Geloof in jezelf

Je bent in staat om dingen te doen waar je gedachten aan denken.

Je bent prachtig mooi als je vastbesloten je eigen pad volgt en je niet van de wijs laat brengen door de obstakels langs de weg.

Je bent prachtig als je gelooft in jezelf! Laat ‘fouten’ je leermomenten zijn en weet je weg door je ervaringen. Als je valt pak jezelf dan weer op en ga verder op jouw pad.

Je bent krachtig, mooi en aantrekkelijk als je gelooft in jezelf.

Geloof in jezelf, 9 tips:

1. Vergelijk jezelf niet met anderen. 

Natuurlijk kan het motiveren om hetzelfde te willen doen als iemand anders alleen kan het ook een valkuil zijn doordat je andere mensen wilt “verslaan”.

Door jezelf te vergelijken met anderen kan je je zelfvertrouwen naar beneden halen. Dit doordat je snel geneigd bent om jezelf te vergelijken met mensen die ‘beter’ zijn.

Kijk naar wat jij leuk vindt om te  doen en doe het op jouw manier.

2. Stop met oordelen. 

Als je aan het oordelen bent dan zet je jezelf boven een ander en in werkelijkheid is dit niet zo. Wat zegt het over jezelf? Iedereen denkt op zijn of haar manier en dit hoeft niet dezelfde denkwijze te zijn zoals die van jou.

Je kunt een ander niet veranderen alleen jezelf. 

In ieder mens zit iets moois. Iedereen is de moeite waard want in elk hart is liefde.

3. Accepteer jezelf. 

Just Be You gewoon op de manier hoe je bent op de mooie manier die alleen jij weet. Als je niet van jezelf kunt houden, hoe kan je dan van een ander houden? Start met jezelf te accepteren. Kijk naar de mooie dingen van jezelf. Wanneer je lekker in je vel zit, zal nog niet iedereen je leuk vinden. Dat hoeft niet en waarschijnlijk maakt het je dan ook niet uit.

4. Durf het verleden los te laten…

En kijk naar de toekomst…

Durf te genieten van het leven…

Want het verleden is niet voor niks het verleden…

Laat het verleden los, je hebt nog een hele weg voor je.

Het verleden kan je niet meer veranderen. Het is er alleen nog in je herinnering. Zie het verleden als een leerproces en wees blij met de persoon je die je nu bent. Wees bewust dat je gehandeld hebt op de wijze die je toen had. Op dit moment had je het misschien anders gedaan maar is dat niet altijd zo?

Wat geeft het je om eraan vast te houden?

5. Richt je op het positieve. 

Laat het positieve overheersen in je leven. Er is altijd weer een deur die op een kier staat of open gaat. Verander je gedachten en je verandert de realiteit. Je gedachten zijn de makers van je humeur, stemming, de uitvinder van je dromen en de maker van je wil. Richt je daarom op het positieve.

6. Geloof in jezelf en blijf geloven. 

Geloof in je eigen kunnen en vermogen om elke dag een nieuwe start, een keuze, een (kleine) actie te doen in de richting van een mooi leven.

Stop met geloven in je beperkende gedachten zoals “ik kan het niet”, “dat lukt mij nooit”, “ik ben niet goed genoeg” etc. Stop met geloven van deze onzin. Geloof in jezelf, dat is gezond!

Geloof in jezelf

7. Werk aan je doelen.

Ga door als een doel belangrijk voor je is. Je hebt altijd weer een morgen om het opnieuw te doen, maar realiseer dat er misschien niet altijd een morgen is. Ga achter je droom en doelen aan.

8. Behandel jezelf zoals jij wilt dat anderen je behandelen. 

Wat zeg jij allemaal tegen jezelf? Zou je zo tegen een vriend(in) praten? Behandel je jezelf met respect? Stel je je grenzen?

Indien jij jezelf met respect behandelt zullen anderen je voorbeeld volgen. Begin er vandaag nog mee en word je bewust van het feit hoe je jezelf behandelt.

9. Maak je niet druk wat anderen van je denken. 

Verlies jezelf niet in de zoektocht naar acceptatie van anderen mensen. Ik heb veel gehad aan het verhaal: omgaan met afwijzing.

Je bent goed zoals je bent en je hebt niets te bewijzen aan iemand anders. Maak je niet druk want anderen van je denken en maak je meer druk om wat je van jezelf denkt.

Wat is houden van jezelf voor jou? 

Voor mij betekent het houden van mezelf, genieten van het leven, genieten van mezelf, dingen doen die ik leuk vind, vertrouwen op mijn eigen gevoelens, van mijn eigen krachten uitgaan, het nemen van risico’s, leren van het verleden en de ‘fouten’ die ik gemaakt heb.

Geloof in jezelf en heb vertrouwen dat het gaat zoals het bedoeld is.

Geloof jij in jezelf? Ik waardeer het als je hieronder een reactie wilt achterlaten.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

aantrekkelijk, gelooft in jezelf, jezelf, krachtig, mooi


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Ik heb het artiekel geloof in jezelf gelezen, ik zit nu zelf in een moeilijk periode, ik weet niet hoe ik in mezelf moet gaan geloven, door dit te lezen is me meer, duidelijk geworden. En kan ik weer verder.

 • Hallo Maar ,
  heb juist hetzefde voor als u maar heb dit meer met mannen pricies of ik ze afstoot met vrouwen geen enkel probleem kan er goed mee comuniceren .Heb me ernu bij neergelegd en trek het me niet meer aan kun je nog niets aandoen ben trouwens al 50 jaar ben nu meer een eenzaat geworden .Maar het bevalt me wel.Wat komt dat komt altijd positief blijven.Ik zou zeggen Maar ,trek het je niet aan en probeer er het beste van te maken.Maar vooral positief denken negatief denken is nefast het sluipt in je onderbewust zijn binnen en het maakt je kapot .Veel boeken lezen over positief denken of motivatie filmpjes bekijken op you tube.Vermijd alles wat negatief is .Ieder mens is uniek u ook .Probeer je geest open te maken en misschien meer foert zeggen wat ze over je denken.Leven is mooi maar je moet erwat voor doen.
  gr Bart.

 • Het klinkt heel mooi om bij jezelf te beginnen, maar mij is het tot nu toe nog niet gelukt. Al heel mijn leven ( ik ben 46) moet ik dealen met afwijzing. Zelf toen ik naar een psychotherapeut ging vanwege een trauma. Op de dag van de 2e afspraak zei deze dat ik de tijd fout had opgeschreven.Toen ik een uur later nogmaals heenging ( vlg hem de afgesproken tijd) toen bleek hij volgens zijn buurman te zijn vertrokken. Ik denk dat een ieder wel kan bedenken hoe kapot je jezelf dan voelt. Zelfs een professional die je bij een 2e ontmoeting niet meer op zijn spreekuur wilt hebben. Ik heb laten die dag toen vanaf thuis geprobeerd erachter te komen of het toevallig fout gelopen was, maar al gauw bleek ik het toch juist te hebben ingeschat. De beste man heeft mij met een smoes afgewimpeld maar was daarna nooit meer telefonisch bereikbaar voor het maken van een nieuwe afspraak. Daar dit het ergste en de meest openlijke vorm van afwijzing naar mij was in wat ik tot dan toe had meegemaakt, ben ik steeds meer beetje bij beetje van binnen gestorven. Tot op de dag van vandaag wordt ik afgewezen om wie ik ben. Ik denk dat ik nooit erachter zal komen waardoor mensen niet graag in mijn gezelschap vertoeven. Ik zie er normaal uit, ik kleed mij gangbaar, ik heb een redelijk goede opleiding. Het enige is dat ik van tijd tot tijd wel wat drukker kan zijn, maar mensen die mij pas leren kennen die weten dit nog niet eens en die haken ook af. Zeg het maar, ik heb in ieder geval geaccepteerd dat er iets is waar ik mijn vinger niet op kan leggen, maar het maakt wel dat ik alle hoop inmiddels heb verloren.

 • Nellie schreef:

  hallo Marian,
  eindelijk heb ik gedaan wat ik wilde doen
  AFSTAND NEMEN VAN MIJN VERLEDEN
  de eerste weken viel het in m,n hoofd niet mee,
  maar nu gaat t in m,n hooofd vruchten afwerpen!!!!
  bedankt voor je steunende woorden

  gr Nellie

 • Bedankt voor het delen van dit artikel, ik heb met plezier gelezen. Zelf ben ik een boek gaan lezen over “Het Happiness Project” geschreven door Gretchen Rubin. Ze vertelt haar verhaal ondanks dat ze huisje, boompje, beestje heeft toch niet zo gelukkig is als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Het boek staan vol tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan.

 • genieter schreef:

  Als kind voelde ik me al niet gewenst, ..aanvaard.., ik kon niks goed doen en dan leer je algauw patronen die ervoor zorgen dat je er een goed gevoel bij krijgt..ik moest perfect zijn..is me trouwens nooit gelukt…en maar goed ook!..Toch voelde dat ik een fundament voor mijn verdere ontwikkeling miste, het ontbrak me regelmatig aan levenskracht…:ik zie het zo:’ een babay wordt geboren en zit vol levenslust, sprankelt van de energie maar mag het niet uitten als het niet gewenst is..dan ga je ’t gevoel dat die levenslust vanuit de bron niet ok is..niet ok zoals je bent…Gelukkig heeft het me gebracht tot wie ik nu ben en daar ben ik blij om!!
  Je leert je fundament opbouwen vanuit jouw diepste ‘zijn’, stelt alles in vraag en leert dan te worden wie je wil zijn..ja, er zijn nog steeds valkuilen maar trek je conclusie en het volgende moment is al een nieuw moment, blijf er niet in hangen ..
  Mijn moto is vnl: zit ik te veel te piekeren, doe dan iets met je handen..
  voel je dat je fysiek over je grens aan het gaan bent, wordt dan es stil van binnen en luister naar wat je hart..jouw ziel je te zeggen heeft..

  Bedankt Marian voor je blogbericht!
  Een hele boterham, maar het liet me bewust worden weer es stil te worden en te luisteren!!

  Liefs

 • Prachtig stuk en heel herkenbaar. Iedereen is het waard om van gehouden te worden, door zichzelf. Daar ligt de oorsprong van echt geluk met jezelf en daarna met anderen. Gun jezelf alle geluk.

  Gelukkig heb ik altijd veel in mezelf geloofd, maar soms wordt dat geloof even verstoord. Het is aan mij de taak geweest, om die onbalans weer weg te werken. En door te gaan met mezelf, happy met mezelf.

  Prachtig Marian!

  Liefs!

 • Herkenbaar! Een goede waardevolle opsomming. En het blijkt dat ik (nog) niet geheel in mezelf geloof…

 • Inmiddels geloof ik in mezelf:) maar het bewijzen herken ik helaas, mezelf bewijzen ten opzichte van mezelf maar ook tegenover anderen, het slurpt energie en brengt je helemaal niet waar je wilt zijn.

  Ik schreef ooit: de mensen die van me houden die geloven in mij, waarom zou ik het dan zelf niet doen;)

  Mooi neergezet marian!

 • elsbeth schreef:

  Het is soms moeilijk te beseffen waarom we hier zijn. Maar realiaseren dat je er bent, is goed genoeg!

  – elsbeth rass-

 • Chantal Huijbregts schreef:

  dit is een waardevolle set

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >