Houden Van Jezelf en een Winactie

houden van jezelf reviewHouden van jezelf – Basis voor Geluk
Paul Kluwer

Een aantal weken geleden stond ik met een interview in de Primero over ‘Houden van Jezelf’. In dit interview zag ik het boekje staan “Houden van Jezelf” van Paul Kluwer.

De uitgever is zo aardig geweest om mij 3 exemplaren te geven voor een winactie.

Omschrijving ‘Houden Van Jezelf’

In onze cultuur werd houden-van-jezelf heel lang als egoïsme bestempeld.

Gelukkig komt daar nu verandering in. Acceptatie van jezelf is het belangrijkste uitgangspunt van innerlijke groei en van bewustwording. Wie van zichzelf houdt zal ook van anderen houden en kan gelukkig zijn. Wie zich zelf niet accepteert, zoekt voortdurend bevestiging van zijn omgeving. Iedere lezer zal veel van zich zelf herkennen en aangemoedigd worden om naar zichzelf te kijken.

Review

Ik vind het een super boekje. Ja, een boekje want erg groot en dik is het niet. Het boekje telt 125 bladzijdes. De auteur is gelovig en schrijft hierover ook in het boek. Ik vind dit absoluut niet storend maar af en toe moet ik wel even nadenken wat er nu geschreven wordt.

Het leest heel gemakkelijk weg. Het is goed geschreven om je bewust te laten worden.

Winactie

Ik mag drie boeken “Van Jezelf Houden” van Paul Kluwer weggeven.

Beantwoord de volgende vraag doormiddel van een reactie achter te laten op facebook en/of het reactieformulier in te vullen.

Wat betekent houden van jezelf voor jou?

Ik zie je reactie graag tegemoet en volgende week zondag 14 oktober om 20.00 uur maak ik de winnaars bekend.

Je kunt het boek ook hier bestellen.

Cursus Van Jezelf Houden

Update: sinds februari 2013 is de online cursus Van Jezelf Houden live. Klik op www.vanjezelfhouden.nl voor meer informatie


Tags

houden van jezelf, winactie


Misschien vind je dit ook leuk:

8 redenen om van jezelf te houden

8 redenen om van jezelf te houden

Ik ben verliefd…

Ik ben verliefd…
 • Houden van jezelf. Jezelf accepteren en blij zijn met wie je bent. Dit te bereiken is voor mij een ultieme droom maar ik weet dat ik die droom ga bereiken.

 • Lisette schreef:

  Houden van mezelf is net zo goed voor mezelf zorgen als dat ik dat voor anderen doe!

 • MONIQUE schreef:

  houden van mijzelf is dat je van je houd ondanks de fouten die je maakt ,dat je gelooft in je zelf,in de keuzes die je maakt,.belangrijk dat ik kan zijn wie ik ben zonder dat ik iets aantrek wat anderen er van vinden,dat ik eerst een positief gevoel voor me zelf heb,en dat ik dan beter voor andere mensen klaar kan staan.de mensen moeten mij nemen zoals ik ben zonder dat ik me zelf wegcijfer. monique oosterbaan

 • Harpal Satish schreef:

  Houden van mezelf btekent voor mij:
  Ik houd van de innerlijke persoon in mij. Er zijn heel goede, maar ook heel slechte persoonlijkheden/ eigenschappen in mij aanwezig. Samen vormen ze de persoon die ik ben. Ik accepteer mezelf met deze eigenschappen. De slechte/ negatieve zorgen ervoor dat mijn zelfvertrouwen en zelfliefde soms verminderd, daarom doe ik mijn best die te transformeren in positiviteit. Ik hou van de ware innerlijke ik, die geen maskers draagt, die eenvoudig en eerlijk is. Het is voor mij niet zo belangrijk wat anderen van me vinden of ze van me houden of niet, zolang ik niemand pijnig. Belangrijker is dat ik mezelf accepteer en van mezelf houd met al mijn positieve en negatieve kanten. Liefde is het Goddelijke die ik in- en voor mezelf mag ervaren en die ik ook anderen kan laten ervaren. Ik ben dankbaar voor al het goede en het slechte in mij, ik ben ook dankbaar voor een ieder die op mijn pad komen, voor alle situaties en dingen, want die eigenschappen,personen, situaties en dingen dragen bij om mezelf beter te leren kennen en waar nodig te transformeren.IK zit nu in een proces van transformatie, zelfrealisatie en loslaten. Dit proces is soms zwaar, soms gaat het heel soepel. Ik doe mijn best en blijf proberen.

  Groetjes,

  Satish

 • Houden van mezelf… wat betekent dat voor mij?
  Het betekent dat ik een manier vind om mezelf te zien, helemaal zien wie ik in essentie ben. Maar die essentie zit soms ver weg gestopt. Ik voel hem, zie hem (of haar) soms ook… steeds iets meer.
  Daarom ben ik op dit moment continu op zoek naar manieren om mezelf steeds meer te ontdekken, en mijn mogelijkheden te ontdekken :-), want ik weet zeker dat ook ik het een keer kan..

 • Monique schreef:

  Houden van mijzelf…
  dat lijkt mij zo mooi. Ik lees daar allemaal positieve berichten over wat het voor je en met kan doen. Ik streef er naar en hoop die weg te vinden. Ik ben daar momenteel zoekende naar en als de weg bewandeld is zal ik een mooi mens zijn innerlijk en uiterlijk.

  • marian schreef:

   Hoi Monique,

   Je bent NU al een mooi mens. Echt waar, geloof me. Je bent niet mooi innerlijk en uiterlijk als de weg bewandeld is maar op dit moment ben je dat al, alleen zie je dat waarschijnlijk zelf (nog) niet!

   Warme groet, Marian

 • Claudia Smit schreef:

  Houden van mijzelf is iets wat van nature niet in mij zat maar ik al doende leer.
  Door dagelijks de dag te beginnen met een mooie tekst (Preek door de week) of quote (van Justbeyou) kan ik mijzelf en de ander al vanaf de start van de dag positieve energie geven. Ik ben een laatbloeier dus het leven zal steeds mooier worden, een fijn vooruitzicht.
  Een fijne dag allemaal

 • Houden van jezelf….
  betekent jezelf aanvaarden in alle aspecten. De goede maar ook de minder goede kantjes van jezelf bij je kunnen binnenlaten in alle eerlijkheid en deze ook durven “facen”. Wanneer je van jezelf houdt kan je pas ECHT van een ander houden!

 • Cees Janssens schreef:

  Houden van jezelf betekent voor mij dat je zoveel om jezelf geeft, dat je anderen veel kunt geven

 • Houden van mezelf . . . is het mooiste geschenk wat ik een ander geven kan :-).
  Als ik blij ben met mezelf, straal ik dat uit en maak een ander ook blij.
  Alleen . . . het lukt me dus niet altijd, helaas. Maar daar zijn dit soort boekjes volgens mij ook voor, dus stuur me er maar een. Dan maak je niet alleen mij blij, maar ook mijn hele omgeving.

 • Linda Dufour schreef:

  Houden van jezelf wil zeggen… de zoektocht naar je ware ik zijn aangegaan (en voortdurend opzoek blijven gaan)… telkens opnieuw weer trots zijn op wat je diep van binnen en voor de spiegel treft… de liefde tot in t kleinste deeltje van je lichaam en ziel voelen… je lichaam verzorgen en je ziel voeden… jezelf motiveren en verwennen… gewoonweg dankbaar en gelukkig zijn om wie je bent… en vooral die liefde DELEN! Volgens mij draait het daarom liefde voelen en delen…

 • Houden van mezelf betekent voor mij dat ik na zo een 50 jaar er achter probeer te komen waar het voor mij is ‘misgegaan’ en ik een verstandige, saaie volwassene werd.

  Houden van mezelf betekent voor mij dat ik kinderlijk geniet van 3, 4 uur auto wassen en poetsen. Niet gehaast door een wasstraat of een poetsbedrijf, maar als liggend op een bootje over een rivier worden meegevoerd en wel zien waar je uit komt.
  Tijd is niet meer belangrijk.

  Houden van mezelf betekent voor mij dat ik met plezier apart voor mezelf wil koken en voor mijn echtgenote, aangezien we niet van dezelfde dingen houden.

  Houden van mezelf, ik bedenk, ik voel waar ik per dag één uur aan mág besteden omdat ik er lol in heb en niet meer omdat het ‘moet’!

 • Nicoline schreef:

  Houden van mezelf, betekent zoveel… Ik heb best wat overgewicht en walg van mezelf als ik in de spiegel kijk. Ik heb de afgelopen jaren het nodige meegemaakt en ik merk in alles dat houden van erg ver weg is. Ik wil weer goed voor mezelf zorgen, lief zijn voor mezelf en voor mijn vrienden. Weer kunnen genieten van de leuke momenten in het leven. Nee kunnen zeggen als ik het ook echt niet wil. Al met al teveel om op te noemen.
  Ik kijk uit naar je nieuwe datum voor de cursus! Maar misschien kan dit boekje me al een beetje op weg helpen?

 • olivier schreef:

  Houden van mezelf: ALLE facetten van mezelf herkennen en accepteren en door tijdig NEE tegen anderen te zeggen eigenlijk JA tegen MEZELF zeggen

 • Houden van mezelf… er zijn veel antwoorden, en veel sterke mogelijkheden. Mijn antwoord: houden van mezelf betekent voor mij mezelf serieus nemen en accepteren, wat mijn geschiedenis ook is

 • Natasja schreef:

  Houden van mezelf…..goed voor mezelf zorgen geestelijk, maar ook lichamelijk, gezond eten, maar ook eens lekker uit de band springen! ’s Morgens in de spiegel kijken en trots zijn op wat ik zie…Goed voor anderen zijn, want wie goed doet, goed ontmoet! Genieten van het leven! En elke avond denk ik voor het slapen gaan aan alle leuke dingen die de dag me hebben gebracht..

 • Houden van mezelf houdt voor mij in; dat ik mezelf neem zoals ik ben, en dat ik fouten mag maken ik kan er nu zelfs om lachen als ik een domme fout bega. Ik leer van mezelf te houden elke dag weer opnieuw. Ik ben niet perfect, maar toch weer wel. Ik ben ik & ik ben Uniek.
  Daar ben ik dankbaar voor.

  groetjes els

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >