Hoe je toch productief kan zijn als je geen motivatie hebt

Jij zal het vast ook wel hebben meegemaakt. Geen motivatie hebben om iets te voltooien. Uitstel gedrag, noemen we dat. Geen zin om iets te doen en je er vreselijk rot onder voelen ;-). Wacht niet met je doelen bereiken totdat de tijd gunstig is, want de juiste tijd komt bijna nooit. Vaak stellen we iets uit omdat we bang zijn om te falen.
Dat je eigenlijk geen vertrouwen in jezelf hebt dat je acties ook daadwerkelijk iets gaan opleveren. Resultaat: we doen niets want als je geen actie onderneemt, kun je ook niet falen.

Hoe je toch productief kan zijn als je geen motivatie hebt

#1 Beweging
Wat mij weer in beweging krijgt, is beweging. Gewoon een wandeling. Lukt het even niet, ga een wandeling maken en dit kan helpen om je weer even te resetten. Even tijd nemen voor jezelf, diep ademhalen maakt je weer productiever en in staat om je taak af te maken. Het werkt echt.

#2 Breek grotere of lastige taken op in hapklare stukken
Je ziet door de bomen het bos niet meer. Je bent zelfs nog niet eens begonnen omdat je overweldigend bent wat je allemaal (nog) moet doen. Begin klein! Elke reis begint met een eerste stap.

#3 Lees dagelijks iets inspirerend of motiverend!
Voor sommigen komt dit een beetje in de buurt van zwererig gedoe. Als je je hierbij niet goed voelt, negeer dit dan. Dat is eigenlijk zo bij alles ;-). Wanneer je je omringt met positievie dingen zal je meer halen uit je bezigheden. Lees bijvoorbeeld een inspirerend boek en/of quote. Zorg voor je dagelijkse motivatie zodat je zin hebt om te starten.

#4 Zet het uit je hoofd.
Je kan niet aan alles denken: je zal sowieso wel eens iets vergeten en door steeds aan alles te denken, kan je je niet 100% focussen op andere zaken. Waar je je op richt, dat groeit.
Maak er een gewoonte van om met een ToDo-lijstje te werken. Op deze manier zet je de dingen uit je hoofd en kan je je volledig richten op die dingen die je wilt bereiken.

#5 Doe de dingen eerst waar je het meest tegenop ziet.
Het is een beetje een rare vergelijking maar ik had vroeger eerst mijn groeten op voordat ik mijn stukje vlees op had. Ik had dan eerste het ‘vervelende’ achter de rug en had een beloning in het vooruit zicht ;-). Doe eerst de dingen waar je zo tegenop ziet. Als je dat hebt gedaan voel je je opgelucht en zal je zien dat alles gemakkelijker gaat. Dan praten we niet eens over het lekkere gevoel die je dan krijgt en de energie.

#6 Wees trots op jezelf
Wees trots op jezelf. Door elke avond even stil te staan bij alles wat je hebt gedaan die dag, realiseer je je pas echt wat je allemaal doet en ook al bereikt hebt. Hoe klein de stap ook was die dag.

Begin iedere dag hoopvol en vol goede moed. Laat vervelende herinneringen je niet beperken voor het heden. En heb altijd vertrouwen in goede tijden voor de toekomst. Hoop, geloof, vertrouwen, liefde en een slecht geheugen zijn sleutels voor een gelukkig leven.

Dus dat er maar een paar Ik weet dat er veel meer dingen zijn die ik zou kunnen toevoegen aan deze lijst, en als je een tip die je helpt om meer georganiseerd en productief te zijn, zou ik het graag lezen in de comments hieronder!

Zit je de laatste tijd niet zo lekker in je flow?
Plof je uitgeblust op de bank zonder te gaan voor je doelen?
Ben je op zoek naar meer balans en energie?
Pak de positieve draad dan weer op en klim stap voor stap uit je dipje. Kijk eens naar deze effectieve eCursus: Leef jouw Leven…

Getting things doneAanrader om te lezen:

Getting Things Done
De kunst van stressvrije productiviteit

 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

boekentip, flow, goede moed, jezelf, motivatie, productief, productiviteit


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Marian Kamp schreef:

  Wat ook heel belangrijk is denk ik voor een hele hoop mensen is. De computer / telefoon/ en tv een poosje achter slot en grendel zetten. Of met jezelf en je omgeving afspreken om overdag niet achter deze schermen te kruipen. Maar pas als je je doelen lijstje heb afgewerkt. Zelf draag ik nu dagelijks mijn hanger met de stip aan de horizon. En als ik even zit te dromen of te niksen merk ik dat mijn hand vaak ongemerkt naar de hanger grijpt. En dan voel ik steeds weer de stip aan de Horizon. En zeg weer tegen mijzelf kom op meid werk naar je doel. Dit maakt je blij.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >