Leer slimmer met geld omgaan + Winnen Een dubbeltje op zijn kant

dubbeltje op zijn kantHet boek van het RTL4 Programma ‘Een dubbeltje op zijn kant’ van John Williams en Annemarie van Gaal.

Ik kijk graag naar het programma ‘Een dubbeltje op zijn kant’ en je leert echt iets over het beheren van je financiën of bewust worden van het belang van het inzichtelijk maken van je financiën.

Het boek met het gelijknamige titel als het tv programma is een aanrader. In het boek staan praktische geldtips en slimme besparingen. Aan de hand van hun ervaringen onderscheiden John en Annemarie acht verschillende geldtypes onder mensen. In het boek kan je nagaan welke geldtype je bent en doe je voordeel met de adviezen die worden gegeven.

Aan elke type wordt een hoofdstuk gewijd waarin duidelijk wordt gemaakt hoe het financieel beter kan.

Meer zit er niet in

Dit is één van de acht geldtypes en daarin wordt de gezegde omschreven: ‘Als je voor een dubbeltje bent geboren, word je nooit een kwartje’. Hierin herken ik veel want dit is een gezegde die mijn ouders altijd hanteerde. In hoeverre is dit jouw overtuiging? Ik ben er echt mee aan de slag gegaan want zulke overtuigingen kunnen gevolgen hebben. Er wordt ook geschreven dat je met deze gezegde je situatie als een feit gaat beschouwen waar je niets aan kunt veranderen. Hier bereik je niets mee. Het leven zit vol kansen en het is aan jou om ze te grijpen of te laten lopen. 

De les

In het boek vind je steeds een ‘les’. Onderstaande les niet alleen op financieel gebied maar is eigenlijk een les op alle gebieden in je leven.

[quote align=”center” color=”#999999″]Kaappen met de slachtofferrol, want die gaat je niet helpen om erbovenop te komen. Als je een fijn leven wilt, is het belangrijk dat je je niet opstelt als slachtoffer maar dat je een vechter wordt. Focus op de toekomst, blijf niet berusten in je lot maar neem het heft in eigen hand en kom in actie. [/quote]

Aan het einde van het boek staat een handige begrippenlijst. Een dubbeltje op zijn kant is ook te koop als e-book.

Winactie van ‘Een dubbeltje op zijn kant’

Just Be You mag van uitgeverij Bertram + de Leeuw drie boeken weggeven aan de lezers.

Wat moet je doen?

Beantwoord de onderstaande vraag door een reactie onder dit blog bericht achter te laten. Delen hoeft niet om te winnen maar ik zal het natuurlijk wel waarderen!

Waar bespaar jij op of waar kan jij eventueel op besparen?

Ik heb me zojuist aangemeld op sloopdecrisis.nl en misschien is dit ook wat voor jou.

Vrijdagavond 18 oktober 2013 om 20.00 uur maak ik de winnaar bekend!


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Nelleke schreef:

  Ik heb het laatste jaar al flink bespaard door grote “energie-slurpers” de deur uit te doen zoals het tropisch aquarium. Dat scheelde echt!
  Besparen op bijv. de boodschappen kan beter, maar ik doe mijn best en word er steeds handiger in.

 • katinka schreef:

  Ik bespaar door leuke uitstapjes dichter in de buurt te doen.. Etentjes, spelletjesavonden thuis organiseren i.p.v. buiten de deur, kaartjes voor sauna, pretpark en dierentuin alleen via vakantieveilingen aankopen. Verder maak ik een weekmenu (iedere week anders met artikelen die in de aanbieding zijn). Ook kom ik graag op rommelmarkten voor tweedehands boeken, spelletjes of kleding.

