Hoe zorg je ervoor dat je doelen motiverend zijn en niet frustrerend?

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met deze website en in het begin vond ik het frustrerend om te zien hoe andere websites, die later startte veel sneller groeide. Ik wilde dat ik mezelf niet zo onder druk had gezet ;-). Uiteindelijk blijkt ook dat alles niet is wat het lijkt! Dit is nu ook een gezegde van mij geworden.

Als je doelen frustrerend worden dan heb je een veel grotere kans dat je afhaakt. Gelukkig ben ik mij hier op tijd bewust van geworden zodat ik kon accepteren.

Onderstaand nog een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je doelen je blijven motiveren…

Hoe te zorg je ervoor dat je doelen motiverend zijn en niet frustrerend?

# 1 Ken jezelf

Zelfinzicht, zelfkennis en zelfvertrouwen zijn de basis voor een authentiek leven. Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij weet wat je vaardigheden en talenten zijn, des te groter zal je zelfvertrouwen zijn. Des te gemakkelijker zal het zijn om je eigen pad te bewandelen in het leven.
Investeren in jezelf is dus altijd een goed idee.
Blijf jezelf ontdekken, blijf nieuwsgierig naar je eigen beweegredenen en belemmeringen, blijf jezelf ontwikkelen.
Geluk zit in jezelf, maar jij bent zelf degene die het eruit kan halen.

# 2 Vertrouw

Veel mensen stoppen met het najagen van hun droom en/of doel als je het geloof kwijt raakt om dit te bereiken. Het is moeilijk maar niet onmogelijk. Ontwikkel jezelf, denk na, bepaal je eigen levensvisie en presenteer jezelf met vertrouwen en zelfrespect. Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je jezelf geeft, niet een ander.

vertrouw altijd op jezelf

# 3 Verdeel het in kleine stappen

Zie je doel voor ogen en verdeel het allemaal in kleine stappen. Wanneer je een boek wilt schrijven zal deze (hoogstwaarschijnlijk) niet binnen één maand gedrukt klaar zijn. Het begint met een visie. Plan het proces en stel kleine doelen. Leg het schrijven van de eerste 500 woorden vast. Het is altijd goed om grote doelen te hebben, maar als je niet het proces plant, zul je verstrikt raken in waar te beginnen.

#4 Maak je niet druk wat een ander van je denkt

Het is jouw doel! Hoe minder jij je druk maakt over wat anderen van je denken, hoe gemakkelijker je leven wordt. Je hoeft dan immers alleen nog maar rekening te houden met wat je zelf wilt en denkt dat goed is. Dat scheelt een hoop energie! Richt al je energie op wat je wel wilt voor jezelf. Richt je op de verandering die je voor je ziet. Focus met al je aandacht op een andere uitkomst en blijf in die richting bewegen.

Durf jij stappen te zetten richting het onbekende? Laat jij je beperken door angst en onzekerheid? Bedenk dan wat je alternatief is: als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je steeds wat je altijd kreeg. Routine en sleur, is dat wat je voor jezelf wilt?

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

doelen, dromen, motivatie, motiverend, passie, vertrouwen, zelfinzicht


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>