Lancaster tegen zonneallergie

Mijn dochter Rosalie heeft een blog bericht geschreven naar aanleiding van een advies die ik kreeg op Schiphol Airport. Ik kocht daar zonnebrand op weg naar Ibiza toen de vrouw mij een tip gaf tegen zonneallergie. De tip heb ik doorgegeven aan mijn dochter, die een hele lichte huid heeft en hieronder haar blogbericht:

Lancaster tegen zonneallergieLancaster tegen zonneallergie

Het wordt de komende dagen weer heerlijk weer in ons koude kikkerlandje. Behalve lekker zonnen en genieten van het warme weer is dit ook de periode waarin veel mensen na een zonnige dag naar de drogist rennen voor de verbrande huid. Juist met dat ene uurtje op het terras of dat rondje hardlopen kan het hard gaan. Een goede zonnebrand is dan ook zeker van belang. Maar waar begin je? Er zijn zoveel soorten zonnebrand dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Uiteraard ligt het aan je huidtype welke zonnebrand voor jou het beste is, maar ik deel graag mijn ervaringen met je.

Wat ben je wit

Iedere jaar heb ik het weer. De eerste paar zonnestralen en de zonneallergie slaat toe. Rode bultjes, jeuk en pijn waardoor mijn vakantie al snel wordt verpest. Hele dagen onder de parasol en insmeren, niet hoe je de zomerse dagen voor je ziet. Urtizon, hooikoorts pillen.. ik heb alles al geprobeerd, maar niks hielp. Daarnaast heb ik een erg witte huid waardoor mij zelfs na 2 weken vakantie alsnog wordt gevraagd wanneer ik weg ga, omdat ik ‘nog zo wit ben’. Ik kreeg via mijn moeder de tip om Lancaster zonnebrand te gebruiken. Eerst was ik wat sceptisch, want: hoezo zou een zonnebrand ineens wel werken na allerlei medicijnen? En eerlijk is eerlijk, daarnaast hangt er natuurlijk ook wel een prijskaartje aan.

In de aanslag met mijn ICI Paris XL klantenkaart ging ik vol goede moed naar de parfumerie om de Lancaster zonnebrand te halen die daar in de aanbieding was. Het resultaat was een 400ML fles Silky Milk van SPF 15 en 30. Daarnaast wilde ik ook wel een bruine teint en daarvoor heb ik een fles Tan Maximizer Tan Prolonging Soothing Moisturizer gekocht, hetgeen wat mij een bruine kleur zou moeten geven en deze ook langer behouden.

Op vakantie

Mijn vakantie kon beginnen. Ik begon de eerste paar dagen met het smeren van factor 30, zodat ik niet gelijk de eerste dag al zou verbranden. Langzaam werd mijn huid iets bruiner, waardoor ik na een paar dagen overstapte op factor 15. Mijn gezicht bleef ik wel heel de vakantie met factor 30 insmeren. De zonnebrand vond ik erg lekker ruiken maar had niet een te sterke geur, wat ik ook wel fijn vond. Daarnaast trekt het erg snel in. Het enige nadeel ervan was dat het niet waterproof was, waardoor bij transpiratie of een rondje zwemmen ik opnieuw moest smeren.

De aftersun vond ik heel fijn. Deze trekt snel in en heeft dezelfde milde geur als de zonnebrand. Normaal sloeg ik de aftersun nog weleens over omdat je dan heel de avond blijft plakken, maar door deze smeerde ik me netjes elke avond in. Een stuk beter voor je huid, zodat deze kan herstellen van de hele dag zon.

Maar dan het belangrijkste: de zonneallergie. Ondanks dat ik er wat sceptisch tegenover stond heeft het echt geholpen. Ik heb voor het eerst sinds jaren geen last van zonneallergie gehad. Dit is echt het grote pluspunt van deze zonnebrand. Ook ben ik wel iets bruiner geworden, maar dit vond ik niet veel meer dan anders. Behalve dat de aftersun snel intrekt en lekker ruikt, vond ik deze voor mijn teint niet veel toevoegen.

Al met al een hele fijne zonnebrand die je zeker goed beschermt tegen de zon, uiteindelijk het meest belangrijke. Blijven smeren want voorkomen is beter dan genezen.

Pssst goed nieuws: dezelfde zonnebrand is nu bij Douglas in de aanbieding!

Stralende groet,
Rosalie Palsgraaf


Tags

allergie, allergisch, lancaster, review, zon, zonnebrand


Misschien vind je dit ook leuk:

Kut Kanker – Review

Kut Kanker – Review

5 stappen per dag

5 stappen per dag
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.