Ken je beperkingen, en trotseer ze elke dag. Daarmee heb je jezelf lief.

Geschreven door: Marije van Vredendaal

Vaak heb ik het over het volgen van jouw eigen pad en het leven leiden dat jij wilt. Dat is makkelijk gezegd, en moeilijker gedaan. Je wordt als mens vanaf geboorte gevormd door zoveel verschillende factoren. Jouw karakter, jouw opvoeding, jouw familie en omgeving, jouw maatschappelijke status, jouw scholing etc. etc. Alles heeft invloed op hoe jij jouw leven indeelt en inricht. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat wij onszelf, en daarmee onze omgeving, beperkingen opleggen die invloed kunnen hebben op kwaliteit van leven en het vinden van geluk. Let wel, het vinden van geluk is voornamelijk een interne reis.

Beperkingen

Deze opgelegde beperkingen kunnen ervoor zorgen dat je je eigen geluk in de weg staat en het leven minder positief, of zelfs negatief, ziet. De mooie dingen in jezelf en jouw leven niet kunt zien. De oogkleppen die je hebt opgezet, voor wat voor reden dan ook, beletten je een vrij en gelukkig leven te leiden. Probeer meer te doen waar jij blij van wordt, echt blij, ongeacht wat anderen ervan zouden vinden. Ga eens als een kind over het strand rennen of door het water en voel dat je leeft. Een momentje van geluk dat niks kost, geen moeite en geen geld maar dat je een gevoel van rijkdom zal geven.

Trotseer de beperkingen die je jezelf oplegt of die anderen je opleggen door te doen en te zeggen wat jij wilt. Uiteraard met respect naar anderen toe. Laat je niet teveel leiden door de referentiekaders van anderen, want die zijn anders dan de jouwe,of de beperkingen die anderen zichzelf opleggen. Het zegt niks over jou en wie jij bent. Prijs jezelf gelukkig dat jij eventuele beperkingen van je af wilt gooien. De ander zou dat misschien ook wel willen, maar het gevoel hebben het niet te kunnen of durven. En uit onvrede jouw geluk wilt bagatelliseren. Sta dit niet toe, wees jezelf en probeer op die manier jezelf te inspireren gelukkig te zijn. En wie weet inspireer je daarmee ook de ander.

Mijn pad en mijn reis is het voelen van geluk en gelukkig zijn, met mezelf en met mijn leven. En met alle mensen die ik om mij heen heb verzameld die er een rol in hebben. Deze mensen laat ik graag weten wat ze voor mij betekenen, omdat gevoel en energie uitdelen met hen mij gelukkig maakt. Deze uiting van liefde doe ik vanuit mijn hart naar de ander en ik hoop dat de ander deze accepteert met een open hart. Als zij dat niet kunnen, er meer achter zoeken dan bedoeld is (komt vooral voor bij man-vrouw relaties) of het niet kunnen teruggeven, laat dat je niet weerhouden om te zijn wie jij bent en de liefde te uiten die jij wilt uiten. Immers, niemand kan je ooit verwijten dat je teveel liefde geeft. Iedereen heeft liefde nodig en zal liefde moeten kunnen ontvangen of aanvaarden om hun eigen hart erdoor te laten verwarmen.

Kan jij liefde ontvangen en/of ontvangen? Ik waardeer het als je hieronder een reactie wilt achterlaten.


Misschien vind je dit ook leuk:

About the Author

Leave a Comment:

Add Your Reply