Positief worden betekent niet alleen positief denken maar ook positieve handelingen.

Het is beter om te vertrouwen en soms teleurgesteld te worden dan te wantrouwen en je de hele tijd ongelukkig voelen.
- Abraham Lincoln

Positief worden

Veel mensen willen positief worden. In het leven is het niet alleen het denken veranderen maar ook ernaar handelen.  Er naar handelen is niet altijd even makkelijk. Er zijn dagen dat je niet lekker in je vel zit en het nemen van een positieve actie lijkt dan niet mogelijk.

Ik heb geleerd om positief te denken en te handelen maar ook voor mij kan het wel eens een strijd zijn. Het is wel iets om voortdurend aan te werken maar zeker de moeite waard. Neem positieve acties en geniet van de positieve flow.

Positief worden? Vijf manieren om te gebruiken:

Herinner een ander aan positiviteit

Hoe vaak kom je iemand tegen die negatief is, zit te klagen, roddelen en/of het even niet meer ziet zitten? Het is waarschijnlijk meer dan dat je je realiseert. Let er maar eens op en probeer dan de situatie een positieve draai te geven.

Het is natuurlijk belangrijk om te luisteren naar anderen wanneer zij moeilijkheden ervaren maar dit mag niet de boventoon vieren. Het is dan ook belangrijk om hen te helpen het positieve te zien. In elke situatie zit iets positiefs.

♥ Straal zelf positiviteit uit

Kijk niet naar anderen maar start bij jezelf. Indien jij op je werk komt met een rothumeur en chagrijnig dan heb je de toon gezet. Start de dag goed! Dan willen de mensen in je omgeving graag in je buurt zijn.

Tip: Start de dag met het zetten van een positief affirmatie voor superkracht. Check hier mijn blog..

♥ Geef complimenten

Het geven van complimenten aan anderen is een mooie manier om positiviteit uit te stralen. Als je iets positiefs ziet zeg het degene dan. Vaak registreer je wel dingen maar je zegt het niet. Het is altijd leuk om iets positiefs te horen. Toen mijn jongste dochter de puberleeftijd had en als ik dan zei dat ik zo trots op haar was dat ze uit zichzelf de vaatwasser had leeg geruimd  dan had ze een smile van oor tot oor.

Let op! Wel gemeend een compliment geven een ander voelt bewust en/of onbewust aan of je het meent.

♥ Vertel eens een positief verhaal

Het is zo makkelijk om een negatief verhaal te vertellen of iets negatiefs te vertellen wat je hebt meegemaakt. Deel eens de mooie dingen die elke dag gebeuren of die je ziet. Waarom vertellen we niet de mooie verhalen? Start er vandaag eens mee om in ieder geval één positief verhaal te vertellen.

Als ik bij mijn schoonmoeder kwam dan hoor ik altijd als eerste wie er nu weer is overleden en/of ziek is. Standaard vraag ik dan: 'heb je nog wat leuks meegemaakt?'

♥ Dank je wel

Het is zo eenvoudig maar af en toe zo lastig. Zeg dank je wel. Ik heb al verschillende blog berichten gemaakt over dankbaarheid. Ik ben altijd bijzonder dankbaar naar anderen mensen en ik vind het ook leuk om een kleine attentie te geven met de reden van mijn dankbaarheid. Het is de één van de beste manieren om positiviteit op te bouwen.

Geluk oproepen is eenvoudiger dan je denkt. Je hebt niets extra nodig, alleen waardering voor wat er nu is. Dankbaarheid is één van de krachtigste emoties om goede dingen in je leven aan te trekken. Het is de eenvoudigste manier om negativiteit uit je leven te laten verdwijnen.

Positief denken is werken en betekent oefenen maar positieve actie ondernemen ook. Probeer één van de bovenstaande punten op te nemen in je dag en kijk eens wat voor effect dit heeft.

Eén positieve handeling kan je dag een boost geven. 

Wil jij positief worden?

Richt je op de positieve kanten van het leven, en merk hoe je leven verandert.
Bekijk meer positiviteit >>>

Welke actie onderneem jij om positief te zijn?

Als je dit artikel waardevol vindt voor inspiratie en/of motivatie dan zal ik waarderen als je dit artikel wilt verspreiden door het te delen met anderen mensen.Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat.

Enter your text here...

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

positief denken, positief worden, positieve handelingen


Misschien vind je dit ook leuk:

Blijf vertrouwen

Blijf vertrouwen
 • Corinne schreef:

  Als altijd weer blij met deze kijk op het leven en de wil het te verspreiden zodat er nog veel mensen uiteindelijk lekker in hun velletje komen te zitten……dank je Marian ♥

 • Beste Marian,

  Dank je wel voor dit fantastische blog bericht. De dingen die je schrijft zijn o zo waar.

  Vind het zeer mooi wat je aan het doen bent met je website. Wat ik zelf erg geweldig vind wat je doet is de mensen bewust maken van hoe belangrijk het denken is en positiviteit daarbij.

  Mijn complimenten en zie uit naar je nieuwe berichten!

  Gr. Ruwan

  • Dank je wel, Ruwan. Lief van je. Bedankt voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >