Je kracht staat in verhouding tot je mogelijkheid om te relaxen

Geschreven door Rinskje de Wit:

Je kracht staat in verhouding tot je mogelijkheid om te relaxen.

Een mooie uitspraak die ik eens tegenkwam.

We kunnen er soms wat van, we denken zelfs dat we heel sterk zijn als we goed in staat zijn om onze eigen mening te verdedigen. Dat we heel sterk zijn als we voor onszelf opkomen, in de aanval gaan.

“Pak jij mij? Dan pak ik jou!”

“Vergeet niet dat als jij mij wat aandoet, mijn wraak zoet zal zijn!”

En we maken onszelf  wijs dat we sterk zijn, dat we dan pas volledig in onze kracht staan. Wij laten zeker niet over ons heen lopen, nee we gaan in de aanval!

Pittig hoor!

We verspillen zo heel wat energie. Stuiteren van geluk is heel fijn,  daar krijgen we energie van. Stuiteren van verontwaardiging is vermoeiend maar in deze wereld vol onrecht zo nodig denken we vaak. En zo voeden wij vaak zonder dat we het zelf door hebben de negatieve aandacht die we eigenlijk helemaal niet willen ontvangen.  We trekken iets naar ons toe, wat we door ons gevecht juist van ons af willen slaan…

We denken dat we sterk zijn als we ons tegen roddels verdedigen. We denken dat we stevig in onze schoenen staan door in de aanval te gaan als we aangevallen worden.  Vervolgens vragen we ons af waarom we toch soms zo vermoeid zijn. Deze uitslag is toch wel in tegenstelling met het woordje kracht.  De wraak die volgens het spreekwoord zoet zal proeven heeft eigenlijk toch wel een bittere nasmaak.

Niet bepaald ons ideaal beeld, een vermoeid mens zijn met een bittere smaak in de mond.

Tijd om de zaken eens van een andere kant te benaderen zou dan ook geen slecht idee zijn.

Is het wel zo sterk en krachtig om met daden en woorden jezelf te verdedigen? Of zou het juist sterk zijn om je schouders op te halen en de andere kant op te lopen.

Soms kom je een opmerking tegen die je helder laat zien wat er precies aan de hand is. Deze opmerking zal ik niet snel vergeten:

“ Je bent geen vuilniswagen die alle kritiek hoeft op te slurpen van de medemens. Laat dat niet gebeuren, laat het langs je heen glijden, je bent geen dumpplaats!”

Die opmerking deden mij de ogen open, want je bent pas sterk als je jezelf in bedwang kunt houden! Laat je niet uit de tent lokken door mee te gaan in discussies die geen enkel nut hebben. Laat je mooie dagen vol geluk niet stelen door mensen die hun frustraties bij je willen dumpen! Door er in mee te gaan voed je het monster dat negativisme heet. Negeer je dat monster dan zal het uithongeren en verdwijnen. Niet helemaal maar wel op dat moment uit jou leven.

Blijf zelf vriendelijk, laat de chaos bij de ander en met een glimlach ga je door met jouw dag. Maak het jezelf niet moeilijk, herken het verschil tussen vuilnis en schoonheid. Jij bent geen vuilniswagen.

Jij kunt je energie wel beter gebruiken en kiest ervoor om jezelf onder controle te houden zodat je verder kunt gaan met de ontwikkeling van je eigen persoonlijkheid.

Ik kies ervoor om vandaag te genieten, en ik sta er boven. Dit geeft me rust en nu pas klopt de quote waarmee dit verhaal mee is begonnen:

~~ Je kracht staat in verhouding tot je mogelijkheid om te relaxen~~

Nu pas snap ik dat het juist krachtig is als je gewoon niks doet.

Best wel relaxed dacht ik zo en wat denk jij? Leuk als je hieronder een reactie achterlaat en/of je deze blog wilt delen op facebook/twitter/google+/hyves ;-).


Misschien vind je dit ook leuk:

About the Author

Leave a Comment:

Add Your Reply