Om nooit te vergeten en echt te gaan gebruiken

Dit is één van de eerste quote’s die ik bewust heb opgeschreven, met de bedoeling hem nooit te vergeten en echt te gaan gebruiken. Hij pakte mij helemaal. Staat nog op de planning om als mooie muursticker te laten uitwerken.

Deze quote is mindfullness gevangen in een absolute waarheid.

Inmiddels is mindfullness oud nieuws, maar zo’n kleine 10 jaar geleden de grondlegger van de nieuwe spiritualiteit die toepasbaar is in het dagelijks leven.

Wat maakt hem voor mij zo speciaal?

Het is voor mij de ultieme manier om helemaal in het NU te blijven, en dat geeft heel veel rust. Het enige moment waarop we invloed uit kunnen oefenen is tenslotte het nu.

Gisteren is voorbij, aan het verleden kunnen we niks meer veranderen, toevoegen of verwijderen. We zullen het ermee moeten doen zoals het is. Het had vast een reden waarom het gegaan is zoals het gegaan is. Niks meer aan doen, alleen maar loslaten. Heerlijk, geen gepieker meer over wat ik allemaal anders had kunnen doen of zeggen. Geen gemaal meer over verdriet of boosheid. Niks meer aan doen. Loslaten.

Morgen is nog een volledig mysterie. Wat er gaat gebeuren is nog volstrekt onduidelijk en onzeker. Natuurlijk maak je plannen en heb je verwachtingen. Misschien lijken alle dagen wel op elkaar en treedt er een soort van voorspelbaarheid op. Maar je weet het niet. In een split-second kan alles ineens zomaar anders zijn en ziet je dag er heel anders uit dan dat jij had verwacht. Piekeren over wat er allemaal kan gebeuren, wat je verwacht: volstrekt zinloos. Als je er dan toch invloed op wil hebben, produceer dan de mooiste uitkomsten die je kunt bedenken i.p.v. de meest angstige.

Vandaag is een cadeautje. Je bent toch maar weer mooi wakker geworden vanochtend. Niemand had je beloofd dat dat zou gebeuren, toch? Geniet van elk moment, het is kostbaar. Het zijn de herinneringen van morgen. Zorg dat het herinneringen zijn waar je niet over hoeft te piekeren, die je niet zou willen veranderen of waar je spijt van hebt.  Op vandaag heb je invloed, je schrijft zelf je verhaal, iedere minuut.

Vandaag kun je voelen, ruiken, ervaren, liefhebben met heel je zijn. Morgen bestaat nog niet en gisteren is voorbij. Vandaag heb je het zelf in de hand, maak er iets moois van.

En daarom is deze spreuk een van mijn favorieten. Deze herinnert mij eraan om bewust te leven en los te laten waar ik geen invloed op heb. Maar ook zeker niet te verzaken waar ik wel invloed heb.

Wat is jouw favoriete quote?

Als je dit artikel waardevol vindt voor inspiratie en/of motivatie dan zal ik waarderen als je dit artikel wilt verspreiden door het te delen met anderen mensen. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat.

[social_warfare]

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

boosheid, leven in het nu, quote, verdriet, verleden


Misschien vind je dit ook leuk:

Een wijze les

Een wijze les

Accepteren

Accepteren

Die stap terug….

Die stap terug….
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>