Kerstboodschap

Kerstboodschap

Laat je niet gek maken! Social media wil ons vaak anders doen geloven dan hoe het er werkelijk aan toe gaat. 

Charlie Chaplin:

Terugkijkend op zijn leven ontdekte hij dat liefde voor jezelf alles in een ander perspectief zet en het leven mooier en lichter maakt.

Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn, dat ik niet leef in harmonie met mezelf. Nu weet ik: dat is authenticiteit.

Toen ik van mezelf begon te houden, begreep ik dat ik altijd op het juiste moment op de juiste plek ben en dat alles gebeurt op precies het juiste moment. Ik kan dus rustig zijn. Nu weet ik: dat is zelfvertrouwen.

Toen ik van mezelf begon te houden, verlangde ik niet langer naar een ander leven en zag ik dat alles in de wereld om me heen een uitnodiging is om me te ontwikkelen. Nu weet ik: dat is groei.

Toen ik van mezelf begon te houden, stopte ik om elke minuut te vullen en plannen voor de toekomst te maken. Nu doe ik alleen dat waar ik blij van word waar ik van houd en wat mijn hart laat zingen, op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo. Nu weet ik: dat is eenvoud.

Toen ik van mezelf begon te houden, heb ik me bevrijd van alles wat niet goed voor me was: voeding, mensen, spullen, situaties en alles wat aan me trok, wat me weg leidde van mezelf. Eerst noemde ik het ‘gezond egoïsme’. Nu weet ik: dat is liefde voor jezelf.

Is dat niet mooi en ik denk dat het daar ook allemaal mee start: zelfliefde

Heb jij een special kerstboodschap? Deel deze gerust door een reactie achter te laten en inspireer hiermee weer anderen. 

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn.

With love,

Uitgelicht in deze aflevering: 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

charlie chaplin, jezelf, kersstress, positiviteit, stress, vertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
 • mary kok schreef:

  Goedemorgen, altijd fijn om mooie dingen te lezen!! ik wens je fijne dagen, en een gezond 2023!!

 • Dank je wel voor deze mooie boodschap / reminder.
  Fijne feestdagen en n wonder mooi en liefde vol2023.

 • Fijne feestdagen aan iedereen, dat al jullie dromen mogen uitkomen. Dank je Marian voor de kerstboodschap en mooie tekst van Charlie Chaplin, ook voor jou fijne feestdagen.

 • Arnoul schreef:

  Hi Marian,
  Dank je wel voor je inspirerende kerstboodschap.
  Fijne kerstdagen en een goed begin 2023.

 • Ik heb het geluisterd, mooi gesproken. Bedankt. Prettige Kerstdagen ook.

 • Evelien Samson schreef:

  Marian,
  Ik heb dit jaar alles wat me weg leidde van mezelf aangepakt. En dat is een proces waar ik mee doorga in 2023. Ik noemde het gezond egoïsme, maar het is zelfliefde. De liefde die ik op deze manier voor mezelf creëer ga ik ook aan een ander geven. Wat een mooie kerstboodschap. En ik wens je het allerbeste voor 2023.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >