Interview Marian in het weekblad Margriet: Tijd voor jezelf.

Deze week sta ik in de Margriet nr. 21.

De Margriet heb ik zelf nog niet ontvangen maar ik zag deze nu in de winkel liggen en op internet staan.

Onderstaand het stukje wat op margriet.nl staat. Het gehele artikel volgt nog.

Geschreven: 19.05.2011 door Redactie margriet.nl

Denk jij ook wel eens: “Het is alweer maandag en eigenlijk heb ik niets aan mijn weekend gehad.” Want zoals altijd móest er weer van alles. Maar soms moeten we juist even niets willen. Even ontspannen om er daarna weer helemaal tegen te kunnen.

Wat geeft je energie? Om te bedenken waar je energie van krijgt, raadt Yura Boerma (MAMcoaching) vrouwen aan terug te denken aan momenten waarop ze het meest genoten. Of om op te schrijven waar ze stilletjes van dagdromen. Door deze lijst te maken zie je meteen zwart op wit of je leven wel in balans is. Je ziet hierdoor of je meer energievreters dan -gevers hebt. Je zou tachtig procent van de tijd aan energiegevers moeten besteden, anders houd je het niet vol.

Spreek verwachtingen uit
Het probleem van niet genoeg tijd voor jezelf maken, heeft ook te maken met verwachtingen. Het helpt om je verwachtingen aan elkaar aan te geven en duidelijk je grenzen aan te geven. Als je elke zondag naar je ouders gaat, kun je ook overwegen dat om de week te gaan doen zodat je meer tijd voor jezelf hebt. Verwachten je ouders dat je daar elke week bent of zit dat alleen maar in je hoofd? Spreek je uit, ook tegenover je partner.
Volgens Marian Palsgraaf hebben we allemaal bedenkingen over hoe iets hoort en daar leven we naar. We willen aardig worden gevonden en durven geen nee te zeggen omdat we ons druk maken over wat anderen denken. Mensen die zich tegen je ‘nee’ verzetten, zouden het misschien zelf ook wel willen zeggen, maar durven het niet. Verzin geen smoes omdat je niemand wilt kwetsen. Je kunt beter gewoon zeggen dat je meer tijd voor jezelf wilt. Ook hierbij geldt: oefening baart kunst.

Wees eerlijk
Voor wie het nee-zeggen nog niet helemaal onder de knie heeft, helpt het om eerst tijd te winnen. Als Marian Palsgraaf door iemand wordt gebeld met een voorstel, zegt ze tegenwoordig ‘ik kom er zo op terug’. Ook als de ander dan zegt ‘ik wil het graag nu weten’, blijft ze herhalen dat ze er straks op terugkomt. Op die manier blijf je waardig en krachtig. Bedenk ook wat het ergste is wat je kan overkomen als je een keer nee zegt. Dan wordt de ander maar een keer boos, is dat zo erg?

Plannen of leeglaten?
Hoe iedereen zijn weekend indeelt is heel persoonlijk. De een plant het vol, de ander laat het juist zo veel mogelijk leeg. Tijd voor jezelf is nodig om energie op te doen. Geniet van een massage, ga winkelen, luister naar fijne muziek. Als je dat goed in evenwicht houdt, kun je ook de rest beter aan. Als je dat niet doet, kun je veel minder hebben van je omgeving. Gooi dat schuldgevoel dus overboord. Wat echt telt is de energie die we nodig hebben om te werken, met onze kinderen iets leuks te doen, een luisterend oor te bieden aan een vriendin en op bezoek te gaan bij onze ouders.

Lees voor nog meer tips Margriet 21!

Vind je het een leuk artikel? Leuk als je je reactie achterlaat.

[social_warfare]

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

aardig gevonden worden, energie, margriet, marian palsgraaf, tijd voor jezelf, verwachtingen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Hoi Marianne,
  Sinds kort krijg ik jouw oppeppende mailtjes. Ik heb ze momenteel hard nodig, dus dankjewel daarvoor. Ik heb er echt wat aan.
  liefs, Jetje

 • Ellie Esser schreef:

  Marianne, je schrijft een geweldige site die ik iedereen kan aanraden en proficiat met het artikel in margriet 21 . En het is allemaal zo waar , gewoon uit eigen ondervinding.

  groetjes, Ellie

 • Dag Marian,

  Wat geweldig! Morgen ren ik naar de krantenwinkel om Margriet te kopen. Dikke proficiat met je artikel en ik ben er rotsvast van overtuigd dat er nog véél meer interviews met jou zullen komen want je bent zoals al iemand eerder zei : ‘een echt toppertje!’

  Lieve groetjes,
  Marijke

 • Lieve Marian,
  Helaas kan ik niet altijd terugschrijven maar ik waardeer het zeer al jouw berichten. Je bent net een oudere zus die mij op de juiste momenten een bloemmetje omgeven met warmte, liefde en wijsheid brengt….
  Afgelopen week een moeilijke week gehad omdat ons zoontje Benjamin enkele jaren geleden in ons armen is heengegaan in deze tijd…… Ik ga steeds meer voelen wat dit betekent, energetisch omdat ik de laatste jaren meer en meer met energie en yoga ben gaan werken.
  Dank je voor alles,
  Dikke knuffel,

  Indra

 • Hallo Marian,

  Dank je voor deze info. Compliment hoor, hartstikke leuk. Ik ga hem morgen gelijk kopen.
  Ik hoop dat je na de dood van je schoonvader in rustiger vaarwater bent terecht gekomen, hoewel alles zijn tijd nodig heeft natuurlijk.

  Leuk als je een mailtje stuurt.

  fijne avond en een goede start van de nieuwe week.

  Warme groet
  Els

 • saskia kroon schreef:

  geweldig ,ga van de week margriet halen !x saskia

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >