Loslaten, ga ermee aan de slag en verlos jezelf van een heleboel nutteloze ballast

Het jaar loopt op zijn laatste benen. En zoals elk jaar is het voor mij het ideale moment om het afgelopen jaar nog eens de revue te laten passeren.

 • Wat is er allemaal gebeurd
 • Wat heb ik voor elkaar gekregen,
 • Wat is gelukt,
 • Wat kan ik afstrepen op mijn Bucket-list
 • Wat waren de geluksmomenten,
 • Wat waren de verdrietige momenten,
 • Wat was een minder goede beslissing,
 • Wat heeft het me gebracht, en ook
 • Waar wil ik vanaf?

Als alles zo op een rijtje staat kom ik ook altijd zaken tegen die niets meer toevoegen aan mijn leven. Ooit hebben ze hun dienst bewezen in de vorm van gemak, vriendschap, herkenning, leerschool, als spiegel of iets anders. Maar er komt een moment dat het klaar is.

Een moment waarop je beseft: het kost meer energie dan het oplevert.

Dat is het moment om die zaken bewust te gaan loslaten, zodat ze niet langer ‘ruis’ veroorzaken en ongemerkt energie blijven slurpen. Die energie kun te tenslotte beter gebruiken voor alle dingen die je wél wilt realiseren in je leven. Te beginnen in 2015.

Daarom wil ik je uitnodigen om een lijstje te maken met zaken die jij wilt loslaten.

Denk o.a. aan:

 • Fysieke spullen die je niet gebruikt of niet meer nodig hebt, of je herinneren aan iets wat je niet meer in je leven wilt.
 • Mensen waar je geen ‘binding’ mee voelt. Dat betekent niet altijd dat je er definitief mee moet breken (soms is dat ook ingewikkeld, omdat het familie of collega’s zijn bijvoorbeeld). Maar het kan wel betekenen dat je hun rol in jouw leven beperkt en je niet langer laat leiden door het ‘drama’ dat ze in jouw leven veroorzaken.
 • Gewoontes van jezelf: op het gebied van leefstijl of gedragingen en overtuigingen die je niet dienen.
 • Angsten die je beheersen,
 • Gedachten over jezelf, die mogelijk eerder destructief zijn dan positief en bemoedigend.
 • Perfectionisme
 • Iets anders.

Jij bent vrij om dat los te laten wat niet, meer, bij jou hoort. Het is jouw leven.

Er zijn vele manieren waarop je dat kunt doen:

https://www.justbeyou.nl/loslaten-hoe-doe-je-dat-dan/

Loslaten, ga ermee aan de slag en verlos jezelf van een heleboel nutteloze ballast

Maar voor het einde van 2014 wil ik je uitnodigen om het op een rituele manier te doen die past bij de tijd van het jaar: verbranden.

Schrijf een brief aan jezelf, maak een lijstje, desnoods alleen een kladje, een tekening of maak een collage. Doe gewoon wat bij jou past. Verzamel alles wat jij achter wilt laten in 2014 en niet meer wilt meenemen naar 2015.

Op 31 december verbrand je de brief in de open haard, kachel, vuur korf of je houdt er een lucifer onder. Voor je ogen verdwijnt alles wat jou niet meer dient. In alle culturen staat vuur voor het ultieme transformatie proces. Je laat alles als het ware in rook opgaan, vervliegen.

Adem in, adem uit en laat los.

Wat een bevrijding.

Natuurlijk is het altijd een beetje eng, je laat het vertrouwde gaan. Ook al voelt het niet prettig, het is vertrouwd, je weet wat het is. Op het moment dat je loslaat, verdwijnt het uit je leven. En dan? Wat komt er voor in de plaats? Iets nieuws, wat je nog niet kent, wat je nog moet gaan onderzoeken en beleven. Spannend. Onbekend maakt onbemind. Het helpt als je durft te vertrouwen en je angst ook laat gaan, ook loslaat.

Ik wil dit proces graag samen met je doen.

Dus bied ik je de mogelijkheid om je brief met mij te delen.

Op woensdag 31 december zal ik dan tijdens een vlog alle ingezonden brieven verbranden in mijn eigen openhaard. Natuurlijk anoniem. Ik bespreek alleen het onderwerp dat losgelaten mag worden. Zo geef je je intentie tot loslaten net iets extra’s. Je deelt het namelijk met anderen. Die daar op hun beurt weer door geïnspireerd en gesteund worden.

Ga ermee aan de slag en verlos jezelf van een heleboel nutteloze ballast.

Laat mij weten wat jij wilt loslaten, stuur voor 30 december een e-mail naar info@justbeyou.nl o.v.v. loslaten in de onderwerp balk.

Doe mee en gun jezelf een lichter en positiever 2015!

Ik kijk uit naar jullie inzendingen en heb veel zin in een laaiend vuur op 31 december in mijn open haard.

Met warme groet,
handtekening Marian

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

ballast, jezelf, loslaten


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Nou Marian dat is een aardig aanbod van jou,
  daar doe je vast heel veel mensen een grandioos plezier mee,

  een brief schrijven… weet je toevallig heb ik dat een paar weken geleden gedaan,
  al m’n frustraties boosheid, naar m’n ex toe er in gezet en tijdens een wandeling met de honden,
  heb ik de vlam er in gezet, en waaide de as overal naartoe.
  weg met haar,

  een nieuw jaar wacht ons, met nieuwe kansen, en zij, mag gelukkig worden met wie ze wil,
  ik gun het haar van harte, ik laat het niet langer aan mijn hart komen.

  Marian, ik lees je graag, je bent een heilzame bron voor veel mensen,

  “respect”

  Hele fijne kerstdagen gewenst, en een bijzonder mooi nieuw jaar,

  Namaste,

  Dien

 • Ik wil mijn angst om geen geld te hebben loslaten!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >