10 signalen dat je niet van jezelf houdt

Tien signalen dat je niet van jezelf houdt

Veel mensen geloven dat van jezelf houden een egoïstische houding is.
Ik ben van mening dat van jezelf houden helemaal niet zelfzuchtig is. Waarom zou dit zelfzuchtig zijn?

Als je jezelf niet respecteert waarom zou iemand anders je dan respecteren? Je houdt van je familie, je vrienden van je vriend en/of vriendin maar hoeveel hou je van jezelf?

Zoals Dr. Phil zo mooi kan zeggen: ‘wil je voor je zoon/dochter zorgen? Begin dan voor de moeder/vader van je zoon/dochter te zorgen!’

Egoïsme is niet hetzelfde als je leven leiden zoals jij dat wenst

Je bent alleen maar aan het geven

Ben jij ook zo'n pleaser? Je denkt niet na over wat jezelf graag wilt in het leven. Als een ander iets vraagt aan je dan sta je paraat.

Je denkt dat dat zo hoort en je vergeet hierbij jezelf. 'Nee' zeggen komt in jouw woordenboek niet voor. Alles en iedereen zoveel mogelijk naar de zin maken, en jezelf daarbij vergeten?!
Niet handig! Het werkt namelijk andersom: wanneer je EERST jezelf happy maakt (of toestaat happy te zijn!) kun je het anderen veel gemakkelijker èn oprechter naar de zin maken.

Dus: draai het eens om en doe nu eerst eens wat goed is voor JOU!

Ben jij je er van bewust dat jij de standaard zet voor hoe anderen met jou omgaan?

Een gezonde relatie met jezelf is het uitgangspunt voor een gezonde relatie met anderen. Werk aan je zelfvertrouwen, werk aan je eigenliefde en je relaties zullen zienderogen verbeteren.
Als jij voldoende van jezelf houdt is het namelijk veel gemakkelijker om keuzes te maken die goed zijn voor jou.

Je stapt uit de slachtofferrol, uit de pleaser rol, uit de minderwaardigheidspositie en bent eindelijk in staat om je grenzen aan te geven. Van jezelf houden is altijd de basis.

In het vliegtuig vertellen ze altijd dat je eerst zelf de zuurstof masker moet opzetten voordat je dat bij je kind kan doen. Help jezelf eerst en dan kan je een ander helpen.

Probeer eens om jezelf wat meer te 'pleasen', en maak jezelf gelukkig. Daar profiteren anderen direct van mee. Twee vliegen in één klap!

Probeer eens om jezelf wat meer te 'pleasen', en maak jezelf gelukkig.

Je hebt geen doel

Als iemand vraagt wat je doel en/of passie is dan zou je dit niet kunnen vertellen.

Wie ben je?
Wat wil je?
Wat wil je bereiken?
Wat zijn je doelen?

Ga terug op zoek naar jezelf. Waar ben je jezelf verloren? Vind jezelf weer terug.

Geen beslissingen kunnen nemen

Zeg jij vaak 'ik weet het niet'? Als iemand aan je vraagt waar gaan we vanavond uiteten, wat zeg jij dan? Zeg je: 'zeg jij het maar?' Waarom zeg je dit?

Maak vandaag een afspraak met jezelf dat je vanaf vandaag zelf beslissingen gaat nemen. Ben jij een groot fan van de Italiaan en iemand vraag waar gaan we eten dan ben jij de eerste die roept: 'bij de Italiaan'. Afgesproken?

Weet je, aan het verleden kun jij niets meer veranderen, hoe jouw toekomst eruit gaat zien bepaal je zelf. Alle beslissingen die je vandaag neemt hebben invloed op hoe je leven er morgen, of later, uit zal zien. Ben je bewust van deze vorm van creatie, kies altijd voor het positieve!

De koers van je leven wordt door iemand ander bepaalt

Je bent of de bestuurder of een passagier.

Als het gaat om de verantwoordelijkheid nemen van je leven heb je twee keuzes: of je kiest er voor om zelf het stuur in handen te nemen en zelf de route te bepalen.
Of je kiest ervoor om passief te zijn en je te laten meevoeren waar iemand anders je naar toe brengt. Wat kies jij?

Ben jij iemand die doet wat een ander zegt? Bang om een ander 'pijn' te doen? Besef dat jij de kapitein bent op jouw schip? Waarheen vaart de koers, kapitein?

Je komt niet uit je comfort zone

Je blokkeer jezelf om te 'groeien'. Als je iets spannend vindt om te doen en je voelt een kriebel in je buik dan ben je aan het groeien! Je kan jezelf niet beoordelen op iets als je het nog nooit gedaan hebt. Als je denk dat je iets niet kan, doe het toch. Maak de eerste stappen en kom uit je 'veilige' omgeving.

Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Op het moment dat je in beweging komt en de zaken anders gaat aanpakken, verandert jouw wereld. Je zult je grenzen ontdekken, je beperkende overtuigingen tegenkomen, de 'kettingen' voelen waarmee je verbonden bent aan je oude leven.Tast maar af, kom maar uit je comfort zone, daar ligt de wereld, daar ligt jouw ontwikkeling.

Klagen over je 'gebreken'

Ben jij iemand die vaak klaagt over een (lichamelijk) gebrek? Stel je eens voor wat je dan zou doen als je Stevie Wonder was of Nick Vujicic die geen armen en benen heeft. Klik hier voor video's van Nick. Echt inspirerend!

Stop met klagen en ga doen waar jij goed in bent. Jij hebt ook je kwaliteiten net als Stevie Wonder en Nick Vujicic.

Je ziet keer op keer je 'fouten' 

Er zijn geen fouten alleen maar lessen in het leven. Vergeet je fout van 'gisteren' en ga verder met je leven. Indien je altijd in je achteruit kijkspiegel blijft kijken dan zie je niet wat er voor je gebeurd.


44 Zelfliefde Affirmatie Kaarten:
Door je te herinneren aan simpele maar krachtige (nieuwe) gedachten, ontdek je de liefde in jezelf en leer je te stralen! De energie die je uitstraalt, is de energie die je terug zal ontvangen.
Check het hier >>>

Je stelt uit wat goed voor je is

Je weet wat goed voor je is maar je stelt het steeds weer uit om goed voor jezelf te zorgen. Maak kleine stappen om jezelf en je lichaam te geven wat nodig is. Begin met kleine stappen en wil niet teveel tegelijk.

Volg je hart, altijd! Het leven is maar kort.

Realiseer je dat je eens dood gaat, hoe dan ook. Wanneer is de vraag, maar dat het gaat gebeuren staat vast. Vooruitschuiven, negeren van dromen en uitstellen, dat is pas riskant. Volg je hart, altijd.
Wat heb je te verliezen?

Je hebt een overtuiging aangenomen dat niemand van je zal houden

Met deze overtuiging sluit je voor jezelf alle deuren. Hou eerst van jezelf en je zult zien dat je een geweldig persoon bent om van te houden. Nu ben je op zoek naar iemand die jouw leegte opvult maar wat als deze persoon vertrekt? Denk je dat het werkt om de leegte in je leven door een ander op te laten vullen?

Zorg voor jezelf en vul zelf je 'leegte' op.

Als je van jezelf houdt, neem je jezelf serieus. Je gevoelens, de signalen van je lichaam, je gedachten en ideeën zijn immers speciaal voor jou bestemd en bedoeld om je te dienen, niet om je te saboteren.

Werk samen met jezelf om je leven te creëren. Zorg dat je een mild en geduldig bent met jezelf. Wees je eigen beste vriend.

Veranderen wie je bent om anderen tevreden te stellen

Het maakt niet wat hun mening is, anderen kunnen niet kiezen wie je bent. Dat kan je alleen zelf. Vraag jezelf af: "Waarom verspil ik mijn tijd zorgen te maken wat een ander van mij denkt?" Ga vooruit met je leven, wees gelukkig. Wees jezelf. Als anderen het niet leuk vind, laat ze dan. Het leven gaat niet over het behagen van anderen.

Je zult in staat om het donker op te lichten wanneer je verlicht wordt door het licht. Houd van jezelf en je omgeving zal van jou houden! Je bent de moeite waard.

Hou gewoon van jezelf zoals je bent. Reken jezelf niet af op je ´fouten´ in het verleden. Wees tevreden met je versie in het nu en verheug je vast op wie je nog zult zijn.

Steuntje in de rug nodig? Bekijk deze effectieve 21 stappen...

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

doel, respecteren, van jezelf houden, zuurstof


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe blijf je gemotiveerd?

Hoe blijf je gemotiveerd?

Zelfliefde

Zelfliefde
 • Ik vind het een leuke site maar hij zou voor mij beter binnenkomen als ik niet steeds afgeleid werd door ‘taalfouten’ (sorry, beroepsdeformatie!). Zal ik de fouten er voor je uithalen?

 • Peggy-Ann schreef:

  Slechte site nauwelijks leesbaar!

 • Keetje schreef:

  Geweldig artikel! Dankjewel voor dit. Je maakt mijn dag goed 🙂

 • Pierre Schurgers schreef:

  Hoi Marianne,

  Sorry dat ik aan het begin van deze site een vraagje negatief heb beantwoord. Ik zat qua antwoord er tussenin. Maar dat antwoord zat er niet bij. Ik had geen zin om te slijmen en wat stroop om de mond te smeren en goed weer te spelen. Beter nuchter blijven al heb ik nu ik dit schrijf al bijna twee flessen wijn achter de kiezen, maar ben desondanks nog in staat deze mail te schrijven en mij er van bewust te zijn dat ik te veel gezopen heb.
  Er zijn mensen die drinken twee glazen pils en die zijn bezopen. Er zijn ook mensen die drinken een fles whisky leeg en die zijn nog zo nuchter als Pastoor ’s zondags in de hoogmis.

  Groeten en de beste wensen, God’s zegen!

  Pierre Schurgers

 • trouwe lezer schreef:

  Zo bijzonder en zo pakkend weer

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >