Cirkel van de gedachte

Cirkel van de gedachte

Onderstaande tekst: ‘cirkel van de gedachte’, vind ik buitengewoon inspirerend.

de cirkel van de gedachten
Dit is wat het verschil is tussen mensen die groeien en zich ontwikkelen en mensen die stilstaan en steeds tegen dezelfde problemen aan lopen.

Dit is wat het verschil maakt tussen mensen met veerkracht en optimisme en mensen die zich gedragen als slachtoffer van de situatie.

Dit is de reden waarom ik er voor kies te leven vanuit perspectief. Daarmee bedoel ik dat een situatie verandert naarmate je verandert van perspectief. Oftewel hoe je kijkt bepaalt wat je ziet. Waar je je aandacht op richt is wat jouw beeld, dus je gedachte, bepaalt.

En gedachten zijn krachten. Dat wordt eigenlijk heel helder in bovenstaande tekst verwoord. Gedachten uiten zich uiteindelijk in acties en je acties zijn verantwoordelijk voor je interacties in het leven. Actie- reactie.

Dus als de dingen in je leven niet gaan zoals jij het graag zou willen, verander dan van perspectief. Kijk anders, richt je op andere dingen. Richt je dus vooral op wat je wél wilt.

Onbewust zijn we meestal bezig met dingen die we niet willen, waar we tegen zijn, waar we een hekel aan hebben, waar we bang voor zijn of waar we ons tegen verzetten. Dat zijn allemaal gedachten, allemaal energie, allemaal informatie die wij het universum in sturen.

Door continu je aandacht te richten op dingen die je wél wilt voor jezelf, voor anderen en voor de wereld, ben je dus voortdurend positieve energie aan het uitstralen. En wat je uitzendt trek je aan. Dat is een universele wet.

Voor alles wat je niet wilt is er per definitie iets wat je wel wilt. Het vergt misschien een beetje oefening en het voelt in het begin misschien een beetje geforceerd, maar dat geeft niks. Gewoonten veranderen kost nou eenmaal tijd en fouten maken mag, geen probleem.

Het effect zal desalniettemin meteen voelbaar zijn. Doordat je positievere gedachten kiest zal ook je gevoel volgen. Je voelt je lichter, blijer, positiever en veel meer in-control.

Jij bent de baas over je gedachten, je gevoel, je acties, je leven. Je hebt altijd de keus. Zelfs als je iets overkomt dat vervelend is of moeilijk of verdrietig, jouw gedachten daarover bepaal jij. Gewoon, door zelf je perspectief te kiezen.

Kies je voor slachtofferschap of kies je voor zelfbewustzijn.

Cirkel van de gedachte

Wat brengt deze situatie mij?

En mogelijk zie je het niet meteen, laat jezelf dan gewoon even lekker ‘mens’ zijn. Later, als het verdriet, boosheid, teleurstelling of wat dan ook, gezakt is kijk je gewoon opnieuw. Bepaal je opnieuw je perspectief.

 • Kijk anders.
 • Denk anders.
 • Geloof anders.
 • Doe anders.
 • Be-leef anders.

Jij hebt meer invloed op je leven dan je misschien denkt.

Kijk opnieuw en zie andere dingen.

Ik ben heel benieuwd naar wat jij ziet, ik kijk uit naar je reactie. Ik wens je een heldere blik. Geloof in je eigen magie.

Vind je het moeilijk/lastig om positief te denken?

Als je verandering wilt in je leven, maakt niet uit op welk gebied, heeft het geen zin te ‘vechten’ tegen alles wat je niet meer wilt.
Richt al je energie op wat je wel wilt voor jezelf. Richt je op de verandering die je voor je ziet. Focus met al je aandacht op een andere uitkomst en blijf in die richting bewegen.
Klik hier om je meer te richten op positiviteit en je te gaan voor je doelen….

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

actie, blijer, cirkel van de gedachte, jezelf, positieve energie, positiever, reactie


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >