8 redenen om van jezelf te houden

Hoe weet je of je niet zoveel van jezelf houdt? Bijvoorbeeld als je moeilijk om kan gaan met de uitdagingen in het leven, maar ook dat je negatief tegen jezelf of over jezelf praat. Je kan last krijgen van bijvoorbeeld uitstel gedrag, allerlei verslavingen, depressies, iedereen het naar de zin willen maken  en geen nee durven zeggen. Vooral als je al lang een negatieve houding ten opzichte van jezelf hebt, dan is het niet makkelijk om dit eventjes op te lossen.

Houd je van jezelf, dan straal je dat uit. Je voelt dat jij er mag zijn. Je praat positief tegen jezelf en over jezelf. Je stimuleert jezelf. Je vergroot jouw vermogen om liefde te ontvangen en te geven. Jij weet dat je de moeite waard bent om van te houden.

8 redenen om van jezelf te houden:

Kracht

Jezelf accepteren en van jezelf houden, geeft je veel kracht. Liefde geeft je een boost van energie, blijdschap, kracht en vertrouwen. Als je van jezelf houdt, sta je met meer vertrouwen en moed in de wereld. Je kunt meer aan en inspireert anderen met jouw krachtige houding.

Zelfvertrouwen

Van jezelf houden, betekent in jezelf geloven. Als je liefde voor jezelf kunt opbrengen, groeit je zelfvertrouwen. Het maakt niet uit hoe lang, zwaar, slim of rijk je bent: als je van jezelf houdt, voel je je waardevol, los van uiterlijke kenmerken.

Verbondenheid

Als je van jezelf houdt, trek je gemakkelijk andere mensen aan. Ga maar na: we willen graag omgaan met mensen die van zichzelf houden. Ze inspireren, zijn fijn gezelschap en hebben een positieve attitude. Lastiger is het om om te gaan met iemand die zichzelf voortdurend naar beneden haalt.

In love

Als je van jezelf houdt, ervaar je meer innerlijke rust. Je wordt niet voortdurend uit balans gebracht door emotionele strubbelingen, onzekerheden en negatieve overtuigingen. Liefde voor jezelf brengt stabiliteit.

Relaties

Als je niet van jezelf houdt, kan dit veel effect hebben op je relaties. Onzekerheid kan een vriendschap, familieband of liefdesrelatie behoorlijk saboteren. Door van jezelf te houden, ga je meer vertrouwen in jezelf en anderen, waardoor je investeert in je relaties en vriendschappen.

Liefde

Ze zeggen wel eens dat je eerst van jezelf moet houden, voordat je echt van anderen kunt houden. Niet iedereen is het daarmee eens. Maar het is absoluut waar dat een bepaalde mate van zelfwaardering en zelfacceptatie nodig is, om een gezonde liefdesrelatie aan te gaan. Hoe kun je anders geloven dat iemand van jou kan houden? En hoe kun je de tekortkomingen van een ander accepteren en liefhebben, als je je eigen tekortkomingen niet omarmt?


44 Zelfliefde Affirmatie Kaarten:
Door je te herinneren aan simpele maar krachtige (nieuwe) gedachten, ontdek je de liefde in jezelf en leer je te stralen! De energie die je uitstraalt, is de energie die je terug zal ontvangen.
Check het hier >>>

Schoonheid

Mensen die van zichzelf houden, stralen zelfvertrouwen en acceptatie uit. Teveel zelfliefde is niet aantrekkelijk, maar als je diep ongelukkig met jezelf rondloopt, verdwijnt het licht uit je ogen. Liefde voor jezelf maakt je mooi, van binnen & van buiten.

Inspiratie

Mensen die van zichzelf houden en zichzelf accepteren - ‘flaws and all' - zijn een enorme inspiratiebron voor andere mensen. Als je iemand ontmoet die zichzelf en anderen met liefde, vertrouwen, acceptatie en respect behandelt, kan dat je inspireren om ook anders naar jezelf en de mensen om je heen te gaan kijken.

Bron: tekst stond op facebook, schrijver onbekend. Ik kon me er zo in vinden!

Als je dit artikel waardevol vindt voor inspiratie en/of motivatie dan zal ik het waarderen als je dit artikel wilt verspreiden door het te delen met anderen mensen.Dit kan door middel van de socialmedia knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat.

Ontwikkel je zelfvertrouwen

In het online programma 'Van Jezelf Houden' besteed ik veel aandacht aan zelfvertrouwen en de kracht in jezelf. Gun het jezelf. Hoe meer je werkt aan je zelfvertrouwen, het geloof in jezelf en in je eigen mogelijkheden , hoe leuker je leven zal worden en hoe meer je zal gaan stralen.Tags

geluk, houden van jezelf, jezelf, kracht, liefde, positief praten, van jezelf houden, zelfvertrouwen


Dit vind je misschien ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

optimisme en geloof in jezelf

>