 • Ik bespaar doordat ik mijn abonnementen en loterijen heb opgezegd. Bij boodschappen doen, koop ik alleen wat ik nodig heb, en bij veelvuldig gebruik van sommige houdbare produkten sla ik meer in als het in de reclame is. Ook bij keuze maken wat we moeten eten laat ik me inbeinvloeden welke verse groenten er in de reclame is, en evt. kan combineren voor meedere dagen. Bij andere aankopen eerst afvragen “heb ik het wel echt nodig. Waar ik nog wel echt op kan bezuinigen is: in huis qua stroomgebruik daar bewuster op worden, ook veel apparaten die standbye staan. Watergebruik zouden we bewuster in kunnen worden. Besparen op halen of bezorgen van een “snelle hap”. Verdiepen in alle verzekeringen, om te kijken of het soms toch beter is om over te stappen. En waarschijnlijk zal er nog een hoop zijn om te kunnen bezuinigen, maar daar moet je wel bewust van worden door soms een eye-opener van een ander.

 • Oei!
  Ik vergeet te melden dat ik graag op je nieuwsbrief reageerde, maar n i e t hoef mee te doen met je loterij. Een ander zal het boek vást beter kunnen gebruiken dan ik/wij.
  (Heb oooook al twee keer mee mogen maken dat een gewonnen boek en een gewonnen fiets – bij iemand anders – überhaupt niet werden gelezen en niet werden gebruikt….).

 • Goh, wat zijn er toch tegenstellingen!

  Lees zálig deze nieuwsbrief en het is een kolfje naar mijn hand.
  Ik ben door de ervaring een expert op besparingsgebied geworden en vindt de uitzendingen zalig, maar wel bekend terrein.

  Vaak klinkt het ‘Waar doen jullie het toch van?’. Als je dan aanbiedt om de mensen bijvoorbeeld van ziekenfonds te laten veranderen of van energiemaatschappij te laten wisselen gaat dat niet door want zelfs dát wordt al als ‘eng’ ervaren.

  En vervolgens zit ik allerlei materiaal van Joe Vitale en T. Harv Eeker te lezen en is het net of een denkbeeldig vlaggetje ineens door de wind 180 graden wordt gedraaid: “Als je je kunt aanleren op de juiste manier te denken h o e f je helemaal niet te besparen, want dat speelt dan helemaal niet meer. Je wilt bepaalde objecten dan gewoon niet meer hebben óf die komen ‘moeiteloos’ in je bezit.
  Ik denk zelf ook wel dat een aantal voorwerpen alleen-maar gewenst zijn, omdat ‘die ander ze ook heeft’. Heb je de stilte, de rust in jezelf gevonden, zoals Marianne vaak schrijft, dan gaat er heeeel wat materieels gewoon aan je voorbij, omdat je geen behoefte er meer aan hebt. Wij hebben geen kinderen, dus hoe het dan gaat weet ik niet. Houdt me ten goede.

  En waar ik zelf weer geld uit putte: mensen in mijn omgeving willen graag hun dakgoot schoongemaakt hebben en, tot mijn verbazing, willen daar graag voor betalen….Lèren kijken, inderdaad.

 • Ik heb een vast bedrag. En OP=OP

 • Jolanda schreef:

  Sinds mn dochter 18 is geworden en halverwege dit jaar op kamers is gegaan voor studie ben ik er €400,- op achteruit gegaan.Ik was altijd al handig qua boodschappen en uitgeven maar nu Moet ik en dat valt niet mee.
  Ik sta niet int rood,heb geen schuld maar wil dat ook graag zo houden.Ben aan het kijken voor n goedkoper huis,gooi weinig weg,vries in en zo verder.
  Maar omdat dit al jaren zo gaat is het n automatisme geworden denk ik en ga ik er van uit dat ik niet meer kan besparen…Hopelijk met het boek toch nog andere inzichten en nog meer besparen?

 • Marlene schreef:

  Het zijn voornamelijk de EXTRA’s die ons de das omdoen. Ik hanteer al jaren een huishoudboekje en een jaaroverzicht, maar het lukt nog steeds niet om uit te komen met hetgeen we hebben. We zitten niet veel over het uit te geven bedrag, hooguit een paar tientjes, maar over een aantal jaren genomen, zou dit een behoorlijke schuld opleveren (geleerd van tv 😉 Het is gewoon een kwestie van sterk in je schoenen staan en je houden aan het budget wat je hebt en daar ben ik sinds een paar weken streng op gaan letten. Als mijn man bijv. met iets onverwachts thuiskomt, dan trek ik dat bedrag af van mijn huishoudgeld en zeg ik “het is kiezen of delen”. Verder bezuinigen we op alles wat je je maar kunt bedenken en heb ik een potje gemaakt voor verjaardagen en spaar ik het bedrag van 2 pakjes shag in de week, omdat we 3 jaar geleden zijn gestopt met roken. Daarvan heb ik dit jaar een mooi fornuis kunnen kopen en dat moedigt je aan om door te gaan 🙂

 • Anne-Marie schreef:

  Hallo Marian, we wassen altijd in het weekend en de afwasmachine draait alleen ‘ s nachts vanwege laagtarief, boodschappen voor de hele week doen en letten op de aanbiedingen, kleding kopen als de uitverkoop begint (kan goed met onze seizoenen ;). Maar zou graag nog veel meer bespaartips willen die zowel goed zijn voor het milieu, onze gezondheid en uiteraard de portemonnee!

 • Hoi Marian,

  Ik kijk ook wekelijks het programma dubbeltje op zijn kant. Elke keer weer haal ik er goede tips uit die ik ook gebruik. Na een echtscheiding moest ik op gaan letten op de financiën. Nu moest ik het zelf gaan doen en werd ik bewust van mijn financiële situatie. Onlangs is de kinderalimentatie enorm verlaagd door een nieuwe wet en dat betekende erg veel voor mij en de kinderen. Maar het heeft me ondanks veel financieel in te moeten leveren juist heel veel goeds gebracht. Ik heb al mijn rekeningen gesplitst. Ik weet precies wat er maandelijks in komt en uit gaat, ik sta niet meer voor verrassingen. Een vast bedrag per maand om boodschappen van te kopen en dan ook proberen om zo goedkoop boodschappen te doen en toch lekker te eten. En het lukt me!! Ik houd zelfs geld over op mijn boodschappen rekening. Deze maand heb ik de verjaardag van mijn oudste dochter gehad. Het was een sport om dit low budget te gaan doen en ook dat is me gelukt. Zelf taart gemaakt en van appels uit de tuin van een collega voor de kinderen mini appelflapjes gemaakt. Alles was op en mij gaf t energie. Dat waar ik nog graag meer over te weten zou komen is hoe ik nog meer kan besparen op mijn verzekeringen en op gas water en licht. Misschien kan t boek mij daarbij helpen…..ik merk zelfs dat door meer thuis met de kinderen te ondernemen en hun bewust te maken van geld. Ze te vertellen wat bijv uitstapjes kosten, ze sneller tevreden zijn met juist de kleine dingen en de liefde die ze van me krijgen…❤️❤️❤️

 • Brenda schreef:

  Ik hoop aankomend jaar goed op mijn gas/licht te bezuinigen. Zat al jaren bij dezelfde energie maatschappij en ben nu overgestapt. Ik ga daar (met mijn jaargebruik) bijna 40 euro per maand minder betalen. Reken maar uit.
  Daarnaast is er altijd wel iets te beknibbelen op boodschappen. Kijk echter uit met aanbiedingen, want je wordt snel bedonderd. Vooral de AH… eerst boven aan de pagina ‘25% korting’… even later ’tweede halve prijs’… pfff, da’s hetzelfde. Vaak kloppen de prijzen die ze erbij zetten helemaal niet. En is het in feite helemaal geen aanbieding. Als iets 2de gratis is en je gebruikt het vaak, koop er dan veel van in. Vooral dingen zonder houdbaarheid.
  Lees je daarbij ook in op het begrijp houdbaarheid, we gooien veel te veel weg 😉
  Korter douchen, niet over de kachel aanzetten….
  Oh ja, die brise dingen voor in het stopcontact? Gooi er je eigen etherische olie in, veel lekkerder en (mits je geen dure gebruikt) ook veel goedkoper 😉
  Kleding voor mijn kind koop ik al jaren via marktplaats en de tweedehands winkel. En zelf loop ik daar ook geregeld binnen. Verzekeringen, internet, tv… volgens mij valt er nog veel meer te bezuinigen 😉

 • Hennes schreef:

  Zo’n drie jaar geleden besloot ik te stoppen met werken (om thuis te blijven bij onze drie kinderen). Betekende wel dat we een stapje terug moesten doen maar dat had ik er graag voor over. We hielden in een lijst bij wat onze uitgave waren en waar op bezuinigd kon worden. Dit waren de voornamelijk de boodschappen en verder hebben we onze abonnementen nog eens doorgenomen en een paar opgezegd. Verder kijken we nog elk jaar wie de goedkoopste leverancier is wat gas/water/licht betreft. Ondertussen werk ik weer en zijn dit mooie spaarcenten!

 • Anita H. schreef:

  Ik ben al bijna een jaar werkloos en dat voel ik wel…. Het is dus bittere noodzaak om zuinig aan te doen. Hierop ben ik sindsdien gaan besparen:
  * eten. Ik zoek meer afleiding en probeer zo weinig mogelijk te eten. Op kwaliteit beknibbel ik niet.
  * kleding. Dat kan ook wel gemakkelijk als je niet hoeft te werken. Voor in huis volstaat een heel simpel t-shirt met een sweatshirt eroverheen. In de zomer heb ik vaak met eenvoudige topjes gelopen.
  * uitgaan. Doe ik nog maar zelden en als ik ga drink ik van tevoren wat meer.
  * terrasjes in de zomer. Komt nog maar zelden voor! Ik spreek liever af voor een wandeling.

 • Serina schreef:

  Ik bespaar niet ergens specifiek op, maar maak graag bewuste keuzes in mijn aankopen.

 • Ik bespaar op de kleding van mijn kinderen. Eerst kocht ik altijd veel merkkleding,
  maar nadat mijn man zijn baan verloor, en we een stapje terug moesten doen,
  ben ik op zoek gegaan naar leuke goedkopere kleding, en hou hierdoor meer geld over,
  en de kinderen vinden deze kleren nog leuker ook! want merkkleding zegt ze helemaal niets.

 • Marlies schreef:

  Ik neem elke week een vast bedrag op per week en daar moet ik het gewoon mee doen. Als je dat weet is het ook geen probleem meer. Dubbeltje op zijn kant kijk ik ook graag.

 • Laurentia schreef:

  Mijn motto: Alles wat je niet uitgeeft, dat is pas een besparing!

 • Corinne schreef:

  Toen we nog 2 verdieners waren hield ik geen dubbeltje over. op vakantie lukte zelfs niet. Toen verloor eerst ik mijn baan en was het al een flink stapje terug. Toen daar ook nog eens het failisement van het bedrijf waar mijn man werkte bij kwam, denk je dat komt nooit meer goed. Maar zie, we’re still standing, komen nog steeds niet om van de honger maar als je goed oplet en keuze’s maakt blijkt dat er toch ONTZETTEND veel valt te besparen op ………boodschappen doen. Hoewel ik toch wel weer zin heb in eens wat anders te kopen dan alleen de noodzakelijke boodschappen en dus met dit minimum graag zou willen leren te sparen doe ik toch een poging mee te doen voor dit boek ♥

 • christian schreef:

  ik denk altijd voor de (grote) aankoop even na: heb ik het echt nodig? wat voor verrijking geeft het mij met deze aankoop. zo koop ik (vaak) dingen die ik echt nodig heb

 • Op de boodschappen,goed op de aanbiedingen letten en dan een voorraad inslaan

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >