Hoe kan je meer in jezelf geloven?

play

Hoe kan je meer in jezelf geloven?

Soms worden we onderuit geslagen in het leven, soms zijn gewoon even aan het struggelen met de alledaagse dingen. 

Misschien ben je onderweg wel het geloof in jezelf verloren. 

Ik lees het heel vaak in mijn berichten vroeger was/had ik...

  • de positieve marie, de vrolijke henkie
  • (zelf)vertrouwen 
  • de vibe, het enthousiasme, het vertrouwen, geloof…. 

Ik heb het vertrouwen in mezelf verloren, heb je tips? Wat kan ik doen? De antwoorden zitten vaak in jezelf maar ik heb wel een aantal ideeën voor je om weer te gaan geloven in jezelf en welke je weer verder kunnen helpen op je weg. 

Kleine stappen

Vaak willen we zoveel mogelijk tegelijk. 

Een kleine stap kan je al zo’n goed gevoel geven dat je het bereikt hebt. Gewoon het bereiken van een paar kleine doelstellingen. Heb je het bijvoorbeeld even moeilijk in een relatie? Vraag jezelf dan af welke kleine stap je kan nemen voor waardering, of wat je kan doen en/of zeggen om wat meer energie in de relatie te stoppen .

Denk dan niet moeilijk, het kan een extra kus zijn, een glimlach, een note, een app’je

Maak kleine stappen en doe het morgen weer 😉

Jezelf credits geven

Geef jij jezelf een compliment en/of een schouder klop als je iets hebt gedaan of hebt voltooid?

Geniet jij ervan door even stil te staan als er iets is gelukt? Geef jezelf toestemming om jezelf eens te ondersteunen en te waarderen. 

Het is zo belangrijk dat ik het ook heb opgenomen in het boek 5 stappen per dag naar een gelukkig(er) leven

Sta stil bij wat je goed hebt gedaan, welke taak je hebt volbracht, complimenten die je hebt gehad, het geluk momenten wat je hebt ervaren, wat heeft vandaag goed uitgepakt, heb ik een compliment aan iemand anders gegeven, heb ik iets afgemaakt, 

Voel het eens met heel je lijf! Zie het als een kracht wat je allemaal hebt gedaan, en voel jezelf gewoon eens trots. Dat is niet egoïstisch of arrogant. Je hebt er werk voor verzet en daar mag je trots op zijn. 

Vraag het eens na

Vraag je kwaliteiten eens na bij de mensen die naast je staan. Die van je houden, die je vertrouwt.

Je kunt een mail sturen met bijvoorbeeld de vraag of ze een paar goede eigenschappen van je willen benoemen. Een vereiste je mag niet reageren op de antwoorden die je hebt ontvangen. Het is de mening van een ander ook al deel jij misschien die mening niet. 

Activeer positieve emoties

Wat wil je elke dag echt voelen?

Geluk, plezier, positiviteit...? 

Ik word ’s ochtends ook wel eens wakker en voel me dan als een vaatdoek. Ik vraag mezelf dan wel eens af hoe kan ik me nu zo voelen? Het kan zijn dat ik te lang heb doorgewerkt, weinig buiten heb gelopen, te weinig heb geslapen of slecht heb geslapen. 

Positieve emoties kan je oproepen.

Door bijvoorbeeld te schrijven waar je dankbaar voor bent, positieve affirmaties of inspiratie. Ik ben bijvoorbeeld gek van quotes. Deze kan je ook opschrijven en verzamelen.  

Onder de douche vraag ik mezelf ook wel eens af, wat kan ik vandaag doen om meer geluk, vreugde en/of plezier te ervaren? De antwoorden kunnen verschillen. Het kan ook zijn gewoon eens een rust momentje of even met een vriendin bellen. 

Dit alles op je energie te verhogen. Alles om jezelf beter te voelen. Jij kunt alleen jezelf energie geven. 

Wat je ook kan doen is stil zitten, je ogen sluiten en roep de emoties op die je wilt voelen. Probeer het eens om jezelf op te maken voor een geweldige dag. 

Hou van jezelf

Het belangrijkste van alles en het is mijn tweede punt geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling traject, na het positief leren denken in mijn leven. Het leren houden van mezelf.

Herken en eer je uniekheid. Nogmaals het is geen egoïsme om trots te zijn en liefde voor jezelf te voelen. 

Je bent zo gemaakt en perfect zoals je bent. Neem een moment de tijd en wees dankbaar voor wie je bent, voor je verlangen om te verbeteren en voor de zegeningen van je leven.  

ls er iets dat je graag wilt veranderen? Daar kan je aan gaan werken. 

Geef  liefde aan anderen, wat je geeft zal zich vermenigvuldigen.

Ik hoop dat je hebt genoten van deze video. Wil je me een plezier doen?

Schrijf je in voor mijn youtube kanaal zodat je elke keer een melding krijgt van een nieuwe video en als je graag wat meer tips wilt ontvangen download dan gerust (hieronder) mijn 17 tips om meer van jezelf te houden. 

Wil jij weer van jezelf gaan houden? Begin dan met heel goed voor jezelf te zorgen. Door jezelf te geven wat je echt nodig hebt ga je stralen. Weet je niet waar te beginnen? Ik heb deze zoektocht zelf gemaakt en al mijn successen gebundeld in een uitgebreid en ondersteunend programma. Klik hier om deze e-Cursus te bekijken..

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>