9 dingen om in 2018 los te laten!

[video_page_section type=”youtube” position=”default” image=”https://www.justbeyou.nl/wp-content/uploads/2017/12/9-dingenom-los-te-laten-in-2018.png” btn=”light” heading=”” subheading=”” cta=”” video_width=”1080″ hide_related=”true” hide_logo=”true” hide_controls=”false” hide_title=”false” hide_fullscreen=”true”]https://www.youtube.com/watch?v=il0LTalJsdM[/video_page_section]

Yeah de laatste dagen van het jaar zijn weer aangebroken. Sommige mensen zijn blij dat het jaar om is, sommige denken er niet bij na en anderen genieten na van wat er is geweest.

Ik reflecteer zeker twee per jaar en dat is de zomer vakantie en aan het einde van het jaar. Ik kijk dan ook altijd mijn bucketlist na en zo heerlijk als ik met een fluorescerende stift weer wat kan doorstrepen.

Maak deze dagen eens tijd om na te denken over wat je doelen zijn en waar je je graag op wilt focussen. Alleen maar scrollen door een tijdlijn van een ander geeft geen toegevoegde waarde aan jouw leven. Wat wil jij ? Waar wil je naar toe? Waar je je op richt, dat groeit!

Reflecteer

Voel je je teleurgesteld door bepaalde mensen? Maak je je druk wat anderen denken? Ben je teleurgesteld in bepaalde dingen? Denk daar gerust eens over na en maak een keuze.

Deze dagen zijn perfect om oude denkpatronen, angsten, relaties, situaties en dingen vrij te geven die je niet langer dienen, die niets toevoegen aan je leven! En ontdoe je van overbodige ballast. Dit maakt je alleen maar zwaarder en behoed je om sneller vooruit te kunnen.

Besteed geen tijd aan wat niet werkt maar besteedt eens aandacht, tijd en energie aan alles wat goed gaat en om je te richten op wat je wel wilt. Waar je je op richt dat groeit! Wat is echt belangrijk voor je? Welke kleine stappen kan je zetten om dit te bereiken?

9 dingen om in 2018 los te laten:

1. Laat los om alleen maar te rennen! Af en toe heb je een mentale pauze nodig. Gun jezelf die pauze. Gewoon even op de bank, mediteren, in de natuur zijn of gewoon helemaal niets. Even vertragen en ontspannen. Het kalmeert je geest en de voordelen daarvan zijn enorm!

2. Laat los, als je denkt dat je niet goed genoeg bent. Jij bent goed genoeg en je bent hier niet voor niets op deze wereld!

3. Laat alle ‘overtuigingen’ los die je niet langer dienen, die je eigenlijk stoppen en/of tegenhouden. Welke verhaal vertel jij jezelf? Maak er een positief verhaal van.

4. Stop met het denken aan falen of fouten.
Die zijn er namelijk niet. Het is allemaal een leer/groei proces.

5. Laat los dat je denkt dat je te oud, te dik of te laat bent om je dromen en/of doelen te volgen. 
Je dromen en doelen zijn belangrijk en zijn niet voor niets jouw dromen of doelen. Volg altijd je hart.

6. Stop met het ergeren aan kleine dingen. Schrijf alles op waaraan je je je ergert bijvoorbeeld het kapotte lampje in je koelkast. En doe elke dag iets van je lijst om je ergernissen op te ruimen en je energie te verhogen.

7. Er zijn altijd redenen te verzinnen om ongelukkig, ontevreden en/of chagrijnig te zijn. Daar in tegen zijn er redenen te vinden waar je blij, gelukkig en vrolijk van wordt. Wat kies jij om naar te kijken?

8. Vraag niet meer “WAAROM” dit met jou gebeurt.
Vraag in plaats daarvan wat je van de situatie kunt leren.

9. Laat je controle drang los. Je kunt niet alles beheren.
Het gaat misschien niet zoals jij wilt, of je krijg misschien niet wat je wilt of wanneer je het wilt maar vertrouw erop dat altijd zult krijgen wat je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt.

Wat wil jij graag gaan doen in het nieuwe jaar? Ik hoor het heel graag van je!

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn.


Tags

accepteren, keuze, loslaten, nieuwe jaar, van jezelf houden, vertrouwen


Dit vind je misschien ook leuk:

 • carolien schreef:

  lieve Marian, super lief al die positiviteit die ik steeds in mijn mailbox van je krijg. Het geeft mij kracht en moed en een goed gevoel. Dikke knuffel Carolien

 • Nicole gordijn schreef:

  Hallo marian, je hebt veel raak vlakken en ik herken me in vele dingen wat je schrijft en zegt. Ik wil graag positief zijn en vooruit kijken, alleen het lukt me niet echt. Ik ga proberen wat je zegt in je video en ik zal zien of het me lukt.
  Ga zo door.

  Liefst nicole

 • Lilian schreef:

  Voor 2018 wil ik graag alles op alles zetten om dat leventje te gaan leven wat ik voor ogen heb. Ik krijg veel steun van mijn man om dit te gaan doen. Nu nog vertrouwen op mijzelf dat ik het ook kan.

 • Voor 2018: beter laveren vanuit jezelf langs al die
  Beren die je op je weg tegenkomt

 • Wat een heerlijke video weer, Marian! Ik wilde je graag bedanken voor alle inspiratie die je geeft en deelt. Ik heb er onwijs veel aan. Ook weer genoten van je webinar van vancohtend. Blij dat ik het nog kon volgen! Ik wens jou en je gezin een gelukkig en liefdevol 2018!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >