Just Be You
Shares

Yeah de laatste dagen van het jaar zijn weer aangebroken. Sommige mensen zijn blij dat het jaar om is, sommige denken er niet bij na en anderen genieten na van wat er is geweest.

Ik reflecteer zeker twee per jaar en dat is de zomer vakantie en aan het einde van het jaar. Ik kijk dan ook altijd mijn bucketlist na en zo heerlijk als ik met een fluorescerende stift weer wat kan doorstrepen.

Maak deze dagen eens tijd om na te denken over wat je doelen zijn en waar je je graag op wilt focussen. Alleen maar scrollen door een tijdlijn van een ander geeft geen toegevoegde waarde aan jouw leven. Wat wil jij ? Waar wil je naar toe? Waar je je op richt, dat groeit!

Reflecteer

Voel je je teleurgesteld door bepaalde mensen? Maak je je druk wat anderen denken? Ben je teleurgesteld in bepaalde dingen? Denk daar gerust eens over na en maak een keuze.

Deze dagen zijn perfect om oude denkpatronen, angsten, relaties, situaties en dingen vrij te geven die je niet langer dienen, die niets toevoegen aan je leven! En ontdoe je van overbodige ballast. Dit maakt je alleen maar zwaarder en behoed je om sneller vooruit te kunnen.

Besteed geen tijd aan wat niet werkt maar besteedt eens aandacht, tijd en energie aan alles wat goed gaat en om je te richten op wat je wel wilt. Waar je je op richt dat groeit! Wat is echt belangrijk voor je? Welke kleine stappen kan je zetten om dit te bereiken?

9 dingen om in 2018 los te laten:

1. Laat los om alleen maar te rennen! Af en toe heb je een mentale pauze nodig. Gun jezelf die pauze. Gewoon even op de bank, mediteren, in de natuur zijn of gewoon helemaal niets. Even vertragen en ontspannen. Het kalmeert je geest en de voordelen daarvan zijn enorm!

2. Laat los, als je denkt dat je niet goed genoeg bent. Jij bent goed genoeg en je bent hier niet voor niets op deze wereld!

3. Laat alle ‘overtuigingen’ los die je niet langer dienen, die je eigenlijk stoppen en/of tegenhouden. Welke verhaal vertel jij jezelf? Maak er een positief verhaal van.

4. Stop met het denken aan falen of fouten.
Die zijn er namelijk niet. Het is allemaal een leer/groei proces.

5. Laat los dat je denkt dat je te oud, te dik of te laat bent om je dromen en/of doelen te volgen. 
Je dromen en doelen zijn belangrijk en zijn niet voor niets jouw dromen of doelen. Volg altijd je hart.

6. Stop met het ergeren aan kleine dingen. Schrijf alles op waaraan je je je ergert bijvoorbeeld het kapotte lampje in je koelkast. En doe elke dag iets van je lijst om je ergernissen op te ruimen en je energie te verhogen.

7. Er zijn altijd redenen te verzinnen om ongelukkig, ontevreden en/of chagrijnig te zijn. Daar in tegen zijn er redenen te vinden waar je blij, gelukkig en vrolijk van wordt. Wat kies jij om naar te kijken?

8. Vraag niet meer “WAAROM” dit met jou gebeurt.
Vraag in plaats daarvan wat je van de situatie kunt leren.

9. Laat je controle drang los. Je kunt niet alles beheren.
Het gaat misschien niet zoals jij wilt, of je krijg misschien niet wat je wilt of wanneer je het wilt maar vertrouw erop dat altijd zult krijgen wat je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt.

Wat wil jij graag gaan doen in het nieuwe jaar? Ik hoor het heel graag van je!

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn.

Misschien vind je dit ook leuk:

About the Author marian

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig. Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

follow me on:

Leave a Comment:

Add Your Reply