Accepteren

Je kunt het verleden niet veranderen, vergeten, bewerken of wissen.

Accepteren

Je kunt het verleden enkel accepteren.

Alles wat geweest is behoort tot het verleden, daar kun je niets meer aan veranderen. Geen schuldgevoelens, geen spijt, geen pijn of haat, enkel acceptatie.

Door te accepteren dat het bij je verleden hoort kun je het loslaten en kost het niet langer nog energie in het heden.

Energie die je beter kunt gebruiken om een mooie toekomst te maken.

Alles wat je nu doet en denkt heeft invloed op je toekomst. Negatieve gevoelens uit het verleden houden op die manier grip op je toekomst als je ze toelaat.

Maak jezelf vrij van het verleden en begin elke dag fris en vrij.

Veel van onze onvrede en teleurstellingen komen voort uit het feit dat we willen dat dingen/situaties anders zijn dan ze zijn. Als je leert accepteren dat het is zoals het is, bespaar je jezelf een hoop frustratie.

Frustraties levert jou alleen maar een rotgevoel op. En dat rotgevoel weerhoudt je ervan om gewoon gelukkig te zijn in het moment.

Laat zijn wat is en ga door met de dingen waar je wel invloed op hebt.

Gelukkig zijn is een werkwoord. Het is durven kiezen voor geluk. Kijk en accepteer wat er op je pad komt en met die gegevens er het beste van maken, dat is geluk in actie.

Zelf de verantwoordelijkheid nemen.

Wat er op je pad komt heb je niet in de hand. Hoe je ermee omgaat wel.

Gelukkig zijn werkt als een magneet. Gelukkige mensen zijn stralende mensen. En juist dat stralende is zo aantrekkelijk. Iedereen wil in dat licht staan.
Investeer in je eigen geluk, je eigen licht, en je trekt steeds meer geluk aan.

Wil je graag een verandering in je leven? 

Je omringen met de juiste mensen en de juiste informatie is cruciaal voor je succes. Happy Member is een allesomvattend virtuele coaching ervaring waar je toegang krijgt tot live coaching gesprekken, opgenomen masterclasses, werkboeken, elke maand een nieuwe bundel en andere hulpmiddelen om je leven naar een hoger niveau te tillen.

Dit platform met alleen members is gemaakt voor jou. Voor jou die graag leerzame, motiverende en inspirerende trainingen wil met laag toegankelijke maandelijkse kosten. Ontdek hier hoe je meer uit jezelf haalt!

Leestip: Loslaten, hoe doe je dat dan?

Accepteer dat wat er is

Wanneer we iets (ongewenst) niet accepteren, wordt het boosheid, frustratie etc.. Wanneer we het wel accepteren, wordt het tolerantie.

Wanneer je onzeker bent en hier tegen vecht dan wordt het angst. Wanneer je het accepteer dan wordt het een reis.

Wanneer we een ander zijn opmerking niet accepteren of ermee blijven zitten dan wordt het boosheid, gevoel hebben ‘niet goed genoeg te zijn’, kwaadheid en/of woede. Wanneer we het accepteren, wordt het vergeving.

Wanneer een ander iets heeft wat jij graag zou willen en je accepteert het niet, wordt het jaloezie. Wanneer je het accepteert, wordt het inspiratie.

Verder gaan betekent niet dat je vergeet. Het betekent alleen dat je accepteert wat er plaatsvond en besluit door te gaan met leven.

Accepteer dat wat er is. Het niet willen en/of kunnen accepteren dat dingen soms anders lopen dan we willen, zorgt voor stress.

Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn.

En ook al is het niet ideaal, verwacht altijd dat er mooiere dingen naar je onderweg zijn.


Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

aantrekkelijk, acceptatie, accepteren, geluk, gelukkig, investeer, teleurstellingen, verleden


Misschien vind je dit ook leuk:

Innerlijke rust (incl. 9 tips)

Innerlijke rust (incl. 9 tips)
  • beetje kort door de bocht…… soms moet je eerst rouwen en dan bouwen.. acceptatie is er niet zomaar…. dit gaat gepaard met een heel proces.. Alles alleen maar positief zien bouw je luchtkastelen….

    • Dank je wel voor je reactie. Voor mij is het belangrijk waar je in gelooft en als dat is ‘met positief zien bouw je luchtkastelen’ dan is dat ook zo <3. Warme groet, Marian

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >