Inspirerend verhaal: Rijkdom, succes en liefde

Ik vind dat inspirerende verhalen je vaak een inzicht geven en weer even laten zien waar je staat. Heerlijk vind ik deze verhalen. Ik wil dit inspirende verhaal dan ook graag met je delen.

Rijkdom, succes en liefde

Een vrouw kwam haar huis uit en zag drie mannen met lange witte baarden in haar voortuin zitten. Zij herkende hen niet. “Ik denk niet dat ik jullie ken, maar jullie zullen wel honger hebben. Kom binnen en eet wat.” “Is de heer des huizes thuis?” Vroegen zij. “Nee” zei de vrouw. “Hij komt later.”

“Dan kunnen wij niet binnen komen.” Antwoordden zij.

In de avond, toen haar man thuis kwam, vertelde zij hem het hele verhaal.
“Ga en zeg hen dat ik thuis ben en nodig hen uit voor het avondeten.” De vrouw kwam naar buiten en nodigde hen uit om binnen te komen.

“Wij gaan nooit samen een huis binnen,” antwoordden zij. “Waarom niet dan?” wilde zij weten. Een van de mannen legde uit: “Zijn naam is Rijkdom,” wijzend naar een van zijn vrienden, “en hij is Succes en ik ben Liefde.” En hij voegde eraan toe, “Ga naar binnen en overleg met je man wie van ons drieën je uitgenodigd wilt hebben.”

De vrouw ging naar binnen en vertelde haar man wat er was voorgevallen.

Haar man werd blij. “Hoe mooi is dit wel niet!” zei hij, “Laten we Rijkdom uitnodigen. Laat hem binnenkomen en ons huis vullen met Rijkdom.” Zijn vrouw was het er niet mee eens. “Schat, waarom nodigen we Succes niet uit?”

Hun schoondochter had alles gehoord en stelde voor: “zou het niet beter zijn om Liefde uit te nodigen? Ons huis zal dan vol zijn van Liefde.”

“Laten we het advies van onze schoondochter opvolgen.” Zei de man tegen zijn vrouw. “Ga naar buiten en nodig Liefde uit om binnen te komen.”

De vrouw kwam naar buiten en vroeg aan de drie mannen: “Wie van jullie is Liefde? Kom alstublieft naar binnen en wees onze gast.” Liefde stond op en begon richting huis te lopen. De andere twee stonden ook op en volgden hem. Verbaasd vroeg de vrouw aan Rijkdom en Succes: “Ik heb alleen Liefde uitgenodigd, waarom komen jullie dan ook mee?”

De oude mannen antwoordden samen:
“Als je Rijkdom of Succes had uitgenodigd, dan zouden de andere twee buiten zijn gebleven. Omdat je Liefde hebt uitgenodigd, gaan de andere twee altijd met hem mee. Waar liefde is, daar zijn ook Rijkdom en Succes!”

Bron: onbekend

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

inspirerend verhaal, liefde, rijkdom, succes


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Oh Marian, wat een mooi verhaal !!
  Een eye-opener !!
  Prachtig !!

  Je laat ons even zien waar het idd werkelijk om draait ! LIEFDE !!

  <3 I am thankful and I love iT <3

 • jacqueline schreef:

  Weer een mooi , inspirerend verhaal!!! Toppie

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >