Invriezen

invriezenFREEZE IT!

Invriezen, ik ben er gek op. Het bespaart geld en je hebt altijd iets bij de hand. Want zeg nou zelf, hoe vaak komt het niet voor dat je iets weggooit omdat de helft nog over was? Ik heb daarom wat leuke en handige invriestips op een rijtje gezet!

Kaas
Er komt een punt dat er geen plakje meer te halen valt van het laatste stukje kaas. Snij de korsten ervan af en rasp het. De geraspte kaas kun je prima in de vriezer bewaren. Scheelt je ook weer geraspte kaas kopen.

Pesto
Na opening is pesto uit een potje vaak niet lang houdbaar. Vul een ijsblokjesvorm met de overgebleven pesto en vries in. Zo heb je altijd iets bij de hand.
I.v.m. de notenallergie van vriendlief maak ik mijn eigen pesto. Ik maak dan gelijk een grote hoeveelheid en vries dit in. Net zo makkelijk en een stuk lekkerder! Een leuk recept vind je hier.
Tip: na het verdelen van de pesto over de vormpjes, laat dan wat ruimte over en vul aan met olijfolie. Dit voorkomt uitdrogen in de vriezer.

Knoflook
Hak de teentjes knoflook fijn (of pers uit), rol in plastic en vries in. Wanneer je knoflook nodig hebt breek je een stukje van het bevroren staafje af.

Tomatenpuree
Vaak genoeg heb je geen heel blikje tomatenpuree nodig. Vries wat over is in met behulp van een ijsblokjesvorm.

Wijnblokjes
In sommige recepten verwerk je een scheutje rode wijn. Ingevroren wijnblokjes voorkomen dat je gelijk een hele fles moet openen. Koop één fles, vries in met behulp van een ijsblokjesvorm en je hebt altijd een ‘scheutje’ rode wijn in de vriezer.

Soep
Ik ga ervan uit dat vele mensen restjes soep invriezen, maar toch benadruk ik het nog maar eens. Doe dit bij voorkeur in 1-persoonsporties. Zo heb je altijd je eigen Cup-a-Soup bij de hand.

Fruit
Is je fruit net niet vers genoeg meer om ‘uit het handje’ te eten? Snij het fijn en vries het in. Altijd goed voor een smoothie.
Oudere appels kun je inkoken met wat water. Kaneel en suiker erbij en invriezen als appelmoes. Een aantal appelmoesrecepten vind je hier.

Verse kruiden
Je hebt er vaak niet heel veel van nodig en voor je het weet hangt je bieslookplantje zielig en verdord op je aanrecht rond. Om dit te voorkomen vries je de kruiden gewoon in. Wassen, drogen, klein snijden en invriezen maar.

PRAKTISCHE TIPS

IJsblokjesvorm
Haal de bevroren blokjes eruit en doe deze in een zakje. Dit bespaart ruimte in de vriezer.

Vriezerlijstje (Oma’s Tip!)
Maak een vriezerlijstje. Hierop kun je per vrieslade bijhouden wat er in zit. Het kost wat tijd, maar scheelt je wel het doorzoeken van de hele vriezer als je iets nodig hebt. Je weet in één oogopslag wat je in huis hebt.

Gezondheidstip:
Bij het invriezen van producten gaan bacteriën niet dood. De kou zorgt er alleen voor dat ze stoppen met vermenigvuldigen. Bij het ontdooien zullen de bacteriën weer actief worden en zich verder vermenigvuldigen. Dit is precies de reden waarom wordt afgeraden een product een tweede keer in te vriezen. Bij de tweede keer ontdooien vermenigvuldigen de bacteriën zich nog sneller. Ontdooi je producten ook bij voorkeur in de koelkast, dit voorkomt dat de bacteriën zich te snel vermenigvuldigen.

Tip van:

Baukje Willems: Goede tips! Ik heb er ook eentje. Mijn kinderen krijgen brood mee naar school. Ik koop vers brood en beleg en maak een heleboel pakjes tegelijk klaar en vries het in. S morgens kan het zo bevroren mee naar school en het is voor de lunch ontdooit.

[social_warfare]


Tags

invries tips, invriezen


Misschien vind je dit ook leuk:

Invriezen

Invriezen
 • Madelief schreef:

  Soep kun je het allerhandigst invriezen in stevige, rechte, dikke glazen theebekers, mèt een oor (bijv die van de hema voor 1 euro). Je haalt de bekers met soep uit de vriezer (precies het aantal bekers voor het aantal personen dat het wil eten), laat ze eventueel 4 uur ontdooien en verwamt ze dan in de magnetron (het oor van de beker wordt niet heet). Je kunt nu eenvoudig de soep eten, zonder extra afwas.

 • Hey Brenda!!

  Wat een fijne tips, bedankt!

  groetjes els

  • Dank je wel Els voor je reactie. Zelf ik heb er weer wat van geleerd ;-).

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >