Vijf mentale aktiepunten die kunt doen voor een beter zelfbeeld

beter zelfbeeld

Wie zich beter in zijn vel wil voelen, hoeft niet noodzakelijk te zweten en te puffen. Een stevige mentale training is eigenlijk veel belangrijker. Koester daarom deze vijf motto’s

Vanaf het moment dat je weet dat zelfvertrouwen groeit uit je mentaliteit en niet zozeer uit je lichaamsbouw, ben je al halverwege. Er zijn vrouwen genoeg die volgens de normen van het schoonheidsideaal een fantastisch figuur hebben en toch overladen worden door complexen en onzekerheden. De boosdoener is bijna altijd een negatief denkpatroon. Begin daarom alvast met deze 5 boodschappen aan jezelf.

Vijf aktiepunten voor een beter zelfbeeld

 • Vergeet niet dat iets moois nooit perfect is.
  Perfectie is saai, zoniet onmogelijk. Het is heel zeldzaam dat de modellen die je ogen uitprikken in de boekjes echt zichzelf zijn. Gelukkig zijn met je eigen lichaam wil niet zeggen dat alles perfect moet of kan zijn. Het wijst daarentegen op het feit dat je hebt leren leven met je imperfecties. Durf daarom die spiegel te confronteren en dankbaar te zijn voor het lichaam dat je gekregen hebt. Het is een krachtige oefening die positieve boodschappen naar je brein kan sturen.
 •  Je lichaam is meer dan een uiterlijke verschijning
  Ons lichaam dient om te functioneren, niet om stil te zitten en ‘mooi’ te zijn. Maak tijd om alle geweldige mogelijkheden te vieren en draag er zorg voor.
 • Hoe minder kopzorgen, hoe meer plaats voor fijne herinneringen
  Stel jezelf even voor binnen 20 jaar. Zou je willen terugkijken en denken ‘Was ik maar gelukkiger geweest met mezelf’, of wil je kunnen terugblikken op die zalige, zorgeloze tijd op het strand, een avondje stappen, … Deze mentale oefening doet je afwegen wat eigenlijk echt belangrijk is en over welke dingen je geen kopzorgen hoort te hebben.
 • Wensen om iemand anders te zijn, is een verspilling van wie je bent
  Het klinkt cliché, maar we zijn allemaal uniek. Leer deze uniekheid te koesteren en erken dat het nutteloos is om jezelf eindeloos te vergelijken met anderen. Geef niet toe aan een minderwaardigheidscomplex en laat je eigen zelfbeeld zeker niet vormen door mensen in je omgeving.
 • Hul je lichaam in kleren die je doen stralen
  Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven, maar een beetje investeren in kleren die je flatteren, kan echt helpen om je lichaam meer te appreciëren. Volg niet slaafs trends die je onzekerheden alleen maar in de verf zetten, maar mik op comfortabele, goed passende outfits die je op een gezonde, milde manier naar jezelf doen kijken.

Bron: de telegraaf


Tags

gelukkig zijn, negatief denkpatroon, zelfbeeld


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>