Inspiratie van een giraf

Met dank aan Mark van voorpositiviteit.nl:

Het op de wereld brengen van een giraf is een hele opgave. De baby giraf valt van grote hoogte op de grond. Meestal op zijn rug. Daarna volgt een wonderbaarlijk tafereel.

Moeder giraf buigt haar nek om een kijkje te nemen. Ze buigt zich over de baby en wacht een minuut. Vervolgens geeft ze de baby een flinke trap. Als de baby niet opstaat, wordt het gewelddadige proces herhaald. Steeds opnieuw. Als de baby moe is, schopt de moeder door. Totdat de baby giraf voor het eerst op wankele poten staat.

Dan komt het meest opmerkelijke. Moeder schopt de baby weer, zodat deze valt. Waarom zul je denken? De moeder wil dat de baby zich herinnert hoe op te staan. Snel op kunnen staan is van levensbelang voor een giraf. En moeder giraf maakt dit direct duidelijk.

Afgelopen jaren heb ik zelf vele succesverhalen gelezen en gehoord van bijvoorbeeld zakenmensen, topsporters en uitvinders. Mensen die een droom, een visie, een verlangen hebben. En in ieder verhaal komt terug:

hoe ze op bleven staan elke keer als ze neergehaald werden.Β Hoe ze door bleven gaan, omdat ze ergens in geloofden.


Tags

droom, succesverhalen, visie. verlangen


Misschien vind je dit ook leuk:

Het vinden van jouw pad

Het vinden van jouw pad

Inspiratie van een Giraf

Inspiratie van een Giraf
 • Wow! De giraffe is mijn lievelingsdier en dit heb ik nooit geweten. Wat een mooi voorbeeld, leven is vallen en opstaan. Hoe vaker je valt, hoe makkelijker het word om op te staan. Wat heeft de natuur toch mooie simpele logica. Daar zouden we vaker naar moeten luisteren πŸ™‚

  • Hoi Stephanie,

   Het is zo leuk om elke keer weer bewust te worden. Ik ben zelf dan ook dol op inspirerende verhalen ;-).

   Dank je wel voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >