Neem actie! Wees niet bang om te falen.

Wees niet bang om te falenWat een inzendingen heb ik gehad op mijn vraag; ‘Hoe kan ik je helpen?’. Ik heb nog lang niet alles bekeken en/of verwerkt want mijn mailbox is werkelijk ontploft. Honderden formulieren heb ik ingestuurd gekregen.

Eén inzicht heb ik wel gehad, en dat is dat er zoveel dromen zijn maar de angst voor het falen groot is. Het niet durven gaan voor je droom. Het hoeven geen grote stappen te zijn maar elke kleine stap op weg naar je doel is er al één. Van de formulieren die ik heb gekregen vroegen veel mensen om inspiratie en een schop onder hun &$#@!.  Daar heb ik dit artikel voor geschreven ;-).

Wees niet bang om te falen.

Wil je graag iets hebben of doen? 

Houd je ogen en oren open en pak de kans als deze zich voordoet. Wacht niet op het perfecte moment, want het perfecte moment komt nooit. Er zijn altijd wel tig redenen te bedenken waarom je iets niet nu moet doen. Toch is NU het beste moment wat er is.

Het is geen kunst om redenen te verzinnen waarom je iets niet zou doen, maar als je het echt wilt moet je actie ondernemen. Wees niet bang om te falen oftewel ‘fouten’ te maken. Falen hoort bij het leven. En als je niet faalt, zal je nooit succes hebben.

Zelf heb ik ook wel eens gedacht, oeps Marian, dat had je beter anders kunnen doen. De volgende keer houd ik dit in gedachten en zo leer ik weer van de ‘fouten’ die ik heb gemaakt.

Veel mensen vragen anderen mensen om raad. Het is een soort toestemming vragen aan anderen en wachten op goedkeuring. Je kan iedereen wel om advies vragen maar je verwacht of wacht eigenlijk op het antwoord wat jij wilt horen. Diep in je hart weet je precies wat je wilt.

Neem actie en wees niet bang om te falen. Leef jouw leven en ga je dromen achterna. Het is zo zonde als je jezelf de hele tijd blijft afvragen wat er zou zijn gebeurd als je de kans had gepakt.

Ga jij je dromen achterna of wacht je op het perfecte moment? Ben jij bang om te falen? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder! Ik waardeer je reactie.


Tags

dromen, falen, fouten maken, goedkeuring, jezelf, leef jouw leven


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Weet je wat mijn grootste droom is? Dat ik eindelijk durf uit te spreken wat ik vind. Dat ik blaak van zelfvertrouwen en mij niet langer laat leiden door wat anderen van mij verwachten/verlangen/willen/denken. Ik wil niet langer pleasen. Ik word er zo verdrietig van als ik er weer te laat achter kom dat ik toch weer aan het pleasen ben. En soms het het te koste van mijn partner die dan ook heel teleurgesteld is in mij en dat doet pijn.

  • Hoi Marja, wat maakt dat je niet durft uit te spreken wat je vindt? Het begint met bewust worden en die stap zie je nu. Misschien is dit wat voor je: http://www.nietdrukmaken.nl

   Warme groet,
   Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >