Eat Pray Love: Eten, bidden, beminnen.

Zondagavond ben ik naar de film Eten, bidden, beminnen ofterwel Eat Pray Love geweest.

Ik was ’s middags eerst naar een verjaardag geweest waar ik vertelde dat ik ’s avonds naar deze film wilde gaan, waarop meteen als antwoord kwam: “de recensies zijn niet top”. Na even het eea gevraagd te hebben kwam ik tot de conclusie: deze vrouw gaat af op meningen van iemand anders.

Ik vond het een top film. Eerst van het weekend het boek gelezen: “waarom lopen als je kunt vliegen” en daarna deze film. Ik zat weer helemaal in de flow en voelde me top! Voor mij een aanrader dus.

Een film die niet gericht is op liefde voor een ander, maar helemaal op de liefde voor jezelf. Hou wel rekening mee dat je echt enorme trek (honger) krijgt als je deze film aan het bekijken bent. De film duurt best lang (140 minuten).

Eten, bidden, beminnen

Waar gaat de film over? Een moderne gescheiden vrouw (Julia Roberts) gaat op zoek naar evenwicht door Italië, India en Indonesië te bezoeken die in het teken staan van eten, bidden en liefde (Eat, Pray, Love) .

Liz Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.

Eat, Pray, Love is gebaseerd op de bestseller van Elizabeth Gilbert (Eten, Bidden, Beminnen).

Ben jij naar deze film geweest? Wat zijn nog meer films die jou hebben geïnspireerd? Leuk als je hieronder een reactie wilt plaatsen zodat iedereen er wat aan heeft.  Help jezelf en anderen, ook door je ervaringen te delen! Alvast bedankt.

eten, bidden, beminnen

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over het boek


Tags

eat pray love, elizabeth gilbert, eten bidden beminnen, gelukkig zijn, julia roberts, waarom lopen als je kunt vliegen


Misschien vind je dit ook leuk:

Gelukkig zijn

Gelukkig zijn

Gelukkig, ja wat is gelukkig?

Gelukkig, ja wat is gelukkig?
 • Hi Marian, leuke vraag. Er zijn meerdere films die mij om uiteenlopende redenen hebben geinspireerd.

  Zo vind ik The Pursuit of Happyness nog steeds een topfilm, vooral de scene waarin Chris Gardner (Will Smith) tegen zijn zoontje Christopher (Jayden Smith) zegt: “Don’t ever let somebody tell you you can not done something, not even me. Alright? If you gotta dream, you gotta protect it. If people can’t do something themselves they want to tell you you can’t do it. If you want something. Go and get it. Period.”
  Nog steeds een kippenvelmomentje…

  Behalve dat raad ik eenieder aan om de film Pay It Forward te bekijken. Een topfilm, waarin getoond wordt hoe we met zijn allen een betere wereld kunnen creëren. Gewoon door elkaar te helpen: the power of three. Ik help drie mensen, zij helpen weer drie mensen, en zij ook weer drie mensen… etcetera.

  Het was die film die mij heeft gebracht waar ik nu ben. Zonder die film had ik nooit een motto/visie ontwikkeld, zoals nu met mijn business als Jouw Schrijfcoach: “Wie durft te delen, plaveit de weg naar (wederzijdse) toekomstige groei”

  Pfff… kijk net nog even de trailer en krijg weer tranen in mijn ogen. Zoooo mooi….

  Dank je wel,lieve Marian, ik ga hier een blogartikel over maken. Fantastisch!

  Je hebt me echt geinspireerd!!!

  Warme groet en een dikke knuf,
  Ron

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.