moment,zou kunnen toveren dan zou ik toveren dat ik ,vandaag nog,weer de gezellige,vrolijke Jolanda zou zijn die ik altijd was .Met alleen dat verschil dat ik houd van mezelf,positief kan zijn en dat ik het mezelf waard vind om hier en er voor anderen te zijn zonder een rol te spelen.I love me zeg maar(maar dan echt)

 • Als ik zou kunnen toveren zou ik mijn angsten en nervositeit voor alles weg willen toveren,
  zodat ik niet meer zo bang ben voor wat er nog kan en gaat gebeuren in de toekomst,
  en wat rustiger en meer relaxt zou kunnen leven.

 • Anita H. schreef:

  Mijn god, heb je even…? Ik zou allerlei dingen afschaffen. Zoals daar zijn dood, ziekte, pijn, oorlog, mishandeling. Dat toverstokje zou flink overuren maken.

 • als ik kon toveren zouden mensen leven in vrijheid zonder angsten, met zoveel kracht en eigenwaarde dat iedereen zijn eigen weg vol vertrouwen in zal slaan.

 • Als ik kon toveren,toverde ik mijn moeder terug die onverwacht,veel te jong(op haar 63ste verjaardag!)overleden is,nu al byna 13 jaar geleden.8k mis haar nog elke dag & zou haar graag mijn dochtertje van 8 laten zien!Wat zou ze trots zijn!!!!x

 • Michelle schreef:

  Als ik kom toveren zou ik alle mensen respect laten geven voor elkaar. Op meerdere vlakken zou naar mijn idee de wereld er positief anders uit gaan zien.

 • Marlies schreef:

  Als ik kon toveren dan zou ik rust en vrede vinden in mij zelf.

 • Verena schreef:

  Als ik zou kunnen toveren dan zou ik toveren dat ik genezen werd en geen pijn en verhoogde lichaamstempratuur meer had en weer alles kon gaan doen. Ik ben al 1 jaar ziek en heb erg veel pijn weten tot op heden niet precies wat het veroorzaakt dus tevens ook niet wat eraan te doen is dan zou ik toveren dat ik mezelf kon genezen in 1 dag.

 • Laurentia schreef:

  Als alles kon en ik zou kunnen toveren, zou ik iedereen de herinnering geven van het gevoel, dat we in de buik van onze moeder moeten hebben gevoeld. Heerlijk in het warme water bewegen, er gewoon zijn en ervaren. Iedereen zou het vermogen hebben om dit op elk moment te herinneren, te voelen en ervan te genieten

 • Als ik kon toveren, dan zou ik iedereen voor 1 dag een ander laten zijn. Gewoon om te ervaren dat het leven van de ander misschien wel niet zo mooi is als het lijkt. Doel: tevreden zijn met wat je hebt en bent 🙂

 • Wat een mooie win actie weer, ik doe graag mee!
  Ik zag het boek gisteren ook al bij het happinez festival, maar had nog niet de behoefte om hem te kopen, nu snap ik waarom 😉

  Als ik kon toveren, wat zou dat dan zijn? Dan zou ik er graag voor zorgen dat er meer liefde in de wereld is. Geen armoede en voor iedereen genoeg te eten. Dat mensen hun dromen meer laten uitkomen.

  groetjes Els

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >