Hoe geef je glans aan elke dag?

Deze vraag zag ik staan en ik vind het wel een mooie vraag om bij stil te staan.

Vaak zit ik een flow en heeft elke dag een glans maar er zijn ook dagen dat ik mijn bed niet uit wil komen. De wekker gaat: ik vind het koud en kil en ik heb gewoon geen zin, energie, fut en ik zie het even niet meer zitten. 

Vaak is het bewust worden, dan kan je accepteren en dan kan je veranderen.

Bij mij is de bewust wording dat ik écht niet tegen suiker eten kan. Ik heb het getest. Als ik een paar weken suikervrij hebt gegeten dan heb ik een energie, uitstraling en een vrolijkheid waar je U tegen zegt. Met het steeds meer nuttigen van suiker gaat mijn energie niveau naar beneden. Ik denk dat dit echt de moeite waard is om te testen voor jezelf.

De kunst is natuurlijk om lekker in je vel te zitten en een doel te hebben waarvoor je je bed uitkomt. Het is niet de bedoeling om je mee te laten slepen door de slechte economische berichten, negatieve mensen en/of het slechte weer.

Ik heb in de jaren geleerd om mij te richten op de dingen die goed gaan en ik zeg dan ook altijd: ‘waar je je op focust, dat groeit‘.

Het leven is toch veel leuker als je het van een positieve kant kan bekijken?

Positiviteit is echt te leren. Blijvende veranderingen krijg je door te werken aan jezelf. Pessimisten worden niet als pessimist geboren, ze worden zo gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door de gebeurtenissen uit het verleden.

Ga vanaf nu ook positiever in het leven staan en geef glans aan je dag!

Hoe geef je glans aan je dag?

 • Wees dankbaar voor deze dag.
 • Aai een huisdier en geniet van de liefde die je hiervan krijgt.
 • Kijk naar de natuur.
 • Geniet van het drinken van een glas water. Visualiseer dat het water je  lichaam schoon spoelt.
 • Zet je favoriete nummer op en ga even helemaal uit je dak.
 • Geef iemand een dikke knuffel.
 • Pak je telefoon en stuur een lieve whatsapp of sms naar een dierbaar iemand.
 • Accepteer de dingen zoals ze gaan.
 • Focus op wat voor jou belangrijk is.
 • Geef iemand je glimlach.
[space height=”20″]

Wat geeft glans aan jouw dag?

Ik zal het erg waarderen als je deze blog wilt verspreiden. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen of door onderstaand een reactie achter te laten. Dank je wel.


Tags

energie, positviteit, uitstraling


Misschien vind je dit ook leuk:

Blijf vertrouwen

Blijf vertrouwen
 • Claudia Smit schreef:

  Ik heb de mooie tekst over Wat geeft jouw dag Glans heerlijk tot mij genomen en uitgedeeld aan vriendinnen. Gelijk al 2 positieve reacties terug. Je geeft en ontvangt, heerlijk. Thank you for JustBeYou

 • prachtig, erg inspirerend …..FIjne dag!

  En een dikke knuffel;)

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.