De Kraamhulp – Esther Verhoef: review

De Kraamhulp Esther Verhoef De Kraamhulp
Esther Verhoef

Als het boek ‘De Kraamhulp’ bij me op de mat ploft kijk ik even verbaasd naar de dikte ervan. Dat ziet er uit als een lang verhaal! Wanneer ik weken later op het zonnige strand van Kroatië de laatste bladzijde omsla ben ik teleurgesteld dat het boek niet dikker is…

Het nieuwste boek van Verhoef is een ware pageturner. In dit boek beleef je het verhaal van twee kanten. Het neemt je mee in de wrede gedachten van kraamhulp Hennequin en laat je meedenken met Miriam, de agente die de dood van haar broer niet zomaar los kan laten. Het verhaal schakelt tussen beide hoofdpersonen en Verhoef doet dit elke keer precies op het juiste moment. Hierdoor blijft het boek spannend, op welke punt van het verhaal je ook bent.

Vanaf het begin weet je als lezer dat kraamhulp Hennequin bezig is met een wreed plan, maar kun je niet de vinger leggen op het wat, hoe en waarom. De ene onthulling na de ander volgt en de zoektocht van agente Miriam wordt spannender en spannender.

Verhoef geeft het einde van het boek een dubbele wending die zowel verrassend als tragisch is.

Al met al één van de beste boeken van Esther Verhoef. Hoe dik dit boek ook is, je leest het in één adem uit.

De Kraamhulp

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…
De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

Esther Verhoef

Esther Verhoef veroverde in 2006 met haar thriller Rendez-vous in één keer de bestsellerlijsten, in 2007 gevolgd door Close-up. Rendez-vous werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en bekroond met de Zilveren Vingerafdruk. De filmrechten zijn verkocht aan Endemol. Close-up werd eveneens genomineerd voor de NS Publieksprijs, bekroond met de Zilveren Vingerafdruk en genomineerd voor de Gouden Strop. Haar derde, Alles te verliezen, werd genomineerd voor de Zilveren Vingerafdruk en de NS Publieksprijs. Van de drie boeken zijn in totaal meer dan 800.000 exemplaren verkocht en de vertaalrechten zijn verkocht aan Engeland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Denemarken en Rusland.


Tags

a3 boeken, boeken, de kraamhulp review, esther verhoef


Misschien vind je dit ook leuk:

  • Ik heb dit boek ook op vakantie gelezen, ik kon inderdaad niet stoppen met lezen! Ontzettend spannend, een aanrader!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >