Online ondernemen ontdek je talenten

Online ondernemen ontdek je talenten. Talent, we willen het allemaal hebben en we schijnen het ook allemaal te hebben. Maar hoe kom je erachter waar jouw sleutel tot succes ligt voor het opzetten van een florerende online onderneming? En hoe ontwikkel je jouw talenten? En hoe belangrijk is het eigenlijk om jouw talentenkracht in te zetten. Los van alle maatschappelijke verwachtingen?

De economie draait op talent

De laatste tijd hoor je steeds vaker dat het belangrijk is om je passie en talenten te volgen. En dat is niet voor niets. Talent is belangrijk en het moet worden opgespoord en ontwikkeld. De hele economie draait erop. In het bedrijfsleven gaat het dan, kort samengevat, om de besten en de slimsten. Hiermee worden over het algemeen andere talenten dan muzikaliteit, kleurgevoel, een artistieke neus bedoeld; het gaat eerder om leidinggevende capaciteiten samen met een scherpe neus voor interpersoonlijke relaties en een gezonde dosis verstand. Door dit alles in te zetten ontdek jij als online ondernemer je talenten.

Talent binnen jouw onderneming

Werk was, voor de zogeheten tijd met kenniswerker, over het algemeen uitvoerend en lichamelijk zwaar werk. Lang niet iedereen had een baan waarin je je persoonlijk kon ontplooien en ontwikkelen. Werk hoefde niet per se zin aan het leven te geven. Activiteiten die het leven zin gaven, bevonden zich vooral buiten het werk. Denk aan een kunstgezelschap, de muziekvereniging, een literatuurclub of de kerk. Tegenwoordig is dat allemaal anders. Werk mag mag leuk, zinvol, gezellig en authentiek zijn. Een baan of zelfstandig ondernemerschap biedt de kans om je talenten te ontwikkelen en als het even kan ook nog eens van toegevoegde waarde te zijn voor de maatschappij. Zingeving, dat woord komt ook steeds vaker voor binnen de ZZP branche. Juist omdat vaste waarden zoals traditionele geloofskaders en vaste sociale gemeenschappen wegvallen. Maar vooral in grote organisaties blijft het vaak onduidelijk waar die zingeving blijft en hoe je je talenten optimaal kunt inzetten. Niet zo gek dus dat ook jij wellicht overweegt om voor jezelf te kiezen en voor jezelf te beginnen, zodat je talenten tot hun recht komen en jij het maximale uit het (werk)leven haalt.

Aanzien, erkenning en voldoening zijn essentieel

Volgens de Amerikaanse psychiater Anna Fels en de schrijfster van het boek Vrouw & Ambitie zijn aanzien en erkenning sleutelwoorden voor je zelfbeeld en het ontplooien van je ambities. Ons zelfbeeld heeft aandacht en verzorging nodig om er vol voor te gaan en vol overgave op je doel af te gaan. Hierbij helpen positieve reacties van anderen. Door je talenten en passies te volgen kom je in de zogenoemde flow terecht. Je echte talent straalt van je af. Een toestand waarin je ‘zijn’ volledig samenvalt met wat je doet. En waarin je vreugdevol focust op je activiteit, je de tijd verliest en opgaat in wat je doet. Het maakt hierbij niet uit of je aangeboren talent inzet of de wil om er te komen aanspreekt. Als je ergens veel tijd aan besteedt, dan word je er goed in. Ongeacht de leeftijd waarop je ermee begint. Ongeacht hoeveel talent je daadwerkelijk bezit. Kortom, talent is maakbaar. Focus, train, ontwikkel en ontdek je talenten. Aanzien, erkenning en voldoening staan je te wachten.

Talent en geluk mag je een handje helpen

Filosofen, psychologen, economen zijn er nog lang niet over uitgepraat, maar dat het bezig zijn met talenten en talentenkracht van wezenlijk belang is, dat staat buiten kijf. Hierbij geven inspanningen jou voldoening, maar anderen zullen ook de energie die je uitstraalt als positief ervaren. Zij zullen ontroerd raken, gemotiveerd of op een andere manier onder de indruk raken. Door jouw talenten in te zetten help je ook een ander om gelukkig te zijn. Pas wanneer jij gelukkig bent, zul je ook een ander gelukkig kunnen maken. En hoe fijn is dat, win win! Het ontwikkelen en stimuleren van je talent draagt dus bij aan een zinvoller en betekenisvoller leven. Met je oorspronkelijke kunnen, in duizenden uren trainen aangeleerd of juist aangeboren, heb je de sleutel in handen om iets moois aan anderen te geven.

Lezersaanbieding: online-coaching voor flow als beginnend ondernemer

Vastgelopen in je huidige baan, bang voor een nieuwe stap in je werk of weet je niet waar je moet beginnen met het opzetten van een eigen onderneming? Geen zin of geen tijd voor een uitgebreide praatsessie? Dan biedt Just Be You iedere donderdagavond van 17.30 uur tot 21.30 uur een coaching-gesprek van een half uur via skype of Google hang-out.  Zo ontdek je jouw talenten om een online onderneming stap voor stap op te zetten. Je meldt je heel eenvoudig aan via info@justbeyou.nl en ontvangt de eerste sessie cadeau. Vervolg gesprekken bedragen 35,- per half uur. Heb je nu al vragen of wensen voor je online onderneming? Laat het ons dan vooral weten, zodat we je optimaal van dienst kunnen zijn. Vragen kost niets; wellicht fijn om te weten.

Waar kan Just Be You je onder meer mee helpen?

# Het in kaart brengen van jouw talenten en doelen

# Webshop starten en beheren

# Social media gebruik en/ of strategie

# Het maken van een online magazine

# Schrijven van nieuwsbrieven

# Schrijven van wervende blogartikelen

# Ontwikkelen van een website

# Bedenken van een online training

# Presenteren met Powerpoint

# Geven van een webinar

# Produceren en editen van bedrijfsfilmpjes en promotiefilmpjes


Tags

online ondernemen, talentkracht, verwachtingen, zelfbeeld


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>