Kiezen voor geluk

Kiezen voor geluk

kiezen voor gelukKiezen voor geluk
Kay Pollak

Een boek voor een beter leven. En opeens is er dan toch een barstje in mijn leven. Het zien van je ware aard, of de ware aard der dingen, zo makkelijk blijkt dat nog niet te zijn.

Ik had weleens gehoord dat het ineens komt, als bliksem bij heldere hemel, en anderen zeggen weer dat het geleidelijk gaat. Dat je vooral een heleboel geduld mag hebben.

Ter illustratie. Onlangs had ik een afspraak met iemand om naar een belangrijke meeting te gaan. De dag voor de vreselijk belangrijke vergadering werkte ik heel precies en gestaag mijn lijstje af, zodat ik de volgende dag op tijd en fris en zonder kopzorgen deel kon nemen aan de meeting.

Ineens kreeg ik om 23.00 uur in de avond een e-mail met hierin een bericht dat de persoon met wie ik had afgesproken niet bij de vergadering aanwezig kon zijn. Ergernis overviel me. Al helemaal toen deze persoon na een half uur opeens een sms stuurde en weer wél mee wou naar de meeting. Schakel de schakel in mijn hoofd. Ik raakte nog meer geïrriteerd.

Niks op tijd slapen, niks rustig mijn werkspullen voor de volgende dag klaarmaken. Heel even was er zelfs een kleine verontwaardiging, maar dat vervloog net zo snel als het gekomen was. Het ging tenslotte om een afspraak die gewoon doorging. Zulke dingen, misverstanden gebeuren nu eenmaal. Ze horen erbij. Misschien denk je nu; was dit het? Nee, nog even geduld.

Een deuk in mijn ego

De volgende dag stond extra vroeg op, zodat ik op tijd bij mijn afspraak zou zijn. Ik stapte flink door en opeens kreeg ik weer een sms met de tekst; ‘sorry, ik ben wat later’. Mijn eerste reactie was om kwaad te worden. Er was mij onrecht aangedaan. Een deuk geslagen in mijn ego.

Normaal gesproken zou ik er nog lang mee hebben rondgelopen. Ik zou me op anderen af hebben gereageerd. Maar dit keer niet. Dit keer leverde het me zelfs een binnenpretje op. Al helemaal toen we over de snelweg naar de meeting scheurden in een nogal krakkemikkige auto. Een last viel van mijn schouders. De keten was doorbroken. Er kwam een klein barstje in mijn beeld van hoe de dag perfect zou moeten verlopen. Het zat zo.

Iedere die persoon die ik ontmoet, is naar mij toegestuurd

Met deze gedachte verandert degene die ik ontmoet in iemand die mij een mogelijkheid geeft. Iets dat je als een aanval ziet wordt een uitdaging. Iedereen die bij mij ‘voor problemen zorgt, wordt een uitdaging.

Zo wordt volgens het boek Kiezen voor Geluk elke ontmoeting een uitdaging. In plaats van geïrriteerd te raken, kun je wellicht eens beginnen te lachen. Wat is het dat deze persoon me laat zien? In Kiezen voor Geluk geeft de schrijver Kay Pollak de volgende oefening mee:

De gedachte dat ieder mens naar mij is toegestuurd, helpt me om om minder slachtoffer te zijn van anderen, en meer volwassen en actief te zijn en mijn verantwoordelijkheid te nemen. Je wordt steeds meer de schepper van je eigen werkelijkheid.

Kiezen voor Geluk heeft mij geleerd om anders tegen de werkelijkheid aan te kijken. Het boek geeft je gereedschap waarmee je je ware ik zult ontdekken. Hierdoor vind je de innerlijke balans terug en kun je als mens groeien.

Wil je meer plezier in het dagelijks leven? Je vrijer voelen en op een praktische manier aan de slag met jezelf? Kiezen voor Geluk is voor iedereen die zichzelf wil leren kennen en wil groeien in ontmoetingen met anderen.

De oefeningen uit het boek helpen je hierbij. Een aanrader ook voor iedereen die beter wil leren communiceren. Kiezen voor Geluk is te koop via bol.com 

Geschreven door Sylvia

[social_warfare]

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

Kay Pollak, Kiezen voor geluk, review


Misschien vind je dit ook leuk:

Kut Kanker – Review

Kut Kanker – Review

5 stappen per dag

5 stappen per dag

Boekentips

Boekentips
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>