Ebook Kanker is een cadeau van Jip Keijzer

Ebook Kanker is een cadeau van Jip Keijzer Ken je Jip nog uit het programma ‘over mijn lijk’. Klik hier om een eerder blog bericht over hem te lezen. Ik vind het hem zo bijzonder enthousiast en ik heb grote bewondering voor Jip.

Nu kwam ik op internet een ebook van hem tegen “kanker is een cadeau”. Ik heb het in één ruk gelezen. Ontzettend mooi, krachtig en vanuit het hart geschreven. Wat een positiviteit van Jip en hij haalt alles eruit wat erin zit.

Ebook Kanker is een cadeau

Dit is het dagboek van Jip Keijzer, een jonge, knappe vent van 25 jaar die midden in het leven staat. Dan blijkt in juli 2008 dat hij botkanker heeft.

Vanaf dat moment mailt hij vrienden, familie en collega’s over de ontwikkelingen over zijn ziekte en over zijn gevoelens en ideeën. Ideeën die hij opdoet tijdens zijn behandelingen om de kanker een halt toe te roepen en een bron van inspiratie zijn om de zorg voor jonge mensen met kanker vooral méns-gericht te maken.

Zo lanceert hij het idee voor een veilige digitale ‘hangplek’ voor jonge kankerpatiënten en vindt hiervoor oor bij de afdeling Medische Oncologie. Het mondt uit in wat nu de AYA4 community van het UMC St Radboud is.

Hij zoekt zaken uit over voeding, spiritualiteit, leeftijdspecifieke zorg. Jip beschrijft ook hoe hij zijn leven doorleeft, met de kanker op zijn bagagedrager. Een aanvankelijk nog optimistische levensverwachting moet gaandeweg drastisch worden bijgesteld. Op 1 december 2011 krijgen Jip en zijn naasten te horen dat ‘er niets meer aan te doen is’.

In zorgland is daar een mooi, verhullend woord voor: terminaal. De harde werkelijkheid is dat zijn leven op deze aarde op korte termijn zal eindigen.

Downloaden

Het ebook is gewoon gratis te downloaden en dat kan je doen via onderstaande link:

Ebook kanker is een cadeau van Jip Keijzer

Dankbaar

Ebook Kanker is een cadeau van Jip Keijzer Ik vind de titel best wel confronterend. Moet je dankbaar zijn voor kanker? Moeilijk, maar ik denk wel dat als je een situatie meemaakt je er weer van leert.

Waar ik dankbaar voor bent is dat ik, ondanks mijn verleden, ben geworden wie ik wil zijn. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Daar ben ik het verleden dankbaar voor.

Haal jij alles eruit wat erin zit? Ga je het ebook lezen? 

Als je dit artikel waardevol vindt voor inspiratie en/of motivatie dan zal ik waarderen als je dit artikel wilt verspreiden door het te delen met anderen mensen.Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat.


Tags

ebook kanker is een cadeau, inspirerend, jip keizer, kanker, over mijn lijk, positief


Misschien vind je dit ook leuk:

Levensles van een sterke vrouw

Levensles van een sterke vrouw

Laat je niet overweldigen

Laat je niet overweldigen
 • Is het e- book van Jip nog te downloaden???

  • marian schreef:

   Ik heb net even gekeken en de link werkt idd niet meer. Ik zet het even op mijn todo lijstje om na te kijken ;-).
   Thanx voor je reactie!

 • De link naar het Ebook van Jip werkt niet..

  • Jenny Schollaert schreef:

   Bij mij werkt de link ook niet

 • Lieve Marian,

  Ik wil je bedanken voor de mails die je me stuurd en ik ben je dankbaar voor het positive wat je uitstraald met je blogs en de insperatie die je eruit kunt halen voor een ieder wat wils.
  Ik hoopdat 2014 een goed en gezond en vooral vredelievend zal zijn ook delend met de ander meer saamhorigheid en warmte voor de medemens.
  En niet zo eenzaam en alleen.
  Vriendelijke groet van Lenneke

  • Lieve Lenneke, dank je wel voor je mooie reactie. Geen dank en heel graag gedaan. We gaan voor een top, gezond, mooi en positief 2014!

   Warme groet, Marian

 • Marlies schreef:

  Erg mooi en inspirerend. Ik wil je bedanken voor het delen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.