Gronden, uitgebreide oefening

Gronden, uitgebreide oefening

Zoals beloofd zou ik jullie de uitgebreide grondingoefening beschrijven.

Als eerst wil ik jullie het een en ander uitleggen.

Misschien heb je ooit een andere gronding aangeleerd gekregen, ga dan vooral niet twijfelen! Gronden draait om bewust wording, met beide benen op de grond staan, en jezelf helen.

Op welke manier je ook visualiseert, het maakt eigenlijk niet uit. Het gaat namelijk om de essentie van de energie, deze stroomt het beste op de manier die voor jou prettig voelt. Er is niet een ultieme oefening, iedereen is anders en neemt mee wat voor hem/haar het beste is.

Niemand kan voor jou bepalen wat fijn voelt, ik kan je alleen een handreiking geven van een van de vele oefeningen.

Voor mij werkt deze oefening het beste, al heb ik ook andere aangeleerd gekregen. Vandaar dat ik ook deze met jullie deel.

Mochten er vragen zijn kunnen die altijd gesteld worden onder het commentaar

Gronden, uitgebreide oefening:

(Als je wilt kun je de oefening met je ogen dicht doen.)

 • Ga op een stoel zitten met je voeten plat op de grond en naast elkaar. Leg je handen op je benen.
 • Adem een aantal keer rustig in via je neus zorg ervoor dat je buik goed vol zit met lucht.
 • Adem rustig en langzaam uit via je mond.
 • Span je billen eens flink aan en houdt dit enkele seconden vast. Hierna ontspan je je billen weer, je voelt nu duidelijk je zitvlak in de stoel.
 • Wanneer je rustig zit ga je met je gevoel/gedachten naar je voeten. Laat de energie uit je voeten stromen diep de aarde in. Wanneer je deze energie de aarde in laat stromen zet je de datum en je naam in deze energie stroom. (Dit is de energie die je nu niet meer nodig hebt. Deze mag je loslaten en aan de aarde terug geven.) Maak als het ware een scan van je benen en stuur alle oude energie terug de aarde in. Scan zo door tot aan je zitvlak. Maak nu een verbinding via je stuit naar de aarde toe. Ook hier zet je weer je naam en datum in. Visualiseer dat nu via de verbinding van je voeten en stuit alle ouder energie uit je blijft stromen. Scan heel je lijf zoals je armen romp en hoofd en zeg dat je de oude energie los wil laten. Vertrouw er nu op dat deze energie gewoon door blijft stromen zo lag dit nodig is voor je.
 • Ga weer terug naar je voetzolen. Vraag aan de aarde nieuwe energie terug, energie die nu bij je past voor de ontwikkeling waar je nu in zit. In deze energie zet je opnieuw de datum en je naam. Laat je benen vollopen met deze nieuwe energie. Als je bij je stuit bent aangekomen die je weer hetzelfde.
 • Je vraagt nieuwe energie zet daar weer je naam en datum in en laat deze je lijf binnen stromen.
 • Ook nu weer maak je een “scan” En voel je hoe deze energie je lijf op vult.
 • Wanneer je bij je hoofd bent aangekomen visualiseer je dat vanuit je kruin er energie stroomt naar een zon boven je hoofd. Ook hier zet je weer je naam en datum in. Laat deze kosmische energie nu ook je lijf volledig opvullen tot aan je stuit de aarde in.
 • Hierna ga je in voelen op je aura. Voel of deze juist heel wijdt is en niet fel in kleuren of dat deze juist heel dicht tegen je aan staat. Ga deze een beetje verschuiven, zoals naar je toe trekken. Dit doe je totdat het warm en comfortabel voelt. Je zult zien dat je in je visualisatie merken dat de kleuren van je aura feller gaan worden.
 • Wanneer je dit alles gedaan hebt plaats je op alle windstreken om je heen een roos. Dit is je bescherming. Je kunt er voor kiezen om dan ook nog eens een energie bundel om je heen te plaatsen die de energie van andere mensen buiten je houdt.
 • Adem een paar keer diep in en uit. Wanneer het voor jou klaar is mag je stoppen!


44 Zelfliefde Affirmatie Kaarten:
Door je te herinneren aan simpele maar krachtige (nieuwe) gedachten, ontdek je de liefde in jezelf en leer je te stralen! De energie die je uitstraalt, is de energie die je terug zal ontvangen.
Check het hier >>>

Extra tips voor gronden en aanmerkingen:

Vaak als ik klaar ben, hang ik even met mijn hoofd naar beneden.(Tussen mijn benen.) Mijn armen laat ik lekker bungelen. Het kan zijn dat er tijdens de oefening emoties los komen. Laat dit vooral gebeuren, je laat namelijk je oude energie los!

Wanneer je wiebelig bent naderhand plaats je je middelvinger tussen je ogen. (iets er boven) Dit plekje zal dan waarschijnlijk ook aanvoelen als een kleine blauwe plek. Masseer deze zacht, het gevoel zal daarna snel weg trekken.

Het is normaal dat je voeten anders aanvoelen. Deze kunnen zwaar worden en gaan tintelen. (mocht je dit ervaren dan mag je trots zijn op jezelf! Je bent dan namelijk heel goed aan het gronden.)

Drink die dag extra veel water!

Check ook eens of je een uitdaging ervaart met je wortelchakra. Je root chakra vertegenwoordigt je basisbehoeften, zoals warmte, rust en geborgenheid. Als er niet aan één van deze basisbehoeften wordt voldaan, is het een grote uitdaging om je te concentreren op zaken als creativiteit, passie, liefde en intuïtie.

Leuk als je ervaring wilt delen door hieronder een reactie achter te laten ❤️.

 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

energie, gronden


Misschien vind je dit ook leuk:

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >