Hoe overleef je de 1e yogales? 5 survivaltips

Hoe overleef je de 1e yogales? 5 survivaltips. Zo sla jij je door eerste les heen! En geniet je nog meer van de les. Wij zeggen alvast, Namaste.

5 survivaltips voor 1e yogales

#1 Draag comfortabele kleding, zoals een legging met een top. Je doet yoga op je blote voeten. Een goede reden om je nagels in een zomerse lak te zetten. Bij de meeste yogascholen en ook sportscholen zijn ‘dunne’ matjes aanwezig.

#2 Wees niet ongerust wanneer je nog nooit yoga hebt gedaan, of als je niet lenig bent. Bij yoga gaat het niet om wat je allemaal kunt. En hoe heerlijk is dat!

#3 Forceer niets. Doe de houdingen met liefde en respect voor jezelf. Je kunt ieder moment in de kindhouding gaan liggen als het te zwaar wordt, zie foto.

#4 Drink na de les water of kruidenthee om de afvalstoffen af te voeren. Zo voorkom je hoofdpijn of misselijkheid. Een yogales wordt meestal afgesloten met het Namaste. Namaste is een groet aan het eind van de les, waarbij je je handpalmen tegen elkaar brengt. Het betekent letterlijk: ik buig voor jou. Of het licht in mij schijnt voor het licht in jou.

#5 Soms moet je verschillende yogadocenten uitproberen om degene te vinden die bij jou past. Dit geldt ook voor de verschillende soorten yogastijlen. Van het traditionele hatha yoga waarbij de de focus ligt op houdingen en ademhalingsoefeningen tot en met yin yoga waarbij je houdingen zo’n drie tot vijf minuten aanhoudt.

 


Tags

eerste keer yoga, top vijf, yoga


Misschien vind je dit ook leuk:

Bij jezelf blijven

Bij jezelf blijven

5 x App’je eitje

5 x App’je eitje
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